„Călătoria mea cu Charlie”, de Mark Lowery

Vai. Sunt Infractor în Serie.

Deși n-am furat niciodată nimic în viața mea. Dar azi, într-o singură zi, am reușit performanța de a comite patru infracțiuni: am luat de acasă cutia cu biscuiți omni-speciali, am cumpărat un singur bilet de tren, deși călătoream împreună cu fratele meu Charlie, pe care, ca să fiu foarte sincer, de fapt l-am răpit. Iar de sticla cu suc de portocale ce să zic… Dar când o să ajung acasă o să le trimit celor de la magazin o felicitare, și niște bani. Pentru că, orice s-ar întâmpla, TREBUIE să facem această călătorie, doar noi doi, singuri. Deci, fără să afle nimeni, și mai ales părinții. Pentru că trebuie să ne luăm la revedere.

Charlie este fratele meu special și nu există nimic pe lumea asta ce nu aș face pentru el! Chiar dacă are un cap enorm și sforăie ca un hipopotam, și e bolnăvicios, și nici măcar nu vede bine cu un ochi. Poartă pulovere largi, ochelari cu lentile mari cu un plasture Peppa Pig și e mereu ciufulit. Nu, nu e un copil obișnuit, e unul dintr-un Charlilion (ăsta e un cuvânt inventat de el și înseamnă o infinitate plus unu). Și e cel mai bun prieten al meu. Și este un miracol. Și poate spune bancuri la foc automat. Și iubește delfinii. Iubește mult delfinii. Adoră delfinii!! Delfinii care înseamnă libertate. Care înseamnă viață și puterea de a face. Am plecat de acasă ca să-l revedem, în fond este delfinul nostru. Care trăiește liber, și nu într-o închisoare mare și crudă, cum ar fi un acvariu. Sau cum trăiesc animalele de la Grădina Zoologică.

Credeți că delfinul lui Charlie a revenit în port? Credeți că am reușit să ne luăm rămas-bun? Ei, asta o veți afla doar dacă o să-mi citiți jurnalul.

Semnat:   

Martin Tompkins, 13 ani, strada Plungington 886 Preston

 

Călătoria mea cu Charlie, de Mark Lowery, traducere de Bogdan Voiculescu, București, Pandora M, 2018, 267 p. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *