„Murdărici merge la școală”, de Peter Bently

Îl cunoașteți pe Murdărici? E un cățel năzdrăvan și curios, căruia îi place foarte mult să scotocească prin casă și grădină, să scormonească în pământ, să se zbenguie și să descopere orice colțișor din lumea înconjurătoare. Iar atunci când nu explorează de unul singur, e nedespărțit de Ben, băiețelul care are grijă de el. Toată vara, Ben și Murdărici s-au jucat împreună. Dar iată că a venit toamna și Ben trebuie să meargă la școală. Continue reading “„Murdărici merge la școală”, de Peter Bently”

„Szofi tüsszent”, Harcos Bálint

Szofi a szobában szaladgál, amikor egyszer csak tüsszent egy nagyot. Szofi, szól be az anyukája, vedd fel gyorsan a zoknit. De Szofi, ahelyett hogy szótfogadna az anyukájának, inkább kiszalad a házból. Aztán ki az utcára. Meg a játszótérre. Onnan a parkba meg a vidámparkba, miközben Szofi egyre csak tüsszög. Hogy mi lesz ebből?

Szofi strănută cu putere în timp ce aleargă veselă prin camera ei. Szofi, ia-ți repede șosetele! –  îi strigă de afară mămica. Dar Szofi, în loc să o asculte pe mama, fuge afară din cameră. După care fuge în stradă. Fuge pe terenul de joacă. Strănutând întruna, fuge în parc și apoi în parcul de distracții… Oare ce va ieși din toate acestea?

Szofi tüsszent, Harcos Bálint, Pozsonyi Pagony Kft, 2015, 42 oldal.

„Visul licuriciului”, de Laura Pamfiloiu

Vouă vă plac visele? Noaptea, când ochii noștri se închid, în lumea somnului își fac apariția fel de fel de lucruri nemaipomenite. Visele seamănă întrucâtva cu poveștile. Te poartă cu ele pe aripile imaginației. Dar oare, cum arată visele? Dacă am putea vedea un vis, așa cum vedem, de exemplu, un fruct într-un pom, cu ce ar semăna el? Și, mai ales, pot fi visele culese? Continue reading “„Visul licuriciului”, de Laura Pamfiloiu”

„Iepurașul care voia să fugă de acasă”, de Margaret Wise Brown

A fost odată un iepuraș care trăia fericit alături de mama lui. Dar, într-o zi, nu se știe de ce, iepurașul s-a hotărât să fugă de acasă. Ce credeți că a făcut mama? L-a lăsat să plece? Nicidecum. Avea să meargă după el! Dar iepurașul își dorea așa de mult să plece încât a început să-și imagineze ce ar putea să facă pentru ca mama lui să nu-i prindă urma. Să se prefacă în pește. Apoi în piatră. Într-o floare. Ba chiar și într-o pasăre! Numai că nici mama nu a renunțat așa ușor. Cu iubirea ei nemărginită, ea poate să-l găsească pe iepuraș oriunde s-ar afla. Chiar dacă asta presupune să se prefacă și ea în pescar, în alpinist, în grădinar sau într-un copac. Ce aventură! Continue reading “„Iepurașul care voia să fugă de acasă”, de Margaret Wise Brown”

„Băiețelul cu aripă de fluture”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Dragi copii, v-ați gândit vreodată că fiecare ființă din această lume minunată este o poveste? Ce-ați spune dacă într‑o bună zi v-ați întâlni cu un băiețel care are… o aripă de fluture? Îl cheamă David și e un copil cu totul deosebit. Parcă o zână ar fi suflat peste el un praf magic, dăruindu-i o aripă delicată și multicoloră de fluture! Continue reading “„Băiețelul cu aripă de fluture”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc”

„Copilul din cărți”, de Oliver Jeffers și Sam Winston

Dragi copii, vouă v-ar plăcea să locuiți într-o carte?

O carte e ca o căsuță într-un copac: de acolo poți să privești cerul și stelele și să auzi inima copacului care comunică cu pământul. Și câte încă mai poți auzi și vedea! Lumini și cântece, și râsul soarelui și mantia nopții. Continue reading “„Copilul din cărți”, de Oliver Jeffers și Sam Winston”

„Toți copiii au nevoie de dragoste”, de Brigitte Weninger

Oac… oaaac… oaaaaac!, se aude dinspre lac. Ce să fie oare? Sunt două broscuțe care au rămas singure. Mama-broască și tata-broască au plecat și nu s-au mai întors… Ce o să se întâmple cu puii? Corbul, cârtița și ariciul aud plânsetul lor. Dar cum ar putea aceste animale să-i ajute? Știți și voi, corbul locuiește în cuib, nu pe apă; cârtița are casa sub pământ; ariciul nici măcar nu are o casă, călătorește mereu. Dar iată că de lac se apropie și mama-șoricioaică, cu cei cinci copii ai ei. Continue reading “„Toți copiii au nevoie de dragoste”, de Brigitte Weninger”

„Pinguinul Fulg de Nea”, de Tony Mitton

Cine trăiește în ținutul cel mai rece, merge, alunecă și înoată, în paltonul lui alb-negru, și nu-i este frig deloc? E Pinguinul Fulg de Nea, un ghemotoc de veselie, drăgălaș și curios foc! Mic cum e el, întinderea de gheață, apă și zăpadă i se pare nesfârșită… Pinguinul are un vis: să devină explorator. Oare cum este oceanul în depărtare? Continue reading “„Pinguinul Fulg de Nea”, de Tony Mitton”

„Ziua în care a nins”, de Ezra Jack Keats

Într-o zi liniștită de iarnă, nimic nu e mai frumos decât să te trezești dimineața după un somn bun, să privești pe fereastră și să vezi… că totul e alb în jur. Doar luna știe ce frumos ninge noaptea, când toți copiii dorm. Cu nasul lipit de geam, bați din palme de bucurie: A nins!!!

Vă amintiți când ați văzut prima ninsoare? De fapt, parcă în fiecare iarnă e prima ninsoare. Atât e de frumos… Așa e și pentru Peter, un băiețel care iubește iarna mult de tot. Continue reading “„Ziua în care a nins”, de Ezra Jack Keats”

„Leul și pasărea”, de Marianne Dubuc

Într-o zi de toamnă, pe când lucra liniștit în grădina lui, leul a găsit o pasăre. Era rănită. Rămăsese în urma stolului și căzuse. Leul a îngrijit-o până când s-a făcut bine. Era prea târziu să le mai ajungă pe celelalte păsări în țările calde. Dar micuța pasăre nu s-a întristat. Ba chiar era fericită! Pentru că leul avea o căsuță frumoasă, unde era cald și bine. Și leul era fericit. Avea acum cu cine să ia masa, cui să-i citească și pe cine să iubească. Cu mare grijă, a așezat-o pe noua lui prietenă în coama lui bogată și i-a făcut culcuș în papucul lui moale. Acum iarna putea să vină! Continue reading “„Leul și pasărea”, de Marianne Dubuc”