“An Ambush of Tigers”, by Betsy R. Rosenthal

Can you mail a parcel of penguins?

Does the pack of wolves prepare any luggage when they go on vacation?

Can a string of tied ponies stop a bus full of a drove of sheep?

Do a labor of moles with a business of flies wear at work polka dot ties?

Can a band of entertaining gorillas be frightened by the stench of skunks?

… A book with many weird questions, for lovers of English language and animal life.

Poți trimite prin poștă o colonie de pinguini?

Haita de lupi își pregătește vreun bagaj când pleacă în vacanță?

Un grup de ponei legați poate opri un autocar plin cu o turmă de oi?

Cârtițele ce au ca patroni roiuri de muște poartă la serviciu cravate cu buline?

Poate fi speriată o familie de gorile pusă pe distracție de mirosul unui grup de sconcși?

… O carte cu multe întrebări ciudate, pentru cei care iubesc limba engleză și viața animalelor.

 

“An Ambush of Tigers”, by Betsy R. Rosenthal, Minneapolis, Millbrook Press, 2015, 36 p.

„Pisicuța care voia să ajungă acasă”, de Jill Tomlinson

Suzy, o pisicuță vărgată, cu mustăți albe și o pereche grozavă de șosetuțe pe lăbuțele din față, locuia într-un sătuc din Franța, pe malul mării, în familia unui pescar care avea patru copii: Henri, Paul, Pierre și Gaby. Toți copiii o iubeau și se jucau cu ea mereu. Era foarte fericită.

Într-o zi, ghinionul a făcut ca Suzy să adoarmă în coșul unui balon cu aer cald, ce a purtat-o peste Canalul Mânecii, până în Anglia. Continue reading “„Pisicuța care voia să ajungă acasă”, de Jill Tomlinson”

„Povestea unui omuleț din clasa a IV-a”, de Judy Blume

Bună, numele meu este Peter Warren Hatcher, sunt în clasa a IV-a și locuiesc la numărul 68, pe Strada 25 de Vest, New York. Unii ar crede că mama e cea mai mare problemă a mea, deoarece îmi spune tot timpul să mă spăl pe mâini, dar nu e, și nici tata, care își petrece mare parte a zilei la birou. Cea mai mare problemă a mea este fratele meu, Farley Drexel Hatcher, zis și Colțunaș. Are doar 2 ani și jumătate. Continue reading “„Povestea unui omuleț din clasa a IV-a”, de Judy Blume”

„Operațiunea Iepurașul: primul caz al Agenției de detectivi ai zânelor”, de Sally Gardner

Tu crezi în zâne?

Dar în detectivi zâne?

Dacă nu, la sfârșitul cărții o să îți schimbi părerea. Dacă crezi, vei descoperi o mulțime de lucruri pe care nu le știai despre zâne. Continue reading “„Operațiunea Iepurașul: primul caz al Agenției de detectivi ai zânelor”, de Sally Gardner”

“The Mouse and the Motorcycle”, by Beverly Cleary

Keith and his parents are staying at the Mountain View Inn, in California, in room 215. The mother, a perfect housewife who loves cleaning, is sure they will find… mice! But Keith does not look scared. Moreover, he has a super toy motorcycle bought from his own savings. He doesn’t even imagine that he is not the only one who has a passion for it – a little spy saw it in the hotel room and from that moment the idea of driving it came to him. Who could he be? Continue reading ““The Mouse and the Motorcycle”, by Beverly Cleary”

„Manualul prințeselor”, de Hilke Rosenboom

„Prințesele adoră surprizele”!

Missy, Elina, Teresa și Anni, patru prietene care doreau să fie prințese și aveau câteva pagini dintr-un manual destinat lor, într-o iarnă geroasă ajung să își îndeplinească visul: să cunoască o prințesă adevărată și să găsească partea lipsă a manualului prințeselor. Pe lângă peripeții, fetele vor trebui să facă față și situațiilor delicate de acasă, dar și să înfrunte un grup de fete bogate și răutăcioase.

În final, lucrurile se vor așeza pe făgașul lor normal. Nu vă spunem mai multe… citiți cartea și descoperiți!

Manualul prințeselor, de Hilke Rosenboom, ilustrații de Franziska Harvey, traducere de Monica-Livia Grigore, București, Galaxia Copiilor, 2014, 191 p.

„Zoe la zoo. Panda cel jucăuș”, de Amelia Cobb

Zoe Parker este nepoata domnului Horace Higgins, proprietarul unei grădini zoologice. Cel mai bun prieten al fetei este Meep, un lemur-șoarece gri. Zoe are un secret, pe care doar Meep îl știe: poate să vorbească cu animalele. Continue reading “„Zoe la zoo. Panda cel jucăuș”, de Amelia Cobb”

„Aventuri la Miau Motel: Arly, arțăgoasa”, de Shelley Swanson Sateren

Povestea noastră începe cu Tabitha Catarina, Tabby Cat pe scurt, o fetiță care adoră pisicile. Nevoită să plece la bunici în vacanța de vară, își lasă pisica în oraș cu bona ei, dar vorbesc regulat pe FaceTime. Alfreeda este o fetiță din vecini care iubește câinii și dorește să se împrietenească cu Tabby. Continue reading “„Aventuri la Miau Motel: Arly, arțăgoasa”, de Shelley Swanson Sateren”

„Charlie se transformă în cocoș”, de Sam Copeland

Cea mai amuzantă carte pe care am citit-o în ultima vreme!!!

De ce? Pentru că autorul ne spune povestea lui Charlie McGuffin, un băiețel de 9 ani care se transformă în diferite animale. Vă puteți imagina cât de tare se pot complica lucrurile în momentul în care te transformi din băiețel în animal. Continue reading “„Charlie se transformă în cocoș”, de Sam Copeland”