„Grădina lui Poppy”, de Holly Webb

Eram atât de entuziasmată! Cred că stăteam deja de câteva ore bune cu caietul de schițe pe genunchi… Poate o jumătate de barcă ieșind din zidul școlii cu o mulțime de ghivece cu flori? Da, dar spațiul este în forma literei L, nu e bine. Hei, dar o grădină pentru prințese, plină cu trandafiri, iar castelul să fie pictat pe zid? Oare să fac și o fântână arteziană? Offf, tot nu e bine, florile s-ar ofili în același timp, iar băieții, ce să mai vorbesc, ar ocoli-o.

Grădinile medievale, mai ales cele de la mănăstiri, sunt minunate. Într-un spațiu atât de mic aveau și legume și fructe, aveau flori și gard viu, ba chiar și plante medicinale. Atâtea idei, care o fi cea mai bună?! Continue reading “„Grădina lui Poppy”, de Holly Webb”

„Călătoria mea cu Charlie”, de Mark Lowery

Vai. Sunt Infractor în Serie.

Deși n-am furat niciodată nimic în viața mea. Dar azi, într-o singură zi, am reușit performanța de a comite patru infracțiuni: am luat de acasă cutia cu biscuiți omni-speciali, am cumpărat un singur bilet de tren, deși călătoream împreună cu fratele meu Charlie, pe care, ca să fiu foarte sincer, de fapt l-am răpit. Iar de sticla cu suc de portocale ce să zic… Dar când o să ajung acasă o să le trimit celor de la magazin o felicitare, și niște bani. Pentru că, orice s-ar întâmpla, TREBUIE să facem această călătorie, doar noi doi, singuri. Deci, fără să afle nimeni, și mai ales părinții. Pentru că trebuie să ne luăm la revedere. Continue reading “„Călătoria mea cu Charlie”, de Mark Lowery”

„Spada regelui Scoției”, de Sir Steve Stevenson

Agatha Mistery (atenție, este numele ei adevărat, nu vă gândiți la altceva!) trăiește la Londra și are un bunic celebru, Godfrey Mistery, cel mai mare constructor de baloane cu aer cald, prototipurile sale vânzându-se pe jumătate de glob. Iar ea este prima din familie cu talent la scris, pasionată de romanele polițiste și cu mare spirit de aventură. Căci aveau o familie ai cărei membri se îndeletniceau cu cele mai extravagante meserii din lume, și asta de generații întregi: restauratori de pitici de grădină, cercetători de microparticule subatomice, exploratori ai granițelor lumii, degustători de trufe în restaurante de lux, experți în fluturi preistorici, paznici ai unor insule izolate și câte altele. Continue reading “„Spada regelui Scoției”, de Sir Steve Stevenson”

„Artur și minimoșii”, de Luc Besson

Bună, sunt Artur și port numele unui personaj de legendă! Am zece ani, sunt isteț, generos și mereu pus pe fapte mari. De ce? Pentru că așa era și Archi, bunicul meu, care nu știu cum, dar a dispărut. Eu și Mami, bunica mea, încă îl așteptăm să se întoarcă. În plus, trebuie neapărat să găsesc comoara ascunsă în grădină, deoarece avem mare nevoie de ea. Nu, nu pentru mine. Continue reading “„Artur și minimoșii”, de Luc Besson”

„Erus și Valea Răbdării”, de Alec Blenche

V-ați gândit vreodată câte lucruri minunate ne oferă natura? Soare strălucitor, nori pufoși, cer înstelat, ploaie răcoroasă, ape limpezi și cântătoare, copaci bogați în frunze, fructe și legume de toate culorile…

Odată, demult, Pământul se numea Lumea Bună și era împărțit în patru regate: Regatul Vântului, Regatul Apelor, Regatul Soarelui și Regatul Pădurilor. În Regatul Vântului trăia un băiețel simpatic pe nume Erus, cu ochi mari și curioși, cu părul în mici vârteje, de culoarea mării. Erus era singurul fiu al regelui, însă nu era nici curajos, nici darnic, nici răbdător… Ca toți copiii din regat, se juca prin păduri și grădini, mâncând cu poftă din castraveții proaspeți sau din nucile de cocos aromate. Continue reading “„Erus și Valea Răbdării”, de Alec Blenche”

„Mica prințesă”, de Frances Hodgson Burnett

Sara este o fetiță înțeleaptă, cu un suflet de o frumusețe rară. A trăit în India până la vârsta de șapte ani, fiind crescută de tatăl său, căpitanul Crewe, căci fusese lipsită de mamă încă de la naștere. Primii ani ai copilăriei i-a trăit fericită, nu numai pentru că tatăl său i-a oferit o educație aleasă, bazată pe cultivarea valorilor morale precum dragostea, respectul, cinstea, generozitatea, ci și pentru că, fiind bogat și dăruindu-i întreaga sa afecțiune, a avut grijă ca micuței Sara să nu-i lipsească nimic, de la păpuși elegante și cărți frumoase, până la o garderobă rafinată și strălucitoare. Continue reading “„Mica prințesă”, de Frances Hodgson Burnett”

„Pădurea fermecată”, de Enid Blyton

Imaginați-vă că, într-o bună zi, trei copii obișnuiți descoperă în apropierea căsuței lor o pădure fermecată, în care copacii freamătă și parcă șoptesc cuvinte magice, în care elfii stau la sfat pe ciupercile răsărind din iarba ca de catifea și unde se înalță cel mai neobișnuit copac din lume: Copacul Depărtărilor. Joe, Beth și Frannie pășesc într-o lume de poveste cu nenumărate deschideri spre alte lumi, căci acest copac vrăjit nu numai că adăpostește, asemenea unei locuințe, cu uși și ferestre, tot felul de ființe drăgălașe și originale, ci, prin coroana sa înaltă, poartă înspre o mulțime de tărâmuri de vis, care de care mai ciudate, ce se tot schimbă și se rotesc, asemenea anotimpurilor, dar într-un fel cum nu s-a mai văzut. Continue reading “„Pădurea fermecată”, de Enid Blyton”