Cărțile părinților

În ultimii ani, editurile s-au întrecut în a scoate cărți pentru copii actuale, după care s-au turnat filme celebre și pe suporturi cât mai sofisticate: 3D, holograme, cu leduri sau cu sunete. Miza este una măreață și, se pare, chiar a fost atinsă: să atragă cât mai mulți copii spre lectură. Dar ce facem cu părinții? Obosiți, stresați și fără timp… O idee ar fi să-i ademenim cu câteva cărți de citit împreună: cărțile copilăriei lor.

    

    

Cum să-ți convingi părinții să-ți ia un animal de companie

Dacă îți dorești foarte tare un cățel sau o pisică și încă nu ai reușit să-ți convingi părinții să cumpărați sau să adoptați un animal de companie, poți încerca câteva trucuri: fă-ți curat în cameră și apucă-te de lecții fără rugăminți – așa le vei arăta că te-ai maturizat; explică-le cât de important este un animal în viața copiilor și, mai ales, promite-le solemn că tu vei avea grijă de noul tău prieten. Pentru ca totul să fie și mai credibil, poți să te documentezi la bibliotecă despre creșterea animalelor de companie. Astfel, cu siguranță vei fi un stăpân minunat!

Copilăria e o operă de artă

Cei mari spun că arta este o reprezentare a lumii înconjurătoare, prin imaginația artistului. Dar oare de ce copiii sunt atât de talentați când sunt mici? Cântă, dansează și pictează ca niște adevărați artiști. Ați ghicit: pentru că imaginația lor nu are limite. Pentru mai multă inspirație, consultați lista de mai jos.  

Egiptul antic

Istoria Egiptului antic, una dintre cele mai captivante și misterioase pagini ale istoriei, te cheamă să-i dezlegi enigmele și să iei urma vestiților arheologi pentru a descoperi împreună faimoasele piramide, pline cu capcane și comori. Astfel vei afla despre faptele zeilor și ale zeițelor, despre faraoni faimoși, despre Cleopatra și al ei tragic destin, despre mumificare, unul dintre cele mai complexe și bine studiate procedee de conservare a corpului uman, în ce scop și cum te lăsăm pe tine să afli.

Egiptul   Egiptul antic

Egipt        Cleopatra