Din lucrările copiilor care participă la Cenaclul literar „Traian Brad”: Rețeta unei zile de școală, de Daria Mocanu

REȚETA UNEI ZILE DE ȘCOALĂ

de Dariana Mocanu

Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca

clasa a IV-a

 

Bun venit! Această rețetă pe care o voi pregăti astăzi se numește: „Pizza dintr-o zi de școală”.

Pentru început avem nevoie de douăzeci și patru de elevi bine treziți, o școală, o învățătoare și patru ore de lecții. Apropo, orele de școală sunt la alegere.

În primul rând, luăm o clasă și punem cei douăzeci și patru de elevi, pe urmă adăugăm învățătoarea, amestecăm până se liniștește aluatul, apoi adăugăm cele patru ore și omogenizăm. După ce toate ingredientele au fost bine amestecate, punem clasa la dospit în școală pentru trei ore și jumătate.

La final, după ce a dospit, aluatul se întinde pe blat sub formă de cerc, apoi se pun: o pauză de fruct, o pauză de sandwich, o pauză mare, întreruperi și observații.

Se bagă la cuptor la 130 de grade pentru treizeci de minute.

Când se scoate pizza, este sugerat să o serviți caldă și cu puțin sos de observații.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *