Ziua Internațională a Cititului Împreună 2020

Dragi copii,

Azi, 5 februarie 2020, sărbătorim ceva foarte important: Ziua Internațională a Cititului Împreună! Poate vă întrebați de ce este bine să citiți cu voce tare, împreună cu alți copii, părinți, bunici, profesori, bibliotecari. Pe lângă faptul că vă ajută să exersați cititul, să vă perfecționați dicția, să citiți cu intonație, puteți apoi să discutați despre ceea ce ați citit. Astfel, lectura cu voce tare împărtășită cu ceilalți vă aduce o mulțime de beneficii, de la îmbogățirea înțelegerii și a comunicării la sporirea încrederii în sine și a nivelului de bună dispoziție.

În țara noastră Ziua Internațională a Cititului Împreună se sărbătorește la inițiativa grupului Citim Împreună România (CIR) din anul 2017. Dar să știți că milioane de oameni din peste 100 de țări sărbătoresc această zi în fiecare an, începând din 2010, sub coordonarea organizației LitWorld.

Tema din acest an, stabilită de CIR, este „ZICI pentru Aici: Citim împreună pentru a vindeca planeta!”.

În acord cu tema din acest an, vă propunem câteva cărți pe care să le citiți împreună cu colegii sau cu familia. Și nu uitați să discutați despre ce puteți face fiecare dintre voi ca să ajutați la vindecarea planetei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *