Vreau la bibliotecă!

    ♣      Ce trebuie să fac ca să pot împrumuta, să mă joc în Ludotecă şi să particip la activităţile din secţiile pentru copii ale bibliotecii?

Pentru a beneficia de toate serviciile şi activităţile noastre trebuie să-ţi faci un Permis de intrare la bibliotecă.

    ♣      Cum pot să-mi fac un Permis de intrare la bibliotecă?

Ca să-ţi faci permis trebuie să vii însoţit de unul dintre părinţi, el să-şi aducă buletinul de identitate şi tu carnetul de elev. Mama sau tata va trebui să completeze un formular, iar ţie îţi vom face o fotografie.

    ♣      Cât costă un Permis de intrare la bibliotecă?

Un permis pentru preşcolari şi elevi costă 12 lei.

    ♣      Ce pot să fac dacă mi-am pierdut permisul?

Poţi să-ţi faci un permis nou, dar vei plăti 25 lei pentru el.

    ♣      Eu locuiesc în satul Sălişte, pot să îmi fac Permis de intrare la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj?

Da, pot să-şi facă permis copiii din întregul judeţ. Și nu numai! Chiar dacă eşti din alt judeţ sau locuieşti în altă ţară şi vii în Cluj pentru o perioadă, poţi să-ţi faci permis.

    ♣      Câte cărţi pot împrumuta pe baza Permisului de intrare la bibliotecă?

Poţi împrumuta maxim 4 cărţi pe o perioadă de 2 săptămâni. Iar dacă vii însoţit de unul dintre părinţi sau bunici, poţi împrumuta şi 4 DVD-uri (cu filme, desene animate, documentare) sau CD-uri (cu muzică, audiobook-uri), dar pentru o săptămână. 

     ♣      Ce se întâmplă dacă nu reuşesc să termin de citit cărţile şi să vizionez filmele împrumutate?

Dacă nu reuşeşti să termini cărţile de citit, poţi să le prelungeşti termenul cu 2 săptămâni. În schimb, te rugăm să restitui CD-urile și DVD-urile în termen de 7 zile, acestea împrumutându-se fără posibilitate de prelungire.

    ♣      Cum pot să prelungesc termenul de împrumut?

Pentru prelungire, poți alege una dintre următoarele modalități: prin telefon, prin completarea Formularului de prelungire disponibil pe pagina web a bibliotecii sau venind personal, cu permisul, la secția de unde ai făcut împrumutul.

    ♣      Ce se întâmplă dacă am uitat să restitui cărțile, DVD-urile sau CD-urile împrumutate sau să solicit prelungirea termenului de împrumut al cărților?

Pentru nerestituirea la timp a cărților, DVD-urilor, CD-urilor, va trebui să plătești 0,2 lei/document pentru fiecare zi de întârziere.

    ♣      Dacă vreau să particip la activităţile organizate la bibliotecă, trebuie să plătesc?

Nu trebuie să plăteşti. Pe baza Permisului de intrare la bibliotecă poţi participa gratuit la toate activităţile. Atenţie! La unele dintre ele locurile sunt limitate şi se fac înscrieri.

    ♣      Ce altceva pot să mai fac la bibliotecă?

În sala de lectură poți să-ţi faci temele, să lucrezi la un proiect pentru şcoală sau să citeşti o carte. Poți folosi și calculatoarele pentru a scrie sau a te documenta.

În plus, dacă părinţii tăi sunt de acord, te poţi juca la calculator timp de o oră. Va trebui să anunți bibliotecarul înainte, ca să îți rezerve un loc; la un calculator pot să se joace maxim 2 copii în același timp.

În Ludotecă poți să te joci timp de maximum 3 ore, împreună cu alţi copii, cu jucării sau cu jocuri de societate. Dacă ai sub 7 ani, va trebui să fii însoțit de un adult. Poți, de asemenea, să te uiți la un film.

E important să știi că, deoarece în Ludotecă vin copii și mai mici și mai mari, nu este permisă intrarea cu mâncare, băutură, obiecte dăunătoare, jocuri sau jucării personale. Pentru ca toată lumea să se simtă bine, trebuie să vă purtați și să vorbiți frumos unii cu alții, să fiți politicoși, să aveți grijă de cărți, jocuri și jucării.

Te așteptăm!