Cum se trăia în Evul Mediu?

Dacă vă place aventura, cu siguranță o să vă captiveze lumea Evului Mediu. În această epocă, o parte dintre oameni locuiau în fortărețe (un fel de castele, dar mai micuțe) sau în jurul acestora. Aceste structuri erau puncte strategice, deoarece construcția lor se făcea la înălțime, erau înconjurate de ziduri, iar în jurul zidurilor era un șanț plin cu apă. Dacă erai „de-al casei”, intrai foarte ușor, pe un pod mobil. În interiorul zidurilor se puteau observa două zone, curtea interioară, care era un sat în miniatură, și donjonul, un fel de turn, unde locuia seniorul împreună cu familia.

În viața de zi cu zi, în fortăreață se petreceau o serie de lucruri pe care noi azi le putem considera curioase, dar care atunci erau obișnuite. Dresorul de șoimi creștea păsări de pradă pentru vânătoare, baia se făcea într-un butoi mare de lemn, felurile de mâncare erau anunțate la masa seniorului prin sunet de trompete și tobe, doamnele se îmbrăcau zilnic elegant, iar băieții erau pregătiți să devină cavaleri încă din copilărie.

Pentru a pătrunde mai mult în lumea misterioasă a fortărețelor și a lumii medievale, puteți consulta minienciclopedia Cavaleri și fortărețe. Curiozitatea vă va fi răsplătită cu informații referitoare la distracții, educația cavalerilor, viața din jurul fortăreței, dar și la alte aspecte captivante.

Cavaleri și fortărețe, ilustrații de Charles Dutertre, București, Enciclopedia Rao, 2003, colecția „Minienciclopedii Larousse”, 37 p.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *