„Ziua când creioanele colorate s-au întors acasă”, de Drew Daywalt

Vă mai amintiți de creioanele colorate care s-au supărat pe Duncan? Ei bine, băiețelul nici nu a apucat bine să se împace cu ele, că iar se trezește cu o surpriză! În cutia poștală găsește un teanc de cărți poștale ilustrate, într-un stil cu totul nemaivăzut. Să fie de la prietenii lui plecați în vacanță?

Nu chiar. Din călătorie îl salută alte creioane colorate răzvrătite, de care Duncan aproape că uitase. Ah, da, sunt creioanele pe care ba le-a rătăcit, ba le-a neglijat, ba le-a lăsat să se tocească, ba le-a uitat la soare, în buzunar sau în pivniță… Pe Creionul Roșu Electric l-a scăpat pe jos lângă piscina hotelului unde și-a petrecut vacanța trecută, și acum bietului creion nu i-a rămas decât să se întoarcă acasă pe jos. Creionul Turcoaz a ajuns din buzunar… în mașina de spălat! Iar Creionul Auriu s-a ales cu o ascuțitoare drept pălărie! Și încă multe alte lucruri li s-au întâmplat celorlalte creioane, încât acum nici nu mai pot fi folosite…

Oare ce soluție va găsi Duncan ca să le readucă acasă și să le înveselească?

„Ziua când creioanele colorate s-au întors acasă”, de Drew Daywalt, desene de Oliver Jeffers, București, Editura Arthur, 2018, colecția „Vlad și cartea cu Genius”, 40 p.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *