„Vrei să fii prietenul meu?”, de Eric Carle

Vrei să fii prietenul meu?, întreabă micul șoricel. Dar, oricâte animăluțe ar întreba, toate îl refuză, găsindu-și câte-o scuză. Ce bine că, într-un final, ajunge să întâlnească un alt șoricel cenușiu, așa ca el, care acceptă să-i fie prieten! În drumul său, îi sunt provocate intuiția și perspicacitatea de a numi diferite animale pe care le întâlnește.

Vă invităm la bibliotecă să descoperiți cartea!

Vrei să fii prietenul meu?, text și ilustrații de Eric Carle, București, Portocala Albastră, 2021, 30 p.  

„Pete Motanul salvează Crăciunul”, de Eric Litwin și James Dean

Vreți să aflați cum „Pete Motanul salvează Crăciunul”? Vedeți cum se implică, prin ce peripeții trece și pe unde călătorește Pete pentru a salva Crăciunul, dar, mai ales, descoperiți ce avem mai bun de Crăciun!

Vă așteptăm la bibliotecă să împrumutați cartea!

Pete Motanul salvează Crăciunul, de Eric Litwin, ilustrații de James Dean, București, Nemira, 2020, 34 p.

„Max merge la grădiniță”, de Christian Tielmann și Sabine Kraushaar

Oare cum o fi la grădiniță? Ce se întâmplă acolo? Ce activități se vor face? Cum arată spațiul și jucăriile? Oare micuții se vor înțelege cu ceilalți copii? Acestea sunt doar câteva dintre multele întrebări ale celor mici legate de intrarea în colectivitate, la grădiniță. Prin citirea cărților tematice, copiii vor avea posibilitatea să fie pregătiți din timp, și astfel să se adapteze mai ușor. Personajul Max merge și el la grădiniță, dar și în alte locuri și experimentează diferite variante de petrecere a timpului, atât acasă, cât și în societate.

Vă invităm la bibliotecă să împrumutați și să descoperiți această carte, dar și altele din colecția cu Max, din seria Șoricelul cititor!

Max merge la grădiniță, de Christian Tielmann, ilustrații de Sabine Kraushaar, București, Didactica Publishing House, 2019, 20 p., parte a seriei „Șoricelul cititor”

„Când copilașii sunt obosiți”, de Katja Reider și Katja Senner

Copiii adorm fie că e seară, fie că e zi, în timp ce li se citesc povești, stând în brațe sau în leagăn, împreună cu frățiorii, în parc, la plimbare, pe iarba verde sau în cărucior, în liniște sau gălăgie, uneori alături de animăluțe de pluș sau adevărate și, alteori, poate chiar la masă…

Vă invităm la bibliotecă să împrumutați cartea!

Când copilașii sunt obosiți, de Katja Reider, ilustrații de Katja Senner, Oradea, Editura Casa, 2021, 20 p.

„Prietenii din grădină fac pajiștea lună”, de Hans-Christian Schmidt și Frauke Weldin

Animăluțele sesizează că lucrurile și gunoaiele aruncate pe pajiște dăunează și arată urât. Prin urmare, ele se organizează și fac ordine adunând mizeria și reciclând lucrurile care se pot refolosi, astfel încât să aibă grijă de natură și să se poată bucura de pajiștea frumoasă!

Vă invităm la bibliotecă să descoperiți cartea care îi învață pe bebeluși despre ecologie!

Prietenii din grădină fac pajiștea lună, de Hans-Christian Schmidt, ilustrații de Frauke Weldin, București, Didactica Publishing House, 2018, 8 p.

„Animăluțe poznașe: carte pentru degețele jucăușe”, de Sandra Grimm și Gabriele Dal Lago

Fiecare animăluț este zburdalnic și povestea prinde viață prin intermediul cărții interactive cu animăluțe poznașe, în paginile căreia copiii pot să imite mișcările animalelor cu ajutorul degețelelor.

Vă invităm la bibliotecă să descoperiți cartea!

Animăluțe poznașe: carte pentru degețele jucăușe, de Sandra Grimm, ilustrații de Gabriele Dal Lago, Oradea, Editura Casa, 2021, 14 p., seria „Primii pași”.

„Cucu-bau! Animale uimitoare”

Unde se ascund animăluțele? Descoperiți-le ghicind ce se află în spatele clapetelor, după indiciile despre „animale uimitoare”, jucându-vă „cucu-bau!”, un mod plăcut și interactiv de învățare.

Vă așteptăm la bibliotecă să împrumutaţi cartea!

Animale uimitoare, Bucureşti, Prut, 2017, seria „Cucu-Bau!”, 12 p.

„Îmbrățișarea”, de Eoin McLaughlin și Polly Dunbar

Atunci când tristețea apare, poate că tot ce ai nevoie este o îmbrățișare.

Ariciul și broasca țestoasă caută „îmbrățișarea”, fiecare în „jumătatea” sa de cărticică. Dacă o vor găsi, cu siguranță se vor simți mai bine!

Vă invităm la bibliotecă să împrumutaţi această carte care sărbătorește prietenia!

Îmbrățișarea, de Eoin McLaughlin, ilustrații de Polly Dunbar, București, Panda, 2019, 56 p.

„Iepurele a ascultat”, de Cori Doerrfeld

Ce simte un copil atunci când este frustrat sau supărat? Cum reacționează în astfel de situații, dar mai ales, cine și în ce fel îi este alături și îl înțelege?

Descoperiți în această carte cât este de important să fim aproape!

Vă așteptăm la bibliotecă pentru împrumut!

Iepurele a ascultat, de Cori Doerrfeld, București, Arthur, 2019, 33 p.

„Prea mulți morcovi”, de Katy Hudson

Cum ar fi dacă am avea „prea mulți morcovi”, ca în cartea scrisă de Katy Hudson? Dar dacă avem prea mult din orice altceva? Probabil că n-ar fi prea bine până când nu am găsi echilibrul, iar prietenii joacă un rol important în acest sens.

Vă așteptăm la bibliotecă să descoperiți cartea!

Prea mulți morcovi, text și ilustrații de Katy Hudson, București, Univers Enciclopedic Junior, 2016, 34 p.