„Cocârț și bomba atomică”, de Cezar Petrescu

Cocârț era un băiat amărât peste măsură. Porecla aceasta o primise de la unchiului Tase. Pe numele lui adevărat Ionescu I. Ion, era mezinul familiei. Avea cinci frați mai mari, Bicu, Culiță, Vlad, Mariana și Tina, de la care îi rămâneau întotdeauna cărți, jocuri, dar mai ales haine. Sărmanul Cocârț și-ar fi dorit ca măcar o dată să fi primit haine noi.

El locuia în Târgul-Vechi, mergea la școala la care învățaseră și frații lui, cu cărțile rămase de la ei. Nu era interesat de ceea ce se preda la clasă, tocmai de aceea lua mulți cocoșați (note de 3) și primea arest după școală. El își dorea să învețe despre lucrurile pe care le auzea la frații lui mai mari, precum Cristofor Columb, Vlad Țepeș, America, Saturn sau ecuații. Pentru că în clasă mai avea un coleg cu numele Ionescu I. Ion, Cocârț al nostru s-a pricopsit și cu porecla de „Gândac”, deși el ar fi preferat „Richard-Inimă de Leu-Paraleu”.

Toate peripețiile lui Cocârț încep într-o seară când invitatul tatălui său, venit de la București, îi povestește despre bomba atomică și ce efecte ar putea aceasta să aibă asupra lumii așa cum o cunoștea el.

Dacă vrei să pășești împreună cu Cocârț în toate aventurile de care are parte, împrumută cartea de la bibliotecă și CITEȘTE-O!!! Noi nu îți spunem nimic.

Cocârț și bomba atomică, de Cezar Petrescu, București, Universal Dalsi, 1995, 160 p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *