Copiii din lumea noastră

Copiii sunt la fel peste tot în lume – le place să fie iubiți și să se joace. Te-ai întrebat vreodată cum trăiesc copiii din alte țări? Există copii care trăiesc în corturi, în case pe piloni, în case obișnuite, într-un iglu, într-un riad sau în alt tip de locuință. Există copii care nu au case, deoarece fug din calea războiului, a inundațiilor sau a cutremurelor. Acești copii abia așteaptă să poată face lucruri care nouă ni se par normale, să manânce o înghețată sau să se amuze. Acum, în pragul Zilei Internaționale a Copilului, le dorim tuturor copiilor de pretutindeni „La mulți ani!”

 

Pasiunea pentru muzică

Care este muzica ta preferată? Știai că există o serie de povești ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii? Colecția Povești din Pădurea Muzicală, scrisă de Cristina Andone, te vor „împrieteni” cu muzica clasică și îți vor oferi informații esențiale pentru cultura ta generală. Aceste povești te vor inspira să îți urmezi visul în viață, asemeni acestor copii-minune.

Despre animale marine

Știați că există pești de mărimea degetului mare care nu îngheață pentru că sunt dotați cu „antigel”? Știați că oamenii de știință au găsit un ren în stomacul unui rechin? Oare cum este viața animalelor în apele oceanelor comparativ cu viața animalelor terestre? Ei bine, este foarte diferită. Știați că apa sărată a mărilor și oceanelor este bună pentru a ține lucruri grele, de aceea balenele pot crește foarte mari? Puii balenelor și ai delfinilor înoată de îndată ce sunt născuți, dar durează mulți ani până când devin adulți. Vă invităm la bibliotecă să descoperiți curiozități fără număr din lumea mărilor și oceanelor!

 

 

Bani și lucruri de valoare

Dorești să afli informații despre bani și lucruri de valoare? Ești invitat la bibliotecă pentru a descoperi cărți care te vor învăța cum să cheltuiești atent banii de buzunar și să fii înțelept în alegerile tale. Bazele educației financiare se pun de la cele mai fragede vârste. Nu este niciodată prea devreme! Poți învăța să îți folosești banii ca să fii mai bun, nu doar ca să ai mai multe. Astfel poți construi ceea ce ești, nu doar ceea ce deții.

    

Întrebări și răspunsuri istețe

Ești curios și ai foarte multe întrebări? Colecția „Întrebări și răspunsuri istețe despre…” îți oferă informații care te vor uimi. Ilustrații amuzante și întâmplări nemaipomenite îți vor dezvălui tot ce este mai fascinant și de-a dreptul grozav despre subiectele tale preferate. Te invităm la biliotecă pentru a le descoperi!

                  

Recorduri

Aceste cărți îți prezintă sute de recorduri incredibile! Poți afla că cel mai mare fluture are o deschidere a aripilor de 28 cm, iar cea mai mare floare din lume nu posedă rădăcini, tulpină sau frunze și este aproape cât o roată de autobuz. Vrei să afli care este cel mai lung pod, cel mai rapid tren, sau cea mai mare clădire construită vreodată? Sigur că vei avea multe alte întrebări. Răbdare! Vei găsi răspunsuri descoperind aceste cărți cuprinzătoare, bine informate și bogat ilustrate!

Iarna și sporturile ei

Vă place să patinați? Ei bine, primele patine veritabile au fost fabricate în Olanda în secolul al XIV-lea, cu aproximativ 700 de ani în urmă. În zilele noastre, patinajul a devenit un sport foarte apreciat, care presupune multă disciplină. Un alt sport veritabil care s-a răspândit rapid este schiul, iar cei care îl practică sunt numiți „oameni zburători” datorită vitezei mari cu care se deplasează. Despre sporturi de iarnă, munți și zăpadă puteți să descoperiți informații captivante în enciclopediile bibliotecii.

Creierul este uimitor

Te invităm într-o fascinantă incursiune în tainele funcționării creierului uman! Știai că mersul, gândirea, învățarea, dormitul și tot ce facem este comandat de creier? Tot ceea ce face corpul nostru, fără ca noi să știm, este de asemenea comandat de creier. Vei fi surprins de multitudinea de informații pe care le găsești în enciclopediile recomandate! Poți să realizezi chiar și unele proiecte practice. Ești binevenit la bibliotecă!

De-a arhitectura

Știai că poți să găsești informații incredibile despre cele mai frumoase construcții ale lumii? Dacă ești curios să descoperi cum proiectează arhitecții clădiri rezistente la cutremure sau să afli care este cea mai veche construcție de lemn din lume, atunci poți să deschizi enciclopediile de mai jos. Fiecare pagină este creată pentru a-ți stimula imaginația și creativitatea. E timpul să îți descoperi talentul!