„Toți copiii au nevoie de dragoste”, de Brigitte Weninger

Oac… oaaac… oaaaaac!, se aude dinspre lac. Ce să fie oare? Sunt două broscuțe care au rămas singure. Mama-broască și tata-broască au plecat și nu s-au mai întors… Ce o să se întâmple cu puii? Corbul, cârtița și ariciul aud plânsetul lor. Dar cum ar putea aceste animale să-i ajute? Știți și voi, corbul locuiește în cuib, nu pe apă; cârtița are casa sub pământ; ariciul nici măcar nu are o casă, călătorește mereu. Dar iată că de lac se apropie și mama-șoricioaică, cu cei cinci copii ai ei.

Și fără să stea pe gânduri, hotărăște să-i adopte pe cei doi pui de broască. O familie de broscuțe și șoricei? Da, se poate! Știți de ce? Pentru că toți copiii sunt la fel: au nevoie doar de o casă, de hrană și, desigur, de dragoste! Și pentru că prietenii la nevoie se cunosc, corbul, ariciul și cârtița o vor ajuta pe mama-șoricioaică să aibă grijă de cei doi pui de broască. Oare cum se simt broscuțele și șoriceii împreună?

Vă așteptăm la bibliotecă să descoperiți această poveste minunată despre iubire şi prietenie!

Toți copiii au nevoie de dragoste, de Brigitte Weninger, cu ilustrații de Ève Tharlet, București, Didactica Publishing House, 2014, 32 p.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *