„Umbrela prieteniei”, de Jackie Azúa Kramer și Maral Sassouni

Într-o zi ploioasă, Elefantul pornește la plimbare cu umbrela lui cea verde…. Sau poate nu era o umbrelă? Imaginați-vă, dragi copii… Dacă ați pleca la plimbare adăpostindu-vă de ploaie sub o umbrelă, iar pe drum v-ați întâlni, pe rând, cu Ariciul, cu Motanul, cu Ursul brun și cu Iepurele bătrân, și fiecare v-ar spune că umbrela pe care o aveți e ba un vapor, ba un cort, ba o mașină zburătoare, ba un baston, și că e un lucru care îi aparține, ce ați crede? Ați face ochii mari de mirare, ați râde, ați intra în jocul animalelor sau ați pleca mai departe?

V-ați gândit bine? Acum haideți să vedem ce face Elefantul. Cu toate că își cunoaște umbrela ca nimeni altul, că doar ea i-a fost alături încă de când era elefănțel, prietenul nostru cu trompă le primește pe toate animalele sub umbrela sa și rămâne alături de ele chiar și după ce ploaia se oprește. Ce prieten minunat!

Dar cum rămâne cu vaporul, cortul, mașina zburătoare și bastonul? În ce aventuri extraordinare îi vor purta pe Elefant și pe noii săi prieteni? Adăpostiți-vă și voi între copertele acestei cărți, fie ploaie, fie soare, și sărbătoriți alături de drăgălașele personaje puterea prieteniei și a imaginației!

Umbrela prieteniei, de Jackie Azúa Kramer, ilustrații de Maral Sassouni, București, Didactica Publishing House, 2018, 28 p.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *