Programul „Ora poveștilor” a împlinit 10 ani!

Dragi copii, acum 10 ani, chiar în miez de iarnă, porneam împreună în primele călătorii imaginare pe aripile poveștilor.

Au fost 10 ani împliniți, în care, atât la Sediul central, cât și la filialele de cartier, am avut parte de o mulțime de întâlniri frumoase cu povestea, întâmpinând-o cu ochișori curioși și cu multă bucurie.

Am călătorit în jurul lumii și dincolo de locurile cunoscute, pe tărâmuri fermecate, în regatul apelor, în lumea pufoasă a norilor, printre eroi și eroine, printre pitici, uriași și zâne, în lumea animalelor și a copiilor, am poposit în căsuțe primitoare, la gura sobei, am sărbătorit anotimpurile, am inventat jocuri vesele, am învățat ce înseamnă prietenia, curajul, bunătatea, am descoperit comori, am visat și ne-am minunat de tot ceea ce povestea ne-a înfățișat și ne-a lăsat să vedem cu ochii minții.

De-a lungul celor aproximativ 1300 de activități desfășurate, care au atras circa 13.000 de participanți, copii, părinți, bunici, prin entuziasmul povestitorilor, bibliotecari și voluntari, am citit împreună mii de povești, care ne-au ajutat să creștem mai frumos: povești ilustrate, clasice, cu morală, cu rimă, povești-ghicitori, legende, povești amuzante, povești muzicale, povești de seară sau povești sub formă de teatru. Iar lectura a fost adesea îmbogățită cu ghicitori, planșe de colorat, vizionări de desene animate, jocuri de rol sau activități creative.

Vă mulțumim, dragi copii, pentru că ați dat culoare și magie fiecărei povești și vă așteptăm să citim în continuare împreună!

Vă invităm să sărbătorim acești 10 ani dedicați poveștii printr-un eveniment inedit, care va avea loc joi, 23 ianuarie 2020, începând cu ora 17:00, la Secția pentru copii de la Sediul central al bibliotecii.

Haideți să explorăm împreună noi ținuturi ale poveștii! La mulți ani, „Ora poveștilor”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *