Călătorii virtuale: orașul Veneția din Italia

Dragi copii, v-ați întrebat vreodată cum ar fi să locuiți pe o insulă, dar pe 118? Oare chiar există un asemenea loc în realitate sau doar în povești, ce credeți? Vă invităm să explorăm împreună, la pas și pe ape, orașul întins pe cele mai multe insule! Atenție, în călătoria noastră vom avea de traversat 400 de poduri și 170 de canale, iar pentru a ne deplasa de pe o insulă pe alta ne vom îmbarca în taxiul-șalupă, în vaporetto și în gondolă. Să ne lăsăm așadar duși de val!

Continue reading “Călătorii virtuale: orașul Veneția din Italia”

Călătorii virtuale: Parcul Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia

Dragi copii, astăzi vă invităm să fugim din calea căldurii pe cărările umbroase dintr-un loc de poveste, o minune a naturii care adăposteşte 16 lacuri, numeroase peșteri şi peste 90 de cascade de toate dimensiunile, îmbrăcate de o pătură luxuriantă de muşchi mătăsos verde! Deşi pare greu de crezut, un astfel de loc chiar există în realitate: este vorba de Parcul Naţional Lacurile Plitvice din Croația! Avem rezervate locuri în primul rând la grandiosul spectacol al naturii!

Continue reading “Călătorii virtuale: Parcul Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia”

Călătorii virtuale: Muzeul Luvru din Paris, Franța

Dragi copii, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, care se sărbătoreşte pe data de 18 mai a fiecărui an, vă invităm să ne îndreptăm împreună pașii spre locul supranumit „Muzeul Muzeelor”. Știți despre ce loc este vorba? Vă dăm câteva indicii: acest muzeu nu este numai cel mai mare muzeu din lume (73.000 m², echivalentul a 280 de terenuri de tenis), ci și cel mai bogat muzeu din lume (deține aproximativ 380.000 de lucrări), și totodată cel mai vizitat muzeu din lume (9,6 milioane de vizitatori în anul 2019). Ați ghicit despre ce muzeu este vorba? Dacă nu, vă mai dăm un indiciu important: este localizat în orașul Paris, din Franța. Continue reading “Călătorii virtuale: Muzeul Luvru din Paris, Franța”

Călătorii virtuale: Maria Valeria, podul care unește două țări, Slovacia și Ungaria

Dragi copii, oare cum ar fi să începi să joci Șotron într-o țară și să termini în alta? Și oare se poate trece dintr-o țară în alta fără să îți dai seama? Da, se poate, dacă mai punem la socoteală și că Șotronul este suspendat deasupra Dunării, aproape că îți vine să crezi că ești într-o poveste, dar nu, e realitate. Destinația noastră inedită pentru jocul de-a călătoria de azi este podul Maria Valeria!

Continue reading “Călătorii virtuale: Maria Valeria, podul care unește două țări, Slovacia și Ungaria”

Călătorii virtuale: Ceasul înflorit din Geneva, Elveția

Dragi copii, astăzi vă invităm să pornim într-o călătorie virtuală și să luăm împreună pulsul vremii de afară consultând minunatul Ceas înflorit din orașul Geneva, Elveția. Beneficiind de un reglaj electronic prin satelit, ceasul funcțional indică ora cu o precizie elvețiană exemplară, stând drept mărturie și omagiu a tradiției ceasornicăriei din această țară. Însă acesta nu este singurul motiv pentru care ceasul a devenit un reper turistic emblematic pentru oraș. Secretul stă în decorul special care îi dă viață: peste 12.000 de plante! Continue reading “Călătorii virtuale: Ceasul înflorit din Geneva, Elveția”