Olimpiada de Benzi Desenate, ediția I, 2020, și-a desemnat câștigătorii!

Dragi copii pasionați de cea de-a noua artă, de 1 decembrie am așteptat cu emoție, la fel ca voi, vernisajul și gala de premiere a câștigătorilor concursului, care a fost transmisă online pe pagina de Facebook a Olimpiadei de Benzi Desenate. Am aflat în acest fel care sunt lucrările premiate la prima ediție a Olimpiadei, care s-a desfășurat la nivel național și a cărei temă a fost, așa cum știți cu toții, Povestea inelelor olimpice.

Ne-am bucurat pentru voi, dragi copii, pentru că ați fost foarte talentați, creativi și perseverenți, iar munca voastră a fost răsplătită cu 6 premii și 10 mențiuni! Felicitări! Continue reading “Olimpiada de Benzi Desenate, ediția I, 2020, și-a desemnat câștigătorii!”

Am redescoperit fantasticele cărți ale lui Roald Dahl în cadrul parteneriatului educațional internațional „Prietenie… pe o… sfoară… virtuală”

Începând cu anul 2013, Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov desfășoară un parteneriat educațional internațional numit „Prietenie… pe o… sfoară…”. Scopul acestuia este de a promova literatura pentru copii și interesul pentru carte în rândul celor mai tineri cititori, prin activități care îmbină lectura și desenul. În fiecare an, biblioteca organizatoare propune un scriitor remarcabil de cărți pentru copii, inițiindu-i pe aceștia, prin intermediul bibliotecilor județene partenere, în cunoașterea operei scriitorului și invitându-i să fie la rândul lor niște mici creatori de ilustrații inspirate din lumea personajelor lui. Desenele, realizate de copii de la diferite instituții de învățământ, sunt adunate de fiecare bibliotecă parteneră și călătoresc spre alte biblioteci din țară, iar în urma acestui schimb între biblioteci rezultă o frumoasă expoziție a desenelor pe o sfoară a prieteniei. Continue reading “Am redescoperit fantasticele cărți ale lui Roald Dahl în cadrul parteneriatului educațional internațional „Prietenie… pe o… sfoară… virtuală””

Vă invităm la Clubul de conversație în limba română!

Dragi copii, vă așteptăm la Clubul de conversație în limba română, ce se va desfășura on-line, cu o frecvență săptămânală, vinerea, de la ora 18.00. Activitatea se adresează copiilor de etnie maghiară, cu vârsta cuprinsă între 8 și 10 ani.

Participarea este gratuită pe baza permisului de intrare la bibliotecă. Informații și înscrieri la Sala multiculturală, la numărul de telefon 0731013293 sau pe e-mail salamulticulturala@bjc.ro.

Vă invităm la Clubul de programare și robotică!

Dragi copii, ați împlinit 9 ani și vreți să aflați mai multe despre coding, Scratch și HTML? Atunci vă așteptăm la Clubul de programare și robotică, ce se va desfășura on-line, cu o frecvență bilunară, joia, de la ora 17.00, începând cu data de 12 noiembrie.

Participarea este gratuită pe baza permisului de intrare la bibliotecă. Informații și înscrieri la Filiala „Traian Brad”, la numărul de telefon 0264-565784 sau pe e-mail manastur@bjc.ro.

Vă invităm la atelierul on-line „Arta de a vorbi frumos”!

Dragi copii, doriți să învățați meșteșugul vorbitului corect și frumos? V-ar plăcea să vă împrieteniți cu limba română și să descoperiți secretele retoricii?

Dacă răspunsul vostru este afirmativ la cel puțin una din cele două întrebări, atunci vă așteptăm cu drag pe toți aceia cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani, la întâlnirile care vor avea loc on-line, în fiecare zi de joi, între orele 18.00-19.00.

Participarea este gratuită pe baza permisului de intrare la bibliotecă. Informații și înscrieri la Filiala Grigorescu,  la numărul de telefon 0770970198 sau pe e-mail grigorescu@bjc.ro.

Am sărbătorit împreună Săptămâna UE a programării!

Dragi copii, vă mulțumim că ne-ați fost alături cu ocazia Săptămânii UE a programării – EU Code Week (10-25 octombrie), mișcare care celebrează creativitatea, rezolvarea problemelor, colaborarea prin programare și alte activități tehnologice.

A fost o bucurie să ne revedem în cadrul activității on-line intitulate „A fi autodidact în programare”, organizată de Secția pentru copii în colaborare cu Asociația Kids Go Tech. Continue reading “Am sărbătorit împreună Săptămâna UE a programării!”

Vă invităm la Zilele Bibliotecilor de Cartier!

Dragi copii, în prag de toamnă, vă invităm să participați la activitățile desfășurate în cadrul Zilelor Bibliotecilor de Cartier (26-30 octombrie). Ora poveștilor, Atelierul de robotică, Cenaclul literar, Storytelling Hour, Atelierele de bricolaj, Clubul de limba engleză și cel de limba franceză, curiozități, experimente, quizuri, toate vă așteaptă, dragi copii!

Programul Zilelor Bibliotecilor de Cartier

Olimpiada de Benzi Desenate a ajuns la final!

Dragi copii, așa cum știți cu toții, 20 octombrie a fost ultima zi pentru depunerea lucrărilor  participante la prima ediție a Olimpiadei de Benzi Desenate. Au fost trimise organizatorilor Olimpiadei toate lucrările voastre minunate, originale, surprinzătoare prin scenariile, personajele și ilustrațiile create. S-au adunat 43 de lucrări! O parte dintre acestea au fost realizate de copiii care au ales să participe la atelierele de pregătire conduse de graficianul și ilustratorul Adrian Barbu, unde au avut plăcerea să descopere câteva din tainele benzilor desenate, iar altele aparțin unor elevi de la diverse școli și licee clujene. Continue reading “Olimpiada de Benzi Desenate a ajuns la final!”

Banda desenată – pentru unii dintre noi, un mod minunat de a spune poveşti

Secția pentru copii a organizat în data de 7 octombrie, la Sediul central al bibliotecii, al doilea atelier al Olimpiadei de Benzi Desenate. Ne-a bucurat faptul că au participat doisprezece copii, doi dintre aceștia alăturându-se celor zece deja înscriși la acest concurs, că micii viitori graficieni –  și, de ce nu, poate peste ani, autori de benzi desenate – au continuat să vină la aceste întâlniri, chiar dacă majoritatea dintre ei se află la prima creație a unei benzi desenate, ceea ce nu e deloc simplu! Dar când ești vrăjit de această artă, „… pentru că banda desenată este în primul rând poveste şi artă – arta de a povesti”, atunci când „… fantezia, talentul, umorul, seriozitatea, abilităţile tehnice, ştiinţa exactă şi poezia colaborează, subordonate unui scop comun, cel de a povesti”*, nimic nu te împiedică să priveşti, să asculţi, să înregistrezi fiecare sfat al unui mare artist plastic ca Adrian Barbu! Continue reading “Banda desenată – pentru unii dintre noi, un mod minunat de a spune poveşti”

A început Olimpiada de Benzi Desenate, ediţia I, 2020!

Dragi copii, la bibliotecă s-a dat startul Olimpiadei de Benzi Desenate!

Acest proiect, iniţiat de autorul de benzi desenate şi romane grafice Mihai Ionuț Grăjdeanu, desfăşurat sub egida Comitetului Olimpic Sportiv Român, este un concurs național de benzi desenate, de promovare a spiritului olimpic și de conștientizare a valorilor culturale naționale, europene și internaționale în rândul elevilor din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal. Tema acestei ediții este „Povestea inelelor olimpice”, întrucât în 2020 se împlinesc 100 de ani de la prima prezentare oficială a steagului olimpic. Continue reading “A început Olimpiada de Benzi Desenate, ediţia I, 2020!”