Invitație la lectură în prag de Crăciun (recomandări 8-10 ani)

Dragi copii, vă invităm să descoperiți cinci cărți deosebite despre sărbătoarea Crăciunului.

Când Moș Crăciun a căzut din cer, de Cornelia Funke și Regina Kehn

În paginile acestei cărți și-au făcut loc un Moș Crăciun mai tânăr… căzut din cer, cu tot cu rulota sa trasă de renul Steluță, doi îngerași, câțiva spiriduși ghiduși, care construiesc jucării minuscule, ce cresc de îndată ce sunt scoase din sacul Moșului, o mașină de zăpadă, o misterioasă ușă albă care duce spre Țara Crăciunului, un Moș Crăciun fals care vrea să-l transforme pe Crăciunel în moș de ciocolată, doi copii care-i vin în ajutor și multe aventuri fermecătoare!

Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig și Chris Mould

Viața înseamnă multă durere pentru Nikolas, dar are parte de „drimwick” ‒ vraja speranței în țara elfilor, și astfel devine Moș Crăciun, răspândind bunătate, fericire și lumină pe cerul nopții.

Viața și aventurile lui Moș Crăciun, de Frank Baum

Să confecționezi jucării și să le împarți tuturor copiilor din lume nu e o misiune ușoară. Dar când ai ajutoare precum zânele, knookii, rylii, nimfele și spiridușii, totul devine posibil. Aventurile din Valea Râsetelor ale „prietenului cu inimă de aur al tuturor copiilor” vă vor ajunge drept la inimă!

În căutarea sufletului Crăciunului, de R. D. Mottok

Descoperiți o poveste înduioșătoare despre semnificația sărbătorii Crăciunului: Amadora, Îngerul Păzitor al bradului de Crăciun, pornește împreună cu Helena și Yuri, Străjeri ai Luminii Crăciunului, în căutarea Sufletului Crăciunului, cel mai prețios glob din brad, care îndeplinește dorințele născute din iubire și gânduri bune.

Spărgătorul de nuci, de E. T. A. Hoffmann

Mult iubite cititor, basmul nașului Drosselmeier despre nuca cea cu coajă tare prinde viață și te poartă necontenit între real și fantastic. Vei fi cuprins de o neobișnuită plăcere să observi marea dragoste și bunătate a Mariei, nobila salvatoare a Spărgătorului de nuci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *