Lavinia Braniște este o scriitoare și traducătoare născută în 1983, la Brăila, două dintre cărțile pentru copii scrise de ea fiind incluse în Catalogul White Ravens, editat de Internationale Jugendbibliothek München (Rostogol merge acasă în 2017 și Melcușorul în 2019). A studiat limbi străine la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și la Universitatea București, lucrând mai apoi ca redactor de carte, profesoară de limbi străine și traducătoare. Membră a Asociației DE BASM – Asociația Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România (debasm.ro), Lavinia Braniște s-a dedicat scrisului după apariția primului său roman (2016). Scrie atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Creatoarea lui Rostogol, purcelușul roz, i-a dedicat acestuia o serie întreagă: Rostogol merge acasă, Rostogol păzește pepenii, Rostogol și vulcanii noroioși, Rostogol iluzionist. Alte volume ale Laviniei Braniște îndrăgite de cei mici sunt: Anatol și Gregor la aeroport, Duminică și alte povestiri cu Iosifel, Laboratorul ghiduș al lui Chițibuș, Evadarea lui Moș Columb, Comoara pinguinilor, Melcușorul, Jungla lui Toco, Sora lui Colăcel.
Dintre zecile de cărți pentru copii traduse de Lavinia Braniște, amintim câteva: Theodora Tenpenny și tabloul pierdut, Îl iubesc pe tati, Miraculoasa călătorie a lui Edward Tulane, Povestea unei pescărușe și a motanului care a învățat-o să zboare, Ce să faci… când îți ieși din fire: ghid pentru copiii care nu-și pot stăpâni furia, Ce să faci… când ți-e frică să te bagi în pat: ghid pentru copiii care adorm greu, Ce să faci… să scapi de griji: ghid pentru copiii care vor să învingă anxietatea.
Pe lângă poezii, povestiri și romane, Lavinia Braniște a scris texte pentru spectacole. Visând glasuri este un spectacol dedicat copiilor cu vârsta de peste 7 ani, despre care vă invităm să aflați mai multe accesând pagina: www.laviniabraniste.ro. Continue reading “Interviu cu un scriitor de cărți pentru copii… Lavinia Braniște”