Câștigătorii Olimpiadei de Benzi Desenate, Ediția a III-a, 2022

Dragi copii, au fost afișate de curând rezultatele la Olimpiada de Benzi Desenate și suntem bucuroși să vă împărtășim acest lucru!

Ediția din acest an a Olimpiadei, desfășurată sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a Academiei Olimpice Române și aflată sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, a fost dedicată Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, având drept motto „Împreună pentru un viitor comun”.

Vă amintiți desigur că tema pentru elevii claselor I-IV a fost reprezentată de Povești cu Bing Dwen Dwen (mascota Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, China) și Quukkel (mascota Festivalului Olimpic de Iarnă al Tineretului European de la Vuokatti, Finlanda). Micuții noștri participanți vor avea ocazia să lucreze mai mult anul viitor, deoarece în acest an abia au învățat ce este o bandă desenată. Talentul și perseverența lor vor fi răsplătite, iar noi îi felicităm pentru curaj, încredere, dăruire și minunatele benzi desenate realizate! Am avut un câștigător la clasa pregătitoare, care a luat un premiu special pentru participare.

Tema pentru elevii din clasele V-XII a fost Povești în care echipamentul sportiv de iarnă devine personaj de bandă desenată (exemplu: schiurile zburătoare, patinele dansatoare, pucul cel năzdrăvan, bobul vitezoman etc.), iar aici câștigătorii noștri au avut parte de două premii III și șase mențiuni.

Iată și lista câștigătorilor:

Premiu special de participare:
ANDREI SĂLCUDEANU, Colegiul Național „George Barițiu”, clasa pregătitoare
Locul al III-lea:
DARIA MONICA MOGA, Liceul Teoretic „Dumitru Tăuțan”, Florești, clasa a V-a
Mențiuni:
CĂTĂLIN COCIȘ, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, clasa a V-a
ANDREI OVIDIU MARIN, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, clasa a VIII-a
Școli de artă
Locul al III-lea:
NARCIS MIHAIL VARGA, Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, clasa a VI-a
Premii speciale:
ANDREI HIDEG, Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, clasa a VI-a
IULIAN GABRIEL VARGA, Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, clasa a VIII-a
SARAH MARIA SANGES, Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, clasa a VIII-a
MARIA MERCEAN, Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, clasa a IX-a

Felicitări, dragi copii! Felicitări celor care au luat premii și mențiuni și care au bucuria de a-și vedea munca și talentul răsplătite, dar aceleași felicitări le adresăm cu multă căldură tuturor participanților! Mulțumim graficianului și ilustratorului Adrian Barbu pentru atenta îndrumare a copiilor în realizarea benzilor desenate și coordonarea atelierelor desfășurate pe parcursul a două luni, și îi adresăm sincere felicitări! De asemenea, felicitări tuturor cadrelor didactice implicate în acest proiect!

Expoziția cu lucrările câștigătoare va fi organizată la finalul lunii iunie, când se va face și premierea. Toți copiii care au trimis planșe de benzi desenate vor primi diplome de participare. Acestea vor fi trimise fiecăruia dintre voi în format electronic, imediat ce le vom primi de la organizatori. La fel vom proceda și în cazul îndrumătorilor (profesori, învățători) de la școlile care au participat, prin intermediul bibliotecii, la Olimpiadă.

Dragi copii, vă așteptăm anul viitor la o nouă ediție a Olimpiadei de Benzi Desenate! Până atunci, continuați să aveți încredere în talentul și pasiunea voastră, pentru că sunteți cu toții grozavi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *