Olimpiada de Benzi Desenate a ajuns la finalul celei de-a IV-a ediții!

Inițiat în anul 2020 de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu, acest concurs național de benzi desenate, unic în plan mondial, se desfășoară anual sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a Academiei Olimpice Române și sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Scopul organizării acestui concurs îl reprezintă promovarea tinerelor talente din învățământul primar, gimnazial și liceal. Tema anului 2023 a fost dedicată Jocurilor Olimpice din Antichitate, o temă foarte complexă, prin care participanții au încercat să redea sub formă de planșă desenată cel puțin una dintre valorile olimpismului: spiritul de echipă, fairplay-ul, excelența, prietenia, bucuria de a câștiga un concurs.

Dragi copii, de curând au fost afișate rezultatele Olimpiadei de Benzi Desenate, ediția 2023, pe care le așteptam cu toții! Continue reading “Olimpiada de Benzi Desenate a ajuns la finalul celei de-a IV-a ediții!”

Olimpiada de Benzi Desenate, ediția a IV-a

Dragi copii, în vederea participării la Olimpiada de Benzi Desenate, Secția pentru copii organizează săptămânal ateliere de benzi desenate, începând de miercuri, 22 februarie 2023, ora 18.00, la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104. Atelierele vor fi coordonate și susținute de către ilustratorul și graficianul Adrian Barbu. Pentru înscrieri și mai multe informații, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0264.430323 sau să ne scrieți pe adresa copii@bjc.ro. Continue reading “Olimpiada de Benzi Desenate, ediția a IV-a”

Câștigătorii Olimpiadei de Benzi Desenate, Ediția a III-a, 2022

Dragi copii, au fost afișate de curând rezultatele la Olimpiada de Benzi Desenate și suntem bucuroși să vă împărtășim acest lucru!

Ediția din acest an a Olimpiadei, desfășurată sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a Academiei Olimpice Române și aflată sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, a fost dedicată Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, având drept motto „Împreună pentru un viitor comun”. Continue reading “Câștigătorii Olimpiadei de Benzi Desenate, Ediția a III-a, 2022”

Olimpiada de Benzi Desenate, ediția a II-a, 2021, și-a desemnat câștigătorii!

Dragi copii participanți la Olimpiada de Benzi Desenate, de curând, pe pagina de Facebook a Olimpiadei au fost anunțați câștigătorii celei de-a doua ediții a acestui concurs, dedicată Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august.

Desfășurată sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Olimpiada ne-a adus aproape de Poveștile campionilor olimpici ai României, de Eroii sportului românesc, aceasta fiind și tema propusă pentru anul 2021.

Am aflat astfel rezultatele obținute de voi și în acest an. Felicitări, dragi copii, sunteți grozavi! Ne bucurăm că și la ediția aceasta am avut reprezentanți pe podium, iar mențiunile acordate de către juriu arată că anul viitor șansele de a lua cu toții o medalie sunt foarte mari! Continue reading “Olimpiada de Benzi Desenate, ediția a II-a, 2021, și-a desemnat câștigătorii!”

Magia benzilor desenate

Dragi copii, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj se alătură și în acest an concursului național de benzi desenate, inițiat anul trecut de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate și care se desfăşoară sub egida Comitetului Olimpic Sportiv Român, Academiei Olimpice Române și sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, de promovare a spiritului olimpic și de conștientizare a valorilor culturale naționale în rândul elevilor din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal. Tema din acest an este una provocatoare: Poveștile campionilor olimpici ai României. Eroii sportului românesc. Continue reading “Magia benzilor desenate”

Olimpiada de Benzi Desenate, ediția I, 2020, și-a desemnat câștigătorii!

Dragi copii pasionați de cea de-a noua artă, de 1 decembrie am așteptat cu emoție, la fel ca voi, vernisajul și gala de premiere a câștigătorilor concursului, care a fost transmisă online pe pagina de Facebook a Olimpiadei de Benzi Desenate. Am aflat în acest fel care sunt lucrările premiate la prima ediție a Olimpiadei, care s-a desfășurat la nivel național și a cărei temă a fost, așa cum știți cu toții, Povestea inelelor olimpice.

Ne-am bucurat pentru voi, dragi copii, pentru că ați fost foarte talentați, creativi și perseverenți, iar munca voastră a fost răsplătită cu 6 premii și 10 mențiuni! Felicitări! Continue reading “Olimpiada de Benzi Desenate, ediția I, 2020, și-a desemnat câștigătorii!”

Olimpiada de Benzi Desenate a ajuns la final!

Dragi copii, așa cum știți cu toții, 20 octombrie a fost ultima zi pentru depunerea lucrărilor  participante la prima ediție a Olimpiadei de Benzi Desenate. Au fost trimise organizatorilor Olimpiadei toate lucrările voastre minunate, originale, surprinzătoare prin scenariile, personajele și ilustrațiile create. S-au adunat 43 de lucrări! O parte dintre acestea au fost realizate de copiii care au ales să participe la atelierele de pregătire conduse de graficianul și ilustratorul Adrian Barbu, unde au avut plăcerea să descopere câteva din tainele benzilor desenate, iar altele aparțin unor elevi de la diverse școli și licee clujene. Continue reading “Olimpiada de Benzi Desenate a ajuns la final!”

Banda desenată – pentru unii dintre noi, un mod minunat de a spune poveşti

Secția pentru copii a organizat în data de 7 octombrie, la Sediul central al bibliotecii, al doilea atelier al Olimpiadei de Benzi Desenate. Ne-a bucurat faptul că au participat doisprezece copii, doi dintre aceștia alăturându-se celor zece deja înscriși la acest concurs, că micii viitori graficieni –  și, de ce nu, poate peste ani, autori de benzi desenate – au continuat să vină la aceste întâlniri, chiar dacă majoritatea dintre ei se află la prima creație a unei benzi desenate, ceea ce nu e deloc simplu! Dar când ești vrăjit de această artă, „… pentru că banda desenată este în primul rând poveste şi artă – arta de a povesti”, atunci când „… fantezia, talentul, umorul, seriozitatea, abilităţile tehnice, ştiinţa exactă şi poezia colaborează, subordonate unui scop comun, cel de a povesti”*, nimic nu te împiedică să priveşti, să asculţi, să înregistrezi fiecare sfat al unui mare artist plastic ca Adrian Barbu! Continue reading “Banda desenată – pentru unii dintre noi, un mod minunat de a spune poveşti”

A început Olimpiada de Benzi Desenate, ediţia I, 2020!

Dragi copii, la bibliotecă s-a dat startul Olimpiadei de Benzi Desenate!

Acest proiect, iniţiat de autorul de benzi desenate şi romane grafice Mihai Ionuț Grăjdeanu, desfăşurat sub egida Comitetului Olimpic Sportiv Român, este un concurs național de benzi desenate, de promovare a spiritului olimpic și de conștientizare a valorilor culturale naționale, europene și internaționale în rândul elevilor din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal. Tema acestei ediții este „Povestea inelelor olimpice”, întrucât în 2020 se împlinesc 100 de ani de la prima prezentare oficială a steagului olimpic. Continue reading “A început Olimpiada de Benzi Desenate, ediţia I, 2020!”