Sărbătorim Ziua Internațională a Cititului Împreună

Ziua Internațională a Cititului Împreună se sărbătorește anul acesta în data de 1 februarie. Evenimentul global organizat de Lit World și susținut în țara noastră de Citim Împreună România este marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări. În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună, oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare și își împărtășesc poveștile, scopul principal fiind acela de a susține alfabetizarea ca un drept al omului care aparține tuturor.

Citirea cu voce tare are un rol foarte important în dezvoltarea copiilor. Conform www.litworld.org, copiii cărora li se citește zilnic vor avea un avans de aproape un an comparativ cu acei copii cărora nu li se citește cu voce tare în fiecare zi. Printre beneficiile cititului se numără dezvoltarea creativității, a empatiei și a gândirii critice. De asemenea, cei care citesc sunt capabili să comunice mai bine atât verbal, cât și în scris.

Anul acesta, Ziua Internațională a Cititului Împreună dorește să îi împrietenească pe copii cu știința, prin intermediul poveștilor citite cu voce tare și a experimentelor. Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj se alătură acestei iniţiative frumoase şi sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cititului Împreună. Vă aşteptăm la Secţia pentru copii, să păşim împreună în lumea magică a cărţilor care explorează știința!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *