Cercul de origami

Cercul de origami s-a întrunit pentru prima dată în luna octombrie 2002 şi de atunci se desfăşoară pe parcursul anului şcolar, lunar, timp de o oră.

La cerc participă copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, toţi atraşi de frumuseţea acestei arte, dar şi înzestraţi cu o anumită îndemânare şi perseverenţă. Activitățile au loc în ultima zi de joi a lunii, de la ora 16.00, la Secția pentru copii.

Origami este arta plierii hârtiei, considerată unul dintre elementele frumuseţii şi perfecţiunii japoneze. Această artă dezvoltă creativitatea, stimulează imaginaţia, răbdarea şi atenţia. Fiind practic un antrenament al minţii, precum şahul, ajută copiii să-şi îmbunătăţească orientarea în spaţiu, precizia, gândirea logică, dar îi şi disciplinează şi îi ajută să comunice mai bine cu cei din jur.

Activitățile se desfășoară la Secția pentru copii de la sediul central al bibliotecii sau on-line, în funcție de normele sanitare în vigoare. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă și necesită înscriere.