„Toți copiii au nevoie de dragoste”, de Brigitte Weninger

Oac… oaaac… oaaaaac!, se aude dinspre lac. Ce să fie oare? Sunt două broscuțe care au rămas singure. Mama-broască și tata-broască au plecat și nu s-au mai întors… Ce o să se întâmple cu puii? Corbul, cârtița și ariciul aud plânsetul lor. Dar cum ar putea aceste animale să-i ajute? Știți și voi, corbul locuiește în cuib, nu pe apă; cârtița are casa sub pământ; ariciul nici măcar nu are o casă, călătorește mereu. Dar iată că de lac se apropie și mama-șoricioaică, cu cei cinci copii ai ei. Continue reading “„Toți copiii au nevoie de dragoste”, de Brigitte Weninger”

„Pinguinul Fulg de Nea”, de Tony Mitton

Cine trăiește în ținutul cel mai rece, merge, alunecă și înoată, în paltonul lui alb-negru, și nu-i este frig deloc? E Pinguinul Fulg de Nea, un ghemotoc de veselie, drăgălaș și curios foc! Mic cum e el, întinderea de gheață, apă și zăpadă i se pare nesfârșită… Pinguinul are un vis: să devină explorator. Oare cum este oceanul în depărtare? Continue reading “„Pinguinul Fulg de Nea”, de Tony Mitton”

„Ziua în care a nins”, de Ezra Jack Keats

Într-o zi liniștită de iarnă, nimic nu e mai frumos decât să te trezești dimineața după un somn bun, să privești pe fereastră și să vezi… că totul e alb în jur. Doar luna știe ce frumos ninge noaptea, când toți copiii dorm. Cu nasul lipit de geam, bați din palme de bucurie: A nins!!!

Vă amintiți când ați văzut prima ninsoare? De fapt, parcă în fiecare iarnă e prima ninsoare. Atât e de frumos… Așa e și pentru Peter, un băiețel care iubește iarna mult de tot. Continue reading “„Ziua în care a nins”, de Ezra Jack Keats”

„Leul și pasărea”, de Marianne Dubuc

Într-o zi de toamnă, pe când lucra liniștit în grădina lui, leul a găsit o pasăre. Era rănită. Rămăsese în urma stolului și căzuse. Leul a îngrijit-o până când s-a făcut bine. Era prea târziu să le mai ajungă pe celelalte păsări în țările calde. Dar micuța pasăre nu s-a întristat. Ba chiar era fericită! Pentru că leul avea o căsuță frumoasă, unde era cald și bine. Și leul era fericit. Avea acum cu cine să ia masa, cui să-i citească și pe cine să iubească. Cu mare grijă, a așezat-o pe noua lui prietenă în coama lui bogată și i-a făcut culcuș în papucul lui moale. Acum iarna putea să vină! Continue reading “„Leul și pasărea”, de Marianne Dubuc”

„Copacul strâmb”, de Chris Colfer

A fost odată un copac care avea trunchiul răsucit şi crengile spiralate. Ceilalţi copaci din pădure râdeau de el. Nu mai văzuseră niciodată un copac cu o formă atât de ciudată. Şi asta îl întrista nespus.

Apoi, într-o zi, au venit tăietorii de lemne. Au pus la pământ toţi copacii, în afară de unul singur. Aţi ghicit: copacul strâmb! Continue reading “„Copacul strâmb”, de Chris Colfer”

„Girafele nu ştiu să danseze”, de Giles Andreae

În jungla africană e mare bal! Sunt poftite la dans toate animalele. Leii, mistreții, maimuțele și rinocerii se întrec în figuri de dans încântătoare. Vals, tango, cha-cha sau rock-and-roll? Cu mare plăcere! Fiecare pereche de animale și-a ales câte un stil de dans renumit. Continue reading “„Girafele nu ştiu să danseze”, de Giles Andreae”

„O, în ce locuri minunate o s-ajungi!”, de Dr. Seuss

Imaginează-ți că azi începe călătoria extraordinară a vieții tale. Unde ți-ar plăcea să ajungi? Gândește-te bine, pentru că poți să mergi oriunde! Da, absolut oriunde! Tu alegi. Te poți plimba pe străzi în sus și în jos, numai pe cele care îți plac, și când te plictisești, poți să ieși liniștit din oraș. O, în ce locuri minunate o s-ajungi! Continue reading “„O, în ce locuri minunate o s-ajungi!”, de Dr. Seuss”

„Pomul cel darnic”, de Shel Silverstein

A fost odată un pom. Și din toată lumea asta, cel mai mult și mai mult iubea… un băiețel. Băiețelul venea în fiecare zi să stea în preajma pomului. Îl iubea și el? O, desigur! Se cățăra pe trunchiul lui. Mânca pe săturate din merele lui. Se legăna pe ramurile lui frunzoase. Apoi, toamna, îi aduna frunzele căzute. Și se juca băiețelul, și se juca, iar când obosea… adormea la umbra pomului. Continue reading “„Pomul cel darnic”, de Shel Silverstein”

„Ziua când creioanele colorate s-au întors acasă”, de Drew Daywalt

Vă mai amintiți de creioanele colorate care s-au supărat pe Duncan? Ei bine, băiețelul nici nu a apucat bine să se împace cu ele, că iar se trezește cu o surpriză! În cutia poștală găsește un teanc de cărți poștale ilustrate, într-un stil cu totul nemaivăzut. Să fie de la prietenii lui plecați în vacanță? Continue reading “„Ziua când creioanele colorate s-au întors acasă”, de Drew Daywalt”

„Ziua când au plecat creioanele colorate”, de Drew Daywalt

Vă place să desenați? Care sunt culorile voastre preferate?

Lui Duncan îi place foarte mult să deseneze. Și bineînțeles, ca orice copil, are anumite culori preferate, și altele pe care… nu le folosește aproape deloc.

Într-o zi, pe când se pregăteşte să deseneze, ce să vezi? Continue reading “„Ziua când au plecat creioanele colorate”, de Drew Daywalt”