Recorduri

Aceste cărți îți prezintă sute de recorduri incredibile! Poți afla că cel mai mare fluture are o deschidere a aripilor de 28 cm, iar cea mai mare floare din lume nu posedă rădăcini, tulpină sau frunze și este aproape cât o roată de autobuz. Vrei să afli care este cel mai lung pod, cel mai rapid tren, sau cea mai mare clădire construită vreodată? Sigur că vei avea multe alte întrebări. Răbdare! Vei găsi răspunsuri descoperind aceste cărți cuprinzătoare, bine informate și bogat ilustrate!

Iarna și sporturile ei

Vă place să patinați? Ei bine, primele patine veritabile au fost fabricate în Olanda în secolul al XIV-lea, cu aproximativ 700 de ani în urmă. În zilele noastre, patinajul a devenit un sport foarte apreciat, care presupune multă disciplină. Un alt sport veritabil care s-a răspândit rapid este schiul, iar cei care îl practică sunt numiți „oameni zburători” datorită vitezei mari cu care se deplasează. Despre sporturi de iarnă, munți și zăpadă puteți să descoperiți informații captivante în enciclopediile bibliotecii.

Creierul este uimitor

Te invităm într-o fascinantă incursiune în tainele funcționării creierului uman! Știai că mersul, gândirea, învățarea, dormitul și tot ce facem este comandat de creier? Tot ceea ce face corpul nostru, fără ca noi să știm, este de asemenea comandat de creier. Vei fi surprins de multitudinea de informații pe care le găsești în enciclopediile recomandate! Poți să realizezi chiar și unele proiecte practice. Ești binevenit la bibliotecă!

De-a arhitectura

Știai că poți să găsești informații incredibile despre cele mai frumoase construcții ale lumii? Dacă ești curios să descoperi cum proiectează arhitecții clădiri rezistente la cutremure sau să afli care este cea mai veche construcție de lemn din lume, atunci poți să deschizi enciclopediile de mai jos. Fiecare pagină este creată pentru a-ți stimula imaginația și creativitatea. E timpul să îți descoperi talentul!

        

    

Universul STEM – Matematica

Știai că ideea numărului zero nu a existat dintotdeauna? Ai vrea să devii un geniu al matematicii cum nu s-a mai văzut? Descoperă cum să găsești centrul unui cerc, cum să construiești o piramidă, cum să te deprinzi cu limbajul calculatoarelor, cum să desenezi o iluzie optică. Pregătește-te să descoperi ultima componentă a universului STEM – Science (Știința), Technology (Tehnologia), Engineering (Ingineria), Maths (Matematica). Matematica este limbajul universului!

              

Universul STEM – Ingineria

Ai vrea să cercetezi cum funcționează lucrurile și să devii un inginer excepțional? Ingineria are de-a face cu mecanisme performante. Universul STEM – Science (Știință), Technology (Tehnologie), Engineering (Inginerie), Maths (Matematică) te invită să descoperi a treia componentă, ingineria. Pregătește-te să afli cum se construiește un pod, cum se lansează un avion sau cum se meșterește un arc!

     

Clujul nostru, on-line și off-line

Ți s-a întâmplat vreodată ca un adult să te dojenească pentru că folosești telefonul de fiecare dată când nu știi unde este o adresă? Sau când, pur și simplu, ești curios să afli mai multe despre un monument care-ți iese în cale? Ți-a spus că tinerii nu mai știu să citească o hartă sau să folosească o busolă, dar tu te descurci de minune cu Google Maps, Waze, Moovit? Sau că ghidurile de călătorie oferă destule informații, dar tu preferi un tur virtual, prin scanare de QR code?

E normal! Se numește “conflict între generații”… 🙂

Dar acest conflict se poate rezolva la bibliotecă. Vino să afli mai multe despre orașul tău, apoi nu ezita să încerci aplicația CUTREIER CLUJUL, cu informații, atracții și jocuri individuale sau de grup: https://cutreiercluj.qulto.ro/.

Și nu fi neliniștit. Uneori, old is the new new!

Universul STEM − Tehnologia

Universul STEM − Science (Știință), Technology (Tehnologie), Engineering (Inginerie), Maths (Matematică) se deschide acum la pagina tehnologiei. Eşti gata să descoperi cum funcționează un ceas digital sau cum merg bicicletele? Tehnologia înseamnă toate invențiile, aparatele și produsele create vreodată de oameni. Pregătește-te pentru o aventură de neuitat în universul tehnologiei!

 

Universul STEM − Știința

Bun venit în universul STEM! Se vorbește tot mai mult despre educația STEM și probabil ai auzit deja acest termen. Este acronimul care evidențiază cuvintele Science (Știință), Technology (Tehnologie), Engineering (Inginerie), Maths (Matematică). Poți să descoperi informații despre o varietate de subiecte: biotehnologii incredibile, lichide, solide și gaze, istoria mașinilor, roboți, secretele tehnicii și multe altele. Acum îți propunem cărți atent alese despre știință. Vei regăsi informații palpitante și proiecte amuzante pe care le poți realiza chiar tu!

A fi sau a nu fi… vacanță

Poate că este pentru prima dată în istoria recentă când copiii nu se bucură întru totul de vacanță. Unii ar fi preferat să mai meargă la școală pentru că acolo își întâlnesc colegii de care le-a fost atât de dor în lunile când școala s-a desfășurat online. Alții ar fi vrut să mai repete din materia pierdută, ca să nu le fie atât de greu la evaluările naționale.

Dacă o lună de vacanță ți se pare mult și vrei să-ți antrenezi mintea cu altceva decât cu fișe de lucru, auxiliare și culegeri de probleme, vino la bibliotecă!