Vacanța asta ne vedem la bibliotecă!

Dragi copii, și în vara aceasta vă așteptăm la bibliotecă cu o bogată paletă de Programe de vacanță! Am pregătit pentru voi jocuri, ateliere de creativitate, curiozități, ateliere de lectură, vânători de comori, cluburi de limba franceză și engleză, ateliere dedicate culturii japoneze și coreene, sesiuni de karaoke, vizionări de filme și desene, ateliere de educație financiară, quilling, teatru kamishibai, ora poveștilor în limba română, maghiară și engleză. Participarea este gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Vă așteptăm cu drag!

Vă invităm la Clubul lecturii de vacanță cu tema „Povestea hârtiei – de la realizare la reciclare”!

Dragi copii, vă provocăm la o ghicitoare de vacanță:

Ca frunza foșnește,
Din copac se hrănește,
Cu semințe de idei
Înșirate-așa cum vrei,
Prinse bine să nu zboare,
Doar pe tine să te poarte
În zboruri imaginare,
Făcând inspirația să adie
Pe aripi de…

… Dacă ați urmărit logica rimei și sensul anume ales al unor cuvinte, cu siguranță ați descoperit răspunsul: Hârtia! Literele nu se pot împrieteni decât pe suprafața ei confortabilă, schițele de desen o iubesc și o mulțime de proiecte creative există datorită ei. Hârtia e casa poveștilor, dar v-ați întrebat vreodată care e povestea ei?

Vă invităm pe toți cei cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani la Clubul lecturii de vacanță cu tema „Povestea hârtiei – de la realizare la reciclare”. Clubul va avea loc în perioada 1-5 iulie 2024, între orele 13.00-15.00, la Secția pentru copii de la sediul central și la Filialele Zorilor și „Traian Brad”.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Atenție, locurile sunt limitate! Pentru informații și înscrieri ne puteți contacta la:

  • Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est, e-mail: copii@bjc.ro, telefon: 0264.430323;
  • Filiala „Traian Brad”, str. Izlazului nr. 18, e-mail: manastur@bjc.ro, telefon: 0264.565784;
  • Filiala Zorilor, str. Observatorului nr.1, e-mail: zorilor@bjc.ro, telefon: 0264.438409.

Vă așteptăm cu drag!

Câștigătorii Olimpiadei de Benzi Desenate, ediția a V-a

Dragi copii, de curând au fost afișate rezultatele Olimpiadei de Benzi Desenate!

Eveniment desfășurat anual, începând din anul 2020, Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate care a fost inițiat de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a Academiei Olimpice Române și care se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Tema celei de-a V-a ediții, România 100 la Jocurile Olimpice, a reprezentat o oportunitate pentru participanți de a se reîntoarce în istorie cu un secol în urmă, în anul 1924, când România a câștigat prima medalie olimpică la JO de la Paris. Concurenții au reușit astfel să aducă trecutul în prezent, iar pe acesta l-au proiectat în viitor, toate benzile desenate câștigătoare fiind expuse la Paris, în perioada 26 iulie-11 august, când au loc Jocurile Olimpice de vară! Continue reading “Câștigătorii Olimpiadei de Benzi Desenate, ediția a V-a”

Premianții Concursului de desene „Eroii Cărților Citite”, ediția LIII

Dragi copii, ne bucurăm că și anul acesta ați răspuns în număr atât de mare la Concursul de desene „Eroii Cărților Citite”, concurs ajuns la cea de-a LIII-a ediție: ne-ați onorat cu nu mai puțin de 1.467 desene de la 13 grădinițe și 43 de școli și licee din județ!

Din juriul acestei ediții au făcut parte prof. univ. dr. Cristian Cheșuț, lector univ. dr. Barna Renata (Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca) și prof. dr. Cristina Drăniceanu (Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” Cluj-Napoca), care ne-au ajutat să descoperim cei 80 de câștigători.

Grație creativității voastre, personajele din poveștile clasice, precum Scufița Roșie, Făt-Frumos sau cocoșul din „Punguța cu doi bani” s-au simțit nemaipomenit anul acesta alături de eroi ai zilelor noastre cum sunt Dog Man, Erus, Pisicile războinice sau Garfield.

Vă felicităm pe toți și vă invităm să vizionați expoziția desenelor premiate în foaierul sediului central al bibliotecii, până în data de 12 iunie.

La mulți ani, dragi copii!

Lista premianților Concursului de desene „Eroii Cărților Citite”, ediția LIII

Vă invităm să participați la Concursul de desene „Eroii Cărților Citite” (ediția a LIII-a)!

Dragi copii, lansăm ediția a LIII-a a Concursului de desene „Eroii Cărților Citite”, concurs organizat anual cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului și dedicat preșcolarilor și elevilor până în clasa a VIII-a din județul Cluj.

Ce aveți de făcut pentru a putea participa la ediția de anul acesta? Să desenați sau pictați un personaj dintr-o carte citită, iar mai apoi să depuneți lucrarea la Secţia pentru copii, Sala multiculturală sau filialele de cartier, până în data de 23 mai 2024, personal sau cu ajutorul părinţilor ori al cadrelor didactice îndrumătoare.

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să consultați Regulamentul concursului. 

Festivitatea de premiere și vernisajul expoziției vor avea loc în 31 mai 2024, ora 13.00, în foaierul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, Calea Dorobanților nr. 104, parter.

Expoziţia de desene va fi deschisă pentru public până în 12 iunie 2024.

Vă dorim mult succes!

Concursul de poezie on-line, ediția a XV-a, și-a desemnat câștigătorii!

Dragi copii, ediția a XV-a a Concursului de poezie on-line pentru elevi a luat sfârșit. Numărul mare de participanți de anul acesta e o dovadă că poezia ocupă un loc important în viața voastră, că e un mod preferat de exprimare a gândurilor și emoțiilor, care în unele cazuri a ajuns la cote înalte. De asemenea, un lucru care ne-a bucurat a fost participarea masivă a elevilor din Republica Moldova, fapt care s-a reflectat și în numărul mare de premii acordat lor.

Astfel, au participat 150 de copii din toată țara și din Republica Moldova, cu peste 450 de poezii. Juriul, format din scriitorul Victor Constantin Măruțoiu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj, și poeta Elina Adam, a acordat 30 de premii.

Festivitatea de premiere va avea loc în 21 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, de la ora 17.00, pe Zoom. Premiile și diplomele vor fi trimise câștigătorilor prin poștă.

Felicitări tuturor și multă inspirație în continuare!

PREMIANȚI CONCURSUL DE POEZIE ON-LINE 2024

Premianți clasele primare

  1. Balint Ionatan Cristian – Școala Gimnazială Livada, clasa a III-a;
  2. Botezan Tudor – Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, clasa a II-a;
  3. Breban-Buzura Sofia – Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” Cluj-Napoca, clasa a IV-a;
  4. Ciobanu Filoteea – Gimnaziul „Ștefan cel Mare” Nisporeni, Republica Moldova, clasa a IV-a;
  5. Coroiu Ștefania – Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, clasa a II-a;
  6. Goia Cristiana Maria – Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, clasa a II-a;
  7. Negoiţă George – Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Brăila, clasa a IV-a;
  8. Vasile Iarina – Palatul Copiilor Bistrița, clasa a II-a;

Premianți clasele gimnaziale

  1. Aioanei Oana – Școala Gimnazială „Luca Gavril” Drăgușeni, clasa a VI-a;
  2. Barbos Beatrice – Instituția Publică Gimnaziul-Grădiniță „C. Negruzzi”, satul Tîrnova, raionul Dondușeni, Republica Moldova, clasa a VIII-a;
  3. Bratușanu Felicia – Liceul Teoretic „Petru Zadnipru” Chișinău, clasa a V-a;
  4. Cositor Mălina – Liceul Teoretic Școala MEA București, clasa a VIII-a;
  5. Gulcinschi Dana – Instituția Publică Gimnaziul-Grădiniță „C. Negruzzi”, satul Tîrnova, raionul Dondușeni, Republica Moldova, clasa a VIII-a;
  6. Hodrea Marc-Ionuț – Școala Gimnazială „Octavian Goga” Cluj-Napoca, clasa a VII-a;
  7. Levey Amalia – Palatul Copiilor Bistrița, clasa a VIII-a;
  8. Postu Olga – Gimnaziul „Valeriu Bulicanu” din satul Boldurești, raionul Nisporeni, Republica Moldova, clasa a VII-a;
  9. Seleușan Ilinca – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a VIII-a;
  10. Surupăceanu Nicoleta-Alexandra – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, clasa a VI-a;
  11. Şişcanu Mihaela – Instituția Publică Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, municipiul Ungheni, Republica Moldova, clasa a VI-a;
  12. Vazdauțan Cristian – Instituția Publică Gimnaziul-Grădiniță „C. Negruzzi”, satul Tîrnova, raionul Dondușeni, Republica Moldova, clasa a VIII-a;

Premianți clasele liceale

  1. Avramescu Maria – Colegiul Național „Spiru Haret” București, clasa a IX-a;
  2. Canțer Mădălina – Instituția Publică Liceul Teoretic „Vasile Vasilache”, municipiul Chișinău, comuna Bubuieci, Republica Moldova, clasa a IX-a;
  3. Ciobanu Ana – Palatul Copiilor Bistrița, clasa a IX-a;
  4. Cravcenco Andrei – Instituția Publică Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Nicolae Sulac” Chișinău, Republica Moldova, clasa a IX-a;
  5. Danci Lorena-Diana – Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca, clasa a XII-a;
  6. Hagi Sophia Nicole – Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, clasa a X-a;
  7. Moldovan Alexandra-Ana – Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, clasa a XI-a;
  8. Morariu Andra-Mihaela – Colegiul Economic Administrativ Iași, clasa a IX-a;
  9. Șevciuc Ana – Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”, oraș Șoldănești, Republica Moldova, clasa a XI-a;
  10. Vasilos Sorina – Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Vasile Coroban”, Republica Moldova, clasa a X-a.

Vă invităm la cea de-a XV-a ediție a Concursului de poezie on-line!

Dragi copii, ne pregătim să sărbătorim și în acest an Ziua Internaţională a Poeziei (21 martie), prin tradiționalul concurs de poezie on-line pentru elevi, ajuns la a XV-a ediție. Vă invităm, așadar, să ne trimiteți pe adresa sectiacopiibjc@gmail.com creațiile voastre, însoțite de formularul de înscriere, în perioada 14 februarie-14 martie 2024, respectând cerințele regulamentului. Continue reading “Vă invităm la cea de-a XV-a ediție a Concursului de poezie on-line!”

Vara asta ne vedem la bibliotecă!

Dragi copii, ce faceți vara aceasta? Ne vedem la bibliotecă? Vă așteptăm cu o mulțime de programe special pregătite pentru voi. Haideți să descoperim împreună lumea, să ne dezvoltăm creativitatea, să ne jucăm, să învățăm despre alte culturi și să ne bucurăm de magia lecturii. V-am făcut curioși? Biblioteca poate fi și portalul vostru către imaginație, cunoaștere și amuzament. Îndrăzniți, veniți la bibliotecă pentru a vă bucura de atelierele creative, de vizionările de filme, de curiozități, de jocuri, de orele de poveste și de cluburile de lectură!

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Vă așteptăm cu drag!

„E vremea cititului… pornind pe drumul cărții”

Dragi copii, v-ați întrebat vreodată care este drumul pe care îl parcurge o carte până să ajungă în mâinile cititorilor? Prin ce aventuri trece ea, de la mica sămânță a unei idei care rodește într-o poveste nemaipomenită și până la apariția în volum și așezarea acestuia în raftul bibliotecii? Ei bine, vara aceasta veți aveți ocazia să porniți pe drumul cărții în cadrul programului estival de lectură „E vremea cititului”!

Ajuns la cea de-a VII-a ediție, programul „E vremea cititului” vine anul acesta cu o propunere inedită. Vă invităm pe toți cei cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani să parcurgem împreună traseul cărții, trecând prin mai multe spații-cheie, cum ar fi editura, tipografia sau librăria, pentru a-i descoperi istoria. Totodată, vă veți putea bucura de întâlnirea cu un scriitor, cel mai bun ghid în universul fascinant al cărții.

Activitățile programului vor avea loc în perioada 5-26 iulie 2023, în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 11.00, la Secția pentru copii a bibliotecii, Calea Dorobanților, nr. 104, parter est.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Pentru informații și înscrieri vă așteptăm la Secția pentru copii sau ne puteți contacta prin telefon: 0264.430323 ori e-mail: copii@bjc.ro. Atenție! Locurile sunt limitate.

Vă așteptăm cu drag!

Clubul lecturii de vacanță „Micii bibliofili clujeni”

Dragi copii, vă invităm pe toți cei cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani la Clubul lecturii de vacanță cu tema „Micii bibliofili clujeni”. Clubul va avea loc în perioada 3-7 iulie 2023, între orele 13.00-15.00, la Secția pentru copii de la sediul central și la Filialele Zorilor și „Traian Brad”. De-a lungul săptămânii, veți avea ocazia să vă împărtășiți preferințele de lectură, iar imaginația vă va fi purtată prin ținuturile fascinante ale cărților ilustrate, romanelor de aventură, cărților cu tematică istorică, romanelor fantasy și benzilor desenate, tur completat de jocuri interactive și activități de creație, dar și de nelipsita bună dispoziție de vacanță.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Pentru informații și înscrieri ne puteți contacta la:

  • Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est, e-mail: copii@bjc.ro, telefon: 0264.430323;
  • Filiala „Traian Brad”, str. Izlazului nr. 18, e-mail: manastur@bjc.ro, telefon: 0264.565784;
  • Filiala Zorilor, str. Observatorului nr.1, e-mail: zorilor@bjc.ro, telefon: 0264.438409.

Vă așteptăm cu drag!