„Peripețiile lui Covrigel”, de Victoria Pătrașcu și Ágnes Keszeg

Când ți-e foame, doar puțin foame, dar ești pe drum și mai ai de așteptat până la masă, ce poate fi mai bun decât un covrigel? Proaspăt scos din cuptor, frumos împletit și bine rumenit, îți astâmpără foamea cât ai zice „un leu” și te însoțește spre casă în pași de bucurie. Ei, dar știți voi prin câte trece Covrigel până să fie mâncat? Vă spune chiar el! Continue reading “„Peripețiile lui Covrigel”, de Victoria Pătrașcu și Ágnes Keszeg”

„Oscar vrea o îmbrățișare”, de David Melling

Într-o dimineață de primăvară, Oscar, un urs maaare, se trezește cu gândul la o… îmbrățișare. Își dă jos pijamaua, își piaptănă bine blana și pornește în căutarea ei. Oare care ar fi cel mai bun lucru sau cea mai bună ființă de îmbrățișat? Să fie ceva mare, ceva înalt, ceva moale, ceva drăgălaș? Înaripat sau urecheat? Continue reading “„Oscar vrea o îmbrățișare”, de David Melling”

„Citește-mi o poveste”, de Bénédicte Carboneill și Michaël Derullieux

Ce încape în două mâini, dar cuprinde o lume întreagă? Ce e bun de tot, îi adună pe toți, ochi și urechi, și nu se termină niciodată? Ce te poartă seara spre tărâmul viselor? Ce îl îmblânzește pe lup și-l face pe iepuraș curajos?

Ați ghicit: POVESTEA! Cine ar putea să n-o iubească? Nici măcar lupul, cât o fi el de fioros, nu-i poate rezista. Continue reading “„Citește-mi o poveste”, de Bénédicte Carboneill și Michaël Derullieux”

„Camera cu minuni”, de Sergio Ruzzier

Dragi copii, vă place să adunați lucruri? Ei bine, hârciogul Pius se dă în vânt după colecționat. Fie vară, fie iarnă, din lungile sale plimbări și călătorii, Pius nu se întoarce niciodată cu mâna goală. Oriunde s-ar afla, tot găsește câte un lucrușor care, cât o fi el de mic – pietricică, crenguță, nasture sau, mai știi, un pantofior pierdut – parcă îi strălucește în fața ochilor și îi șoptește să-l ia cu el acasă. Și uite așa, Pius a reușit să adune o mulțime de lucruri pe care le-a așezat frumos pe rafturi, într-o cameră numai a lor. A numit-o Camera cu minuni. Aruncați și voi o privire! Ce de lucruri, de toate formele, culorile și texturile! Continue reading “„Camera cu minuni”, de Sergio Ruzzier”

„Păpușa de cârpă”, de Michael Ende

A fost odată o păpușă de cârpă care avea o meserie tare frumoasă: să înveselească. Pe cine oare? Păi, pe băiețelul care avea grijă de ea! Un zâmbet cald se așternea pe chipul băiețelului ori de câte ori o privea. Dar într-o zi, băiețelul a zărit într-o vitrină o sumedenie de păpuși mari și frumoase, care puteau să umble, să cânte la trompetă și chiar să vorbească. Continue reading “„Păpușa de cârpă”, de Michael Ende”

„Prietenul meu, norul”, de Sabine Bohlmann și Susanne Straßer

Când te uiți în depărtare sau visezi cu ochii deschiși, lumea te întreabă: „Iar ești cu capul în nori?”. Dar dacă într-o bună zi, ieșind la plimbare, te pomenești de-a dreptul cu norii în cap? Sau, mai bine zis, cu un nor în cap? „PUUUUUFFFF”, ar face norul, și ai vrea numaidecât să-l iei cu tine acasă. Continue reading “„Prietenul meu, norul”, de Sabine Bohlmann și Susanne Straßer”

„Bufnițel și prima zi de școală”, de Debi Gliori și Alison Brown

Azi e o Zi Mare: prima zi de școală a lui Bufnițel! Ce bucurie pentru Bufnițel! Sau poate nu?… Voi ce preferați, o Zi Mare sau o zi mică? Bufnițel e hotărât: NU vrea să meargă la școală! Dacă ar fi o zi mică, ar putea să doarmă cât poftește și să se joace cu Mami Bufniță și cu Bebe Bufnițuc. Dar acum… trebuie să se dea jos din pat, să-și mănânce cerealele cu semințe și miere, să-și ia bufnighiozdanul și să plece la școală. Continue reading “„Bufnițel și prima zi de școală”, de Debi Gliori și Alison Brown”

„Micuțul Oli și pietricica albastră”, de Anne-Gaëlle Balpe și Eve Tharlet

Dragi copii, dacă ați găsi într-o zi o pietricică albastră, ce ați face cu ea? O pietricică poate să fie bună la atât de multe lucruri… Când Oli, un omuleț gingaș și liniștit, găsește o pietricică albastră-albastră la poalele unei margarete, se hotărăște pe dată să o păstreze. Cine știe? Poate că îi va folosi la ceva. Continue reading “„Micuțul Oli și pietricica albastră”, de Anne-Gaëlle Balpe și Eve Tharlet”

„Insula prieteniei”, de Smriti Prasadam-Halls și Robert Starling

Bine ați venit la fermă! – un loc unde animalele trăiesc și muncesc laolaltă, din vară până-n iarnă. La ferma despre care vorbim, trăiau, ca între prieteni, oi, vaci, cai, măgari, porci, capre, rațe, gâște și, desigur, un cocoș care în fiecare dimineață dădea deșteptarea. Rațele și gâștele trăiau într-un iaz aflat la marginea fermei. Aveau și o insuliță frumoasă, plină de verdeață și pomi fructiferi. Celelalte animale veneau zi de zi pe insuliță cu câte o treabă. Dar, într-o zi, gâștele au început să se cam sature să primească musafiri nepoftiți. Continue reading “„Insula prieteniei”, de Smriti Prasadam-Halls și Robert Starling”

„Harold și creionul mov”, de Crockett Johnson

Când se face seară, înainte să porniți spre lumea viselor, însoțiți-l pe Harold într-o plimbare sub clar de lună. Veți merge cu pași ușori, purtați de creionul mov al lui Harold. Acesta nu este un creion ca oricare altul. E creionul magic al imaginației! Continue reading “„Harold și creionul mov”, de Crockett Johnson”