Adevărat sau fals?

O ploaie înghețată a creat o livadă cu mere ca de sticlă. În Michigan, SUA, în 2019, merele din livada unui fermier au fost acoperite de gheață după o furtună. Fermierii au scuturat copacii și o parte din mere au căzut, devenind sculpturi de gheață perfecte. Fie că iubiți plantele, animalele, aventurile, știința sau sportul, în aceste cărți veți găsi adevăruri uimitoare și curiozități ciudate. Veți putea separa informațiile adevărate de cele false. Știați că în România există cea mai mare sculptură în stâncă din lume realizată pe malul unui râu? Știați că urangutanul își face patul în fiecare seară și că puiul balenei albastre bea 90 de litri de lapte pe zi? Sunteți invitați la bibliotecă pentru a descoperi adevăruri care să îi surprindă pe prietenii, profesorii și familia voastră!

   

Viața insectelor

Ghici, ghicitoarea mea: Parcă-i floare zburătoare și are șase picioare. Ai ghicit, este vorba despre fluture! Fluturii sunt insecte, la fel ca albinele, buburuzele sau furnicile. Cu toții iubim natura. Un rol foarte important îl joacă insectele. Acestea sunt cele mai numeroase vietăți de pe pământ și nu au coloană vertebrală. Știați că fluturii miros cu antenele lor, iar buburuzele hibernează iarna la fel ca urșii? Haideți să cunoaștem împreună lumea insectelor.

    

Vremea

Ploioasă, capricioasă sau frumoasă, vremea de afară ne oferă confortul de a ne juca, de a ne plimba sau relaxa. Cărțile despre vreme deschid calea spre înțelegerea fenomenelor naturii. Cărțile sunt o resursă amuzantă și atractivă pentru a introduce conceptul de vreme. Copiii pot dobândi un vocabular adecvat despre prognoza meteo și anotimpuri.

     

Magia pietrelor

V-ați gândit vreodată cât de valoroase pot fi niște simple pietre? Nu doar pietrele prețioase merită atenția noastră. Pietrele obișnuite, fără a ne lua ochii cu strălucirea lor, pot deveni unice prin valoarea pe care o au pentru noi. Fermecate, magice, străvechi, de colecție, de jucărie sau de „împrietenit”, pietrele sunt fascinante. Vă invităm să le descoperiți!

  

  

  

Lumea fascinantă a muntelui

Știați că există plante care topesc zăpada în jurul lor? De ce apar munții? Poate zăpada să mute munții? Puteți descoperi răspunsul la aceste întrebări și la multe altele, răsfoind enciclopediile bibliotecii. Veți afla lucruri interesante despre marea varietate a florei și faunei montane, precum și informații despre sporturile practicate la munte sau despre echipamentul necesar unei drumeții. Lumea muntelui fascinează sportivii, dar și persoanele îndrăgostite de natură.

   

Cadoul de Crăciun

Străzile forfotesc de oameni și copii! Ce lucru deosebit se întâmplă în luna decembrie? De ce este atât de multă lume în oraș? Ei bine, este luna cadourilor! Se apropie Crăciunul, Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului, cel mai mare și prețios cadou. Este perioada din an în care se povestește despre Pruncul născut în iesle. Știți voi oare de ce această istorie – probabil cea mai cunoscută din lume – poate fi recitită la nesfârșit? Vă invităm, cu mic, cu mare, la bibliotecă să o descoperiți!

Cărți de nota 10

Cu siguranță v-ați propus să învățați bine și să luați note maxime în acest an școlar. Lectura zilnică este ușa către succes! Puteți descoperi planeta, mediul înconjurător sau oameni din diferite culturi. Puteți accesa informații despre marile expediții, imperii sau marile minuni ale lumii. Biblioteca este locul potrivit pentru fiecare, iar cărțile sunt la îndemâna voastră!

Natura este un cadou

Ați observat vreodată cât de plăcut este să respirați aer curat? Sau v-ați gândit câtă apă consumați într-o zi toridă de vară? Cu siguranță știți că apa și aerul sunt esențiale atât pentru viața noastră, cât și pentru cea a plantelor și animalelor. Dar pentru a ne bucura de un mediu plăcut și primitor, fiecare putem acționa, recicla, economisi. Nu-i așa că prețuiți natura?