„Grădina lui Poppy”, de Holly Webb

Eram atât de entuziasmată! Cred că stăteam deja de câteva ore bune cu caietul de schițe pe genunchi… Poate o jumătate de barcă ieșind din zidul școlii cu o mulțime de ghivece cu flori? Da, dar spațiul este în forma literei L, nu e bine. Hei, dar o grădină pentru prințese, plină cu trandafiri, iar castelul să fie pictat pe zid? Oare să fac și o fântână arteziană? Offf, tot nu e bine, florile s-ar ofili în același timp, iar băieții, ce să mai vorbesc, ar ocoli-o.

Grădinile medievale, mai ales cele de la mănăstiri, sunt minunate. Într-un spațiu atât de mic aveau și legume și fructe, aveau flori și gard viu, ba chiar și plante medicinale. Atâtea idei, care o fi cea mai bună?!

Trebuie să mă concentrez! Ia să folosesc eu o combinație de uleiuri esențiale, nu se poate să nu găsesc una și pentru idei strălucite. Mmm, ce bine miroase! Iasomie, busuioc și… da, cred că mentă. Sper că mă ajută, altfel, ce folos că desenez extraordinar, dacă nu am absolut nicio idee – strălucită – pentru proiectul de grădină­? Ce mi-ar plăcea să câștig concursul!!! Mama mea iubește grădinăritul, așa că avem multe cărți de unde mă pot inspira.

… În sfârșit, cred că e gata. Sunt așa de obosită, dar nu contează, și mamei îi place, muuult! Iar Izzy, Maya și Emily, prietenele mele, adoră desenul! Sunt atât de bucuroasă!! Abia aștept să îl arăt și domnului Finley.

« Ăsta nu-i desenul tău! […] Pun pariu că l-ai copiat direct dintr-o carte. […] N-are cum să fi desenat, din capul ei, așa ceva. A trișat. »

Și acum eu ce fac? Sunt atât de supărată… Nici nu vreau să mai aud de concurs. Dacă desenul meu nu e bun oricum? Sau, mai rău, dacă de fapt Ali (colega mea de clasă care hărțuiește pe toată lumea) are dreptate, și am copiat fără să-mi dau seama, având în vedere că multe idei le-am luat din cartea cu uleiuri esențiale? Gata!!! La gunoi cu el! Îmi vine să plâng…

Sunteți curioși să aflați care este legătura între un desen-vrajă pe asfalt, o figurină din pastă, Domnișoara Verde (fantoma îndrăgostită) și apariția în ziarul local, ba chiar și la televizor? Vă invit să citiți cartea!

P.S. Suntem patru prietene care încercăm să facem lumea mai bună. Dacă vreți să ne aflați poveștile, citiți și „Râul lui Izzy” și „Visul lui Emily”.

Grădina lui Poppy de Holly Webb, traducere de Dana Săporan – București: Litera, 2018, 159 p.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *