Ora poveștilor

Ora poveștilor este un program de lecturare de povești adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani. Lansat în ianuarie 2010, este unul din programele cu tradiție ale bibliotecii, ce se desfășoară atât la Sediul central, cât și la filialele Traian Brad, Zorilor și Grigorescu, atât în limba română, cât și în limbile engleză și maghiară. Astfel, Ora poveștilor are loc în fiecare săptămână, luni, miercuri, joi și vineri, după următorul program:

Ora poveștilor în limba română: miercuri, ora 17.00 (Filiala Zorilor, Filiala „Traian Brad”), miercuri, ora 18.00 (Filiala Grigorescu) și joi, ora 17.00 (Secția pentru copii de la Sediul central), joi, ora 18.00 (Filiala Grigorescu); 

Ora poveștilor în limba engleză: joi, ora 14.00 (Filiala Zorilor), luni, ora 15.00 (Filiala „Traian Brad”) și miercuri, ora 11.00, respectiv vineri, ora 14.00 (American Corner);

Ora poveștilor în limba maghiară: miercuri, ora 17.00 (Sala multiculturală).

Programul își propune să le ofere copiilor care nu au deprins încă tainele cititului sau care le-au descoperit de curând, preșcolari sau școlari mici, o incursiune pe tărâmul fermecător al poveștilor. Timp de o oră, bibliotecari sau voluntari aduc în fața celor mici o selecție de cărți de povești, de regulă ilustrate, invitând deopotrivă la un spectacol vizual și al imaginației. Lectura este urmată adesea de activități interactive precum: ghicitori, jocuri de rol, vizionare de desene animate, activități creative, folosind planșe de colorat, fișe de desen sau materiale de bricolaj.

Activitățile se desfășoară la secțiile și filialele bibliotecii sau on-line, în funcție de normele sanitare în vigoare. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă și necesită înscriere.