Magia benzilor desenate

Dragi copii, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj se alătură și în acest an concursului național de benzi desenate, inițiat anul trecut de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate și care se desfăşoară sub egida Comitetului Olimpic Sportiv Român, Academiei Olimpice Române și sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, de promovare a spiritului olimpic și de conștientizare a valorilor culturale naționale în rândul elevilor din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal. Tema din acest an este una provocatoare: Poveștile campionilor olimpici ai României. Eroii sportului românesc.

În vederea pregătirii copiilor, Secția pentru copii a început seria atelierelor de benzi desenate, sub îndrumarea lui Adrian Barbu, ilustrator, grafician și autor de benzi desenate, cunoscut nu doar în țară, ci și pe plan internațional. De curând a fost publicat de Scholastic (Australia) un nou roman grafic de 64 de pagini, A Chronicle of history and hope Holocaust, scris de Hugh Dolan și cu ilustrațiile lui Adrian Barbu. Îl felicităm și ne simțim mândri că îl avem alături de bibliotecă din nou!

După o scurtă informare cu privire la regulamentul concursului și a temei din acest an, copiilor le-au fost prezentate imagini cu sportivi olimpici români și le-au fost furnizate o serie de materiale, care să le fie de ajutor în realizarea lucrării. Adrian Barbu i-a introdus mai apoi pe copii în lumea benzilor desenate, vorbindu-le cu mare dragoste despre cea de-a noua artă. Le-a explicat pașii de realizare a unei benzi desenate, alegerea eroului/eroilor, conceperea unui scenariu, schițarea personajelor, trasarea cadrelor, încadrarea în pagină și multe alte detalii tehnice.

Spre bucuria noastră, a tuturor, copiii participanți sunt pasionați de benzile desenate, au citit multe romane grafice, au pus multe întrebări, atelierul fiind unul interactiv. Am simțit că între maestru și învățăcei s-a creat o apropiere, al cărei liant este pasiunea pentru această fascinantă artă, iar noi, cu toții, ne-am simțit excelent!

Dragi copii, vă dorim mult success!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *