Descoperim planeta „La școală”

Dragi copii, deoarece au reînceput orele, ne-am gândit să călătorim din nou prin Galaxia Bunelor Maniere și să ne îndreptăm de această dată spre o planetă cunoscută de către noi toți, care se numește La școală. Locuitorii acesteia sunt obișnuiți cu vizitatorii și ne așteaptă, pentru că au de împărtășit câteva informații copiilor care pășesc pentru prima oară pe această planetă.

L-am invitat pe Micul Prinț să ne fie ghid, el cunoaște foarte bine planetele fiind un călător intergalactic, este foarte manierat, mereu în căutare de prieteni și „o mulțime de lucruri de cunoscut”. Mă bucur să vă spun că a acceptat cu entuziasm, dragi copii! Haideți să îl însoțim și să aflăm mai multe despre planeta La școală.

Continue reading “Descoperim planeta „La școală””

Aterizăm pe o nouă planetă: „Departe de casă”

Dragi copii, este foarte frumos în vacanța de vară, nu-i așa? Ne odihnim, ne relaxăm, avem parte de mai mult timp liber, jocurile sunt foarte binevenite și mult așteptate în această perioadă, legăm noi prietenii în excursii, tabere… Dar oare cunoaștem cu toții importanța bunelor maniere și în afara familiei? Știm cum este de preferat să ne comportăm atunci când suntem departe de casă pentru a păstra acea atmosferă de bună dispoziție, încredere și respect în relațiile cu ceilalți?

Vă invităm să călătorim împreună pe o altă planetă din Galaxia Bunelor Maniere, numită Departe de casă, fiind convinși că la întoarcerea pe Pământ vom fi mai politicoși, mai toleranți, mai înțelegători cu cei din jurul nostru și că respectul manifestat va atrage admirația și prețuirea celorlalți. Continue reading “Aterizăm pe o nouă planetă: „Departe de casă””

Ne conectăm cu planeta „Online”

Dragi copii, ne-ar plăcea tare mult să aflăm împreună mai multe lucruri interesante despre o planetă care se află în Galaxia Bunelor Maniere și pe care am denumit-o Online. Și cum locuitorii acesteia cunosc foarte bine Codul bunelor maniere, vom stabili conexiunea cu ei, pentru a învăța cum să ne comportăm și noi manierat atunci când suntem online.

Sunteți de acord? Haideți să aflăm câteva curiozități despre internet și mediul online împărtășite de către prietenul nostru de la bibliotecă, roboțelul Alpha! Ne recomandă și o carte ce i-a plăcut tare mult datorită multitudinii de informații din acest domeniu.

Continue reading “Ne conectăm cu planeta „Online””

Explorăm planeta „Arta Conversației”

Dragi copii, m-am întâlnit de curând cu Spiri, spiridușul năstrușnic din cartea autoarei Michiela Poenaru, Cei șapte ani de acasă. Codul bunelor maniere pentru copii.

Acesta vă transmite că își amintește cu drag de ultima sa călătorie alături de voi prin Galaxia Bunelor Maniere, deoarece a fost impresionat de locuitorii planetei Salutul și i-ar plăcea să vă fie ghid și în excursia pe planeta vecină, Arta Conversației.

Știți voi, dragi copii, că Spiri este magic? Acesta își schimbă expresia feței foarte rapid, în funcție de felul în care se comportă copiii, dacă sunt politicoși sau nu. Uneori, veți fi surprinși de fețișoara lui încruntată, de privirea nemulțumită aruncată pe sub sprâncenele stufoase, iar altădată îl veți vedea vesel și bucuros că dați dovadă de bune maniere! Să fim atenți la Spiri, copii! Continue reading “Explorăm planeta „Arta Conversației””

Aterizăm pe planeta „Salutul”!

Dragi copii, azi ne începem călătoria spațială prin Galaxia Bunelor Maniere, în care se regăsesc nouă planete. De această dată ne va însoți prietenul nostru Spiri, un spiriduș năstrușnic, din cartea Cei șapte ani de acasă. Codul bunelor maniere pentru copii, a autoarei Michiela Poenaru. Deoarece Spiri a mai explorat planeta Salutul, l-am rugat să ne fie ghid și să ne prezinte câteva lucruri mai puțin cunoscute și poate ciudate pentru mulți dintre noi!

Vă rugăm să fiți atenți la expresia feței lui, deoarece astfel vom vedea dacă aprobă sau dezaprobă purtarea noastră. Va fi vesel și va țopăi de bucurie atunci când vom fi politicoși sau se va încrunta dacă noi vom uita de buna-cuviință. Așadar, atenție la Spiri! Continue reading “Aterizăm pe planeta „Salutul”!”

De ce sunt importante bunele maniere?

Dragi copii, revenim în Galaxia Bunelor Maniere cu câteva curiozități menite să vă ajute să înțelegeți cum, când și de ce au apărut acestea, precum și de ce sunt importante pentru noi.

Prietenul nostru de azi, care ne va  însoți în călătorie, este Algernon, un pui de raton care s‑a purtat urât cu ceilalți și a cărui viață s-a schimbat, a devenit mult mai frumoasă după ce a urmat cursurile Școlii de bune maniere a lui Miss Molly. Acum, proaspăt absolvent al școlii mai sus menționate, are multe lucruri de împărtășit cu voi. Haideți să călătorim împreună cu Algernon spre Galaxia Bunelor Maniere!

Continue reading “De ce sunt importante bunele maniere?”

Să facem cunoștință cu bunele maniere

Dragi copii, oare știți la ce se referă cei mari atunci când spun despre cineva că este o persoană civilizată? Știți ce trebuie să faceți ca să deveniți oameni manierați, educați în adevăratul sens al cuvântului?

Vă invităm să călătorim împreună prin Galaxia Bunelor Maniere. De fiecare dată când vom pleca în aceste călătorii spațiale, vom fi însoțiți de câte un personaj al unei cărți îndrăgite. Pentru prima întâlnire, prietenul nostru, Micul Prinț, din cartea cu același titlu a autorului Antoine de Saint-Exupéry, ne însoțește în calitate de călător experimentat în aventura cunoașterii.

Continue reading “Să facem cunoștință cu bunele maniere”