„Anne de la Green Gables”, de Lucy Maud Montgomery

Ei bine, în viață ai de făcut o mulțime de alegeri… de acord, dar de ce tocmai asta? Probabil că s-a întors lumea cu susul în jos, dacă Marilla și Matthew vor să înfieze un copil, fie el și un băiat de unsprezece ani, care să-i ajute la fermă, dar să și primească o educație corespunzătoare. Păi de unde știi pe cine bagi în casă, sau ce părinți are? Dacă, Doamne ferește, dă foc la fermă?! Și, oricum, ce să caute un copil într-un loc în care nu mai locuise niciodată vreunul? Da, chiar îl compătimesc pe acel orfan. Continue reading “„Anne de la Green Gables”, de Lucy Maud Montgomery”

„Un hotel cu surprize”, de Thomas Montasser

Familia Clopoțel era compusă din mama, tata, Valentina și frățiorul ei mai mic, Nils. Aceștia se pregăteau să petreacă o vacanță nemaipomenită în însorita Grecie, doar că uneori lucrurile nu se întâmplă așa cum îți dorești, iar familia a ajuns în Islanda.

Voi ați încurcat vreodată avioanele? Ați ajuns în altă parte decât v-ați propus? Continue reading “„Un hotel cu surprize”, de Thomas Montasser”

„Murdărici merge la școală”, de Peter Bently

Îl cunoașteți pe Murdărici? E un cățel năzdrăvan și curios, căruia îi place foarte mult să scotocească prin casă și grădină, să scormonească în pământ, să se zbenguie și să descopere orice colțișor din lumea înconjurătoare. Iar atunci când nu explorează de unul singur, e nedespărțit de Ben, băiețelul care are grijă de el. Toată vara, Ben și Murdărici s-au jucat împreună. Dar iată că a venit toamna și Ben trebuie să meargă la școală. Continue reading “„Murdărici merge la școală”, de Peter Bently”

„Bebe cunoaște”

În volume cartonate și frumos ilustrate, seria „Bebe cunoaște” vă așteaptă să o citiți și să învățați câte zece cuvinte noi despre animale, gâze și natură, legume și fructe, mijloace de transport, haine sau culori. Ușor de asociat și recunoscut, ilustrațiile viu colorate vor dezvolta un vocabular mult mai bogat și o receptivitate deosebită bebelușilor.

„Darkside. Tărâmul Întunericului”, de Tom Becker

Poate o carte să însemne începutul unei terifiante aventuri? Se pare că da! Trebuie neapărat s-o găsesc, și unde în altă parte decât la BIBLIOTECĂ?!

… Un volum modest, cu copertă neagră, ascunzând în filele sale un jurnal la fel de întunecat. Cea mai întunecată coborâre, scrisă de Raphael Stevenson, celebru explorator din epoca victoriană, avea doar două semnături în registrul de împrumut, cea mai veche datând din 1942. A treia este a mea. Cred că nici nu mai trebuie să vă spun a cui este cea de-a doua semnătură… Trebuie să-l salvez… Trebuie să aflu unde este punctul de trecere… Știu!!! Continue reading “„Darkside. Tărâmul Întunericului”, de Tom Becker”

„Flora Iute-ca-Săgeata: taina din Pădurea Vrăjită”, de Eleni Livanios

Orășelul din Valea Trandafirilor Vrăjiți este locuit de vrăjitori, iar atunci când sunt implicate vrăji, lucrurile se pot complica foarte tare. V-ar plăcea să aveți și voi puteri magice? Dacă ați fi vrăjitori, ce ați alege? Să fiți buni sau să fiți răi? Ați fi umili sau îngâmfați? Haideți să vedem cum este Flora. Continue reading “„Flora Iute-ca-Săgeata: taina din Pădurea Vrăjită”, de Eleni Livanios”

„Visul licuriciului”, de Laura Pamfiloiu

Vouă vă plac visele? Noaptea, când ochii noștri se închid, în lumea somnului își fac apariția fel de fel de lucruri nemaipomenite. Visele seamănă întrucâtva cu poveștile. Te poartă cu ele pe aripile imaginației. Dar oare, cum arată visele? Dacă am putea vedea un vis, așa cum vedem, de exemplu, un fruct într-un pom, cu ce ar semăna el? Și, mai ales, pot fi visele culese? Continue reading “„Visul licuriciului”, de Laura Pamfiloiu”

„Grădina de la miezul nopții”, de Philippa Pearce

Mâine plec în vacanță!/Excelent, unde?/La iarna de acum trei ani. Vom fi toți prietenii acolo! Iar apoi, în august acum cinci ani. Ce vreme frumoasă va fi!

V-ar plăcea, nu?

Hm… dar ce este Timpul? Cum funcționează? Știu un înger care spunea că la sfârșit Timp nu va mai fi deloc. Voi înțelegeți ce vrea să spună? Și mă-ntreb: oare oamenii au timpuri diferite, frânturi dintr-un același Timp mai mare? Iar eu pot să călătoresc în timpul cuiva și cineva să vină în timpul meu? De exemplu, dacă plec în iunie, voi fi cu adevărat acolo sau va fi ca într-un vis? Suntem doar niște simple fantome unii pentru alții atunci când ne întâlnim? Continue reading “„Grădina de la miezul nopții”, de Philippa Pearce”