100 de povești, cu biblioteca să crești!

Dragi copii, știați că anul acesta Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj împlinește 100 de ani?

Povestea ei, desprinsă din cărțile bunicilor, se scrie cu drag în continuare și vă invită pe toți să fiți parte din ea.

Când era mică, biblioteca noastră se numea „populară” și făcea parte din Biblioteca Universității. Apoi, bineînțeles, a crescut. Însă nu așa cum cresc copiii, ci cum cresc toate bibliotecile: în ele se adaugă anii, dar și miile de cărți care le umplu rafturile și cititorii nenumărați care le trec pragul. Și uite așa, an după an, biblioteca a devenit tot mai mare și mai cuprinzătoare, și până să devină biblioteca județeană de astăzi, a purtat, pe rând, numele de bibliotecă „regională” și de bibliotecă „municipală”.

Ați spune că, la cei 100 de ani ai săi, biblioteca a îmbătrânit. Dar numai așa cum poate un copac să îmbătrânească, și anume întinerind în fiecare primăvară! Biblioteca a tot crescut și s-a regenerat, adunând povești pentru fiecare. Uneori, se face mică, pentru a vă spune povești vouă, copiilor, alteori, se face mare, așteptându-i cu povești pe părinții și bunicii voștri. Nu-i e deloc greu să facă asta. Și știți de ce? Ei bine, pentru că se pricepe la magie și… pentru că cititorii fac biblioteca!

Pentru a marca cei 100 de ani de bibliotecă, ne-am propus ca, pe parcursul acestui an, să citim 100 de povești. Astfel, programul „Ora poveștilor” poartă acum un nume de sărbătoare: „100 de povești, cu biblioteca să crești!”. Vă invităm joi, 18 februarie, începând cu ora 17:00, la lansarea acestui program special. Evenimentul se va desfășura la Secția pentru adolescenți de la Sediul central al bibliotecii, în prezența actriței Elena Ivanca.

Haideți să umplem albumul memoriei și cufărul dedicat activității cu povești minunate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *