Programul estival de lectură „E vremea cititului”… în oraș

Anul 2019 fiind „Anul Cărții”, cea de-a treia ediție a programului estival de lectură „E vremea cititului” (7-28 august) s-a desfășurat sub forma unor ateliere outdoor, în diferite spații ale orașului: în stațiile de autobuz și în mijloacele de transport în comun, la studioul Radio Cluj, în Parcul Iulius Mall, la Cofetăria Friandise, dar și în holul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”.

În cadrul primelor trei ateliere, participanții au avut șansa să promoveze lectura în rândul copiilor, precum și activitățile Secției pentru copii a bibliotecii. Fiecare întâlnire a avut un farmec aparte: copiii au oferit cărți celor prezenți în autobuz, stârnindu-le pofta de citit; au vorbit liber despre beneficiile cititului, în cadrul interviului realizat de doamna Rodica Tulbure de la studioul Radio Cluj; au citit la umbra unui copac al lecturii, improvizat din cărți „zburătoare”; au îmbinat plăcerea lecturii cu savoarea prăjiturii, alături de doamna Veronica Szokoly, care le-a împărtășit din secretele unui cofetar; au născocit ei înșiși povești, pornind de la un joc cu zaruri, și s-au lăsat purtați ca într-un vis de muzica fermecătoare susținută la marimbă de doamna profesoară de percuție Mihaela Damian.

Scopul programului a fost de a atrage cât mai mulți copii spre lectură, oferind-o ca o variantă foarte plăcută de petrecere a timpului liber. La final, prietenii cititori și-au exprimat bucuria de a fi participat la programul estival de lectură, un program „excelent”, „inspirațional”, prin care au reușit să-i îndrume și pe alții „să vină la bibliotecă și să citească”. „Mă bucur pentru că am participat la programul estival de lectură E vremea cititului, deoarece am trecut prin experiențe noi, am cunoscut mai mulți copii de vârsta mea și am reușit să citesc pentru a ajuta grupul de cititori la realizarea unui record. În al doilea rând, mi-a plăcut faptul că am susținut și promovat cititul și în afara bibliotecii. Nu în ultimul rând, aș dori să le mulțumesc doamnelor bibliotecare pentru această oportunitate pe care mi-au oferit-o să devin un bun cavaler care apără și promovează ceea ce are mai de preț: cum ar fi CITITUL, a mărturisit unul dintre participanți.

Pasiunea lecturii a fost încununată de un număr total de pagini impresionant: 18.763! Felicitări tuturor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *