Cadoul de Crăciun

Străzile forfotesc de oameni și copii! Ce lucru deosebit se întâmplă în luna decembrie? De ce este atât de multă lume în oraș? Ei bine, este luna cadourilor! Se apropie Crăciunul, Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului, cel mai mare și prețios cadou. Este perioada din an în care se povestește despre Pruncul născut în iesle. Știți voi oare de ce această istorie – probabil cea mai cunoscută din lume – poate fi recitită la nesfârșit? Vă invităm cu mic, cu mare, la bibliotecă să o descoperiți!

Cărți de nota 10

Cu siguranță v-ați propus să învățați bine și să luați note maxime în acest an școlar. Lectura zilnică este ușa către succes! Puteți descoperi planeta, mediul înconjurător sau oameni din diferite culturi. Puteți accesa informații despre marile expediții, imperii sau marile minuni ale lumii. Biblioteca este locul potrivit pentru fiecare, iar cărțile sunt la îndemâna voastră!

Natura este un cadou

Ați observat vreodată cât de plăcut este să respirați aer curat? Sau v-ați gândit câtă apă consumați într-o zi toridă de vară? Cu siguranță știți că apa și aerul sunt esențiale atât pentru viața noastră, cât și pentru cea a plantelor și animalelor. Dar pentru a ne bucura de un mediu plăcut și primitor, fiecare putem acționa, recicla, economisi. Nu-i așa că prețuiți natura?

 

Ce vrei să devii când vei fi mare?

Această întrebare aduce zâmbete pe chipurile celor mici. Meseriile alese scot în evidență preferințele, abilitățile și talentele copiilor. Te invităm la bibliotecă pentru a descoperi cărți diverse care răspund curiozităților cu ajutorul desenelor și al fotografiilor. Chiar dacă nu știi încă ce vrei să devii când vei crește, acum este timpul potrivit pentru a extinde aria cunoștințelor tale, pentru a înțelege termenul „meserie” și a fi bine informat.

      

Copiii din lumea noastră

Copiii sunt la fel peste tot în lume – le place să fie iubiți și să se joace. Te-ai întrebat vreodată cum trăiesc copiii din alte țări? Există copii care trăiesc în corturi, în case pe piloni, în case obișnuite, într-un iglu, într-un riad sau în alt tip de locuință. Există copii care nu au case, deoarece fug din calea războiului, a inundațiilor sau a cutremurelor. Acești copii abia așteaptă să poată face lucruri care nouă ni se par normale, să manânce o înghețată sau să se amuze. Acum, în pragul Zilei Internaționale a Copilului, le dorim tuturor copiilor de pretutindeni „La mulți ani!”

 

Pasiunea pentru muzică

Care este muzica ta preferată? Știai că există o serie de povești ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii? Colecția Povești din Pădurea Muzicală, scrisă de Cristina Andone, te vor „împrieteni” cu muzica clasică și îți vor oferi informații esențiale pentru cultura ta generală. Aceste povești te vor inspira să îți urmezi visul în viață, asemeni acestor copii-minune.

Despre animale marine

Știați că există pești de mărimea degetului mare care nu îngheață pentru că sunt dotați cu „antigel”? Știați că oamenii de știință au găsit un ren în stomacul unui rechin? Oare cum este viața animalelor în apele oceanelor comparativ cu viața animalelor terestre? Ei bine, este foarte diferită. Știați că apa sărată a mărilor și oceanelor este bună pentru a ține lucruri grele, de aceea balenele pot crește foarte mari? Puii balenelor și ai delfinilor înoată de îndată ce sunt născuți, dar durează mulți ani până când devin adulți. Vă invităm la bibliotecă să descoperiți curiozități fără număr din lumea mărilor și oceanelor!

 

 

Bani și lucruri de valoare

Dorești să afli informații despre bani și lucruri de valoare? Ești invitat la bibliotecă pentru a descoperi cărți care te vor învăța cum să cheltuiești atent banii de buzunar și să fii înțelept în alegerile tale. Bazele educației financiare se pun de la cele mai fragede vârste. Nu este niciodată prea devreme! Poți învăța să îți folosești banii ca să fii mai bun, nu doar ca să ai mai multe. Astfel poți construi ceea ce ești, nu doar ceea ce deții.

    

Întrebări și răspunsuri istețe

Ești curios și ai foarte multe întrebări? Colecția „Întrebări și răspunsuri istețe despre…” îți oferă informații care te vor uimi. Ilustrații amuzante și întâmplări nemaipomenite îți vor dezvălui tot ce este mai fascinant și de-a dreptul grozav despre subiectele tale preferate. Te invităm la biliotecă pentru a le descoperi!