„Pădurea fermecată”, de Enid Blyton

Imaginați-vă că, într-o bună zi, trei copii obișnuiți descoperă în apropierea căsuței lor o pădure fermecată, în care copacii freamătă și parcă șoptesc cuvinte magice, în care elfii stau la sfat pe ciupercile răsărind din iarba ca de catifea și unde se înalță cel mai neobișnuit copac din lume: Copacul Depărtărilor. Joe, Beth și Frannie pășesc într-o lume de poveste cu nenumărate deschideri spre alte lumi, căci acest copac vrăjit nu numai că adăpostește, asemenea unei locuințe, cu uși și ferestre, tot felul de ființe drăgălașe și originale, ci, prin coroana sa înaltă, poartă înspre o mulțime de tărâmuri de vis, care de care mai ciudate, ce se tot schimbă și se rotesc, asemenea anotimpurilor, dar într-un fel cum nu s-a mai văzut.

Ajunge să străbați norul pufos aninat în vârful copacului și, hop, te pomenești în câte un tărâm de toată frumusețea, sau de toată spaima, uneori prietenos, alteori periculos: Tărâmul Călușeilor, Tărâmul Zguduială, Tărâmul Luați-Poftiți și multe altele care te lasă cu gura căscată… Să te întorci, să mai rămâi? Trebuie să te hotărăști iute, căci altfel poți rămâne prizonier într-un loc nedorit. Dar ce aventură de neuitat! Când luna răsare pe cer, cei trei frățiori nu rezistă tentației de a se cățăra pe trunchiul Copacului Depărtărilor, de a le face o vizită prietenilor lor haioși – Lună-Plină, Mătăsuță, Moș Cratiță –, de a savura împreună cu ei delicioasele prăjituri Poc și de a pătrunde, cu sufletul la gură, în tărâmurile care se perindă dincolo de vârf. Mai ales că distracția e garantată de când Lună-Plină, un omuleț cu înfățișare grozavă, a inventat „lunecuș-alunecușul”, un tobogan ce trece chiar prin trunchiul copacului!

Alăturați-vă tuturor copiilor norocoși care au deschis deja această carte fermecătoare și pregătiți-vă să vă lăsați surprinși – câte frunze foșnitoare, atâtea surprize! Vă așteptăm la Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene să împrumutați primul volum din seria Copacul Depărtărilor!

Pădurea fermecată, de Enid Blyton, ilustrații realizate de Jan McCafferty, traducere de Alexandra Columban, Bucureşti: Editura Arthur, 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *