„Piggy, o purcelușă isteață”, de Helen Peters

Vouă vă plac animalele? Ce animale aveți acasă? Știți cum să aveți grijă de ele?

Această carte este despre o fetiță pe nume Jasmine. Locuiește la o fermă alături de familia sa și iubește nespus de mult animalele, în special porcii, dar tata nu îi dă voie să aibă unul. Pe lângă iubire, Jasmine știe să le ofere și atenție și îngrijire animăluțelor ei. Continue reading “„Piggy, o purcelușă isteață”, de Helen Peters”

„Ursuleț este bun cu ceilalți”, cu ilustrații de Garry Fleming

Să învățăm de la Ursuleț să fim buni și să ne purtăm frumos cu cei din jur! Tata primește o îmbrățișare, buni are ajutor la depozitarea cumpărăturilor, surioara primește trenulețul să se joace, prietenii au parte de un prieten atent și grijuliu, iar mama îl laudă pe Ursuleț pentru faptele bune.

Ursuleț este bun cu ceilalți, ilustrații de Garry Fleming, București, Litera, 2019, 8 p.

„Omul de zăpadă”, de Raymond Briggs

Dragi copii, știți senzația aceea minunată când ninge noaptea, în timp ce dormim, iar dimineața, când deschidem ochii și ne îndreptăm spre fereastră, vedem că s-a așternut un strat de zăpadă pufoasă și strălucitoare? Tare bucuroși mai suntem atunci! La fel ca băiețelul din poveste, care, de cum se ridică din pat dimineața, o și zbughește afară, în fața casei, să adune multă, multă zăpadă, ca să facă… un om de zăpadă. Și încă unul mare! Atât de mare, încât trebuie să se urce pe un scăunel ca să-i formeze capul și să-i pună pălărie, năsuc, gură și ochișori. Și gata! Omul de zăpadă e numai bun pentru îmbrățișat. Băiețelul intră în casă, dar nu-și poate lua gândul de la el. Parcă ar fi adevărat. Se duce la culcare, dar somnul nu vrea să vină. Și dacă e adevărat?… Continue reading “„Omul de zăpadă”, de Raymond Briggs”

„Cronicile după Ellimist”, de K. A. Applegate

Și totuși… aici nu mai puteam schimba nimic, regulile jocului erau clare. Copilul de om murea. Dar avea dreptul să știe cine sunt; avea dreptul să afle dacă meritaseră durerea, disperarea și frica.

Mi-a reproșat că eram doar un jucător. Oare așa să fie? Nu m-am schimbat deloc? Am să vă spun câte ceva despre mine și, apoi, vă las pe voi să hotărâți. Continue reading “„Cronicile după Ellimist”, de K. A. Applegate”

„Lunus Plinus și Miracolul Crăciunului”, de Andreea Micu

Știți voi, oare, copii, pe cineva care să nu fi auzit niciodată despre Crăciun? Despre împodobirea brazilor, despre daruri, despre steaua care strălucește cel mai frumos, despre venirea lui Moș Crăciun și despre toată bucuria pe care o aduce această sărbătoare? Hmm… O minune ca aceasta nu ar putea să-i scape decât cuiva care nu locuiește pe Pământ… Cineva ca… Lunus Plinus, regele tărâmului de vis căruia i se spune ȚARA LUI FACI CE VREI. Continue reading “„Lunus Plinus și Miracolul Crăciunului”, de Andreea Micu”