„Harold și creionul mov”, de Crockett Johnson

Când se face seară, înainte să porniți spre lumea viselor, însoțiți-l pe Harold într-o plimbare sub clar de lună. Veți merge cu pași ușori, purtați de creionul mov al lui Harold. Acesta nu este un creion ca oricare altul. E creionul magic al imaginației!

Un copac, un dragon, un ocean, o bărcuță, un picnic cu cele mai delicioase nouă feluri de plăcintă, un munte… Toate prind viață de îndată ce Harold le desenează! Nu trebuie decât să și le închipuie și să le dea forma dorită.

Câteodată ceea ce desenează îl surprinde chiar și pe el. Sau îl pune în încurcătură. Nicio grijă: cu creionul în mână, toate au o soluție. Nici nu e nevoie de radieră. Harold poate mereu să deseneze ceva care să îl ducă în altă parte, să îi fie de folos, să-i îndeplinească dorințele. Și oricât de departe merge, nu se rătăcește niciodată. Creionul lui e mai bun decât orice busolă. Nu-i așa că-i minunat?

Alegeți-vă și voi creionul preferat al imaginației (poate fi și un creion-curcubeu) și desenați lumea așa cum vă doriți! Călătorie plăcută!

Harold și creionul mov, de Crockett Johnson, București, Arthur, 2015, 64 p.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *