„Prietenul din viitor”, de Camille DeAngelis

Salut, sunt Alec, am doisprezece ani și, împreună cu mama mea, tocmai ne-am mutat într-o casă nouă, calmă și tăcută, dar cu personalitate. Agentul imobiliar ne-a spus că a fost construită de o persoană faimoasă și că oamenii care au stat aici au trăit vieți interesante și au fost fericiți (dar ce nu spun agenții pentru a face o vânzare?!). Casa nouă-veche (având în vedere că are peste o sută de ani), cu siguranță, ascunde multe secrete, așa că abia aștept s-o explorez. Uite, construit în peretele camerei de oaspeți am găsit un mic spațiu de depozitare, dar e încuiat, și nu găsesc cheia nicăieri. Mama – ocupată cu reparațile casei și cu serviciul – nu pare foarte interesată de asta; ba chiar mai mult, crede că sufăr de prea multă imaginație.

Deci, dacă și tu ești curios, mă găsești pe Strada Sparrow la numărul 444.

Bună, sunt Josie, am doisprezece ani și locuiesc, împreună cu mama, sora mea mai mică și Emily, guvernanta noastră, într-o casă mare, dar rece și întunecoasă, plină cu tot felul de obiecte ciudate. Mă simt atât de singură, n-am niciun prieten, iar mama nu mă lasă nici măcar să merg la școală.

Dacă vrei să-mi vorbești, mă găsești pe strada Sparrow la numărul 444.

Noi (Josie, Cassie, Alec și Danny) te invităm să ne fii alături în această incredibilă aventură care ne-a schimbat pentru totdeauna. Vino să fii martorul unei prietenii imposibile ce n-ar fi trebuit să existe, deoarece, deși locuim în aceeași casă și dormim în aceeași cameră, nu ne-am văzut niciodată. Un secol ne desparte: eu, Josie, trăiesc în anul 1915, iar Alec în 2015. La fel ca Alec, și eu mi-am dorit un prieten adevărat.

Totul a început atunci când Alec a făcut prima lui descoperire, tabla Ouija a mamei mele. O să-ți spun câte ceva despre ea, deoarece cred că nu ai văzut și nici n-ai folosit o astfel de placă vreodată.

Tabla noastră vorbitoare este din lemn, pictată în negru și auriu, și are în fiecare colț câte un îngeraș cu o pancartă pe care scrie BUNĂ, LA REVEDERE, DA, NU. Într-o pereche de cercuri concentrice este aranjat alfabetul cu un semn de întrebare în centru. Numerele sunt pictate pe marginea inferioară, iar la capete scrie AZI și MÂINE. Acul indicator este din sticlă curbată care mărește literele. Alec nu știa ce este, dar a aflat cum se folosește căutând informații pe internet. Din păcate, nu pot să-ți spun ce înseamnă internet, deși Alec mi-a explicat cât a putut el de bine. În seara când el și prietenii lui au folosit-o pentru prima dată, credeau că vorbesc cu niște spirite. La fel am crezut și noi, dar nimic mai neadevărat.

O să-ți mai dezvălui un singur secret. Sora mea o are pe Doamna Gubbins, o păpușă specială care știe o mulțime de secrete despre oameni. Poate ai și tu întrebări ascunse, la care ai vrea un răspuns. Casa din strada Sparrow te așteaptă!

Prietenul din viitor, de Camille DeAngelis, București, Corint, 2019, 313 p.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *