Atelier de quilling

Începând cu luna ianuarie a anului 2012, Secția pentru copii organizează lunar Atelierul de quilling pentru școlarii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. Acesta se desfășoară în prima zi de marți a lunii, începând cu ora 16:00, pe întreg parcursul anului școlar. De asemenea, Secția pentru adolescenți organizează la rândul său un Atelier de quilling, în prima zi de joi a lunii, începând cu ora 15.00.

Tehnica spiralării hârtiei –  quilling-ul – este o artă manuală foarte îndrăgită în întreaga lume, care dezvoltă îndemânarea și simțul estetic al copiilor. Fâșiile de hârtie gata pregătite sunt răsucite cu ajutorul unui instrument simplu, se modelează în diferite moduri și se lipesc. Astfel, timp de o oră, copiii se relaxează și dau frâu liber imaginației, creând prin quilling diverse figurine, decorațiuni pentru bradul de Crăciun sau Paște, mărțișoare, cutii de bijuterii sau felicitări pentru diferite ocazii.

Activitățile se desfășoară la Secția pentru copii și la Secția pentru adolescenți de la sediul central al bibliotecii sau on-line, în funcție de normele sanitare în vigoare. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă și necesită înscriere.