„Povestea unui omuleț din clasa a IV-a”, de Judy Blume

Bună, numele meu este Peter Warren Hatcher, sunt în clasa a IV-a și locuiesc la numărul 68, pe Strada 25 de Vest, New York. Unii ar crede că mama e cea mai mare problemă a mea, deoarece îmi spune tot timpul să mă spăl pe mâini, dar nu e, și nici tata, care își petrece mare parte a zilei la birou. Cea mai mare problemă a mea este fratele meu, Farley Drexel Hatcher, zis și Colțunaș. Are doar 2 ani și jumătate. Continue reading “„Povestea unui omuleț din clasa a IV-a”, de Judy Blume”

„Ușa cu trei încuietori”, de Sonia Fernández-Vidal

Știu că îți place mult să citești, dar mă simt obligat să te avertizez: NU DESCHIDE ACEASTĂ CARTE!!! Ești la un pas distanță de a intra într-o lume ciudată în care legile fizicii nu funcționează după principiile pe care le cunoști. O lume minunată totuși, unde să te afli simultan în două puncte din spațiu sau să traversezi printr-un perete… este doar o joacă.

O să trăiești o aventură incredibilă, dar crezi că o să-i faci față? Dacă nu te mai poți întoarce în lumea ta, crezi că vei putea locui într-un univers în care timpul nu curge liniar și uniform?! Continue reading “„Ușa cu trei încuietori”, de Sonia Fernández-Vidal”

„Micuțul Oli și pietricica albastră”, de Anne-Gaëlle Balpe și Eve Tharlet

Dragi copii, dacă ați găsi într-o zi o pietricică albastră, ce ați face cu ea? O pietricică poate să fie bună la atât de multe lucruri… Când Oli, un omuleț gingaș și liniștit, găsește o pietricică albastră-albastră la poalele unei margarete, se hotărăște pe dată să o păstreze. Cine știe? Poate că îi va folosi la ceva. Continue reading “„Micuțul Oli și pietricica albastră”, de Anne-Gaëlle Balpe și Eve Tharlet”

„Punte spre Terabithia”, de Katherine Paterson

Doamne, cât de mult îmi place să desenez! (Aș fi dat orice pentru un bloc de desen adevărat și o cutie de markere ale căror culori să curgă pe pagină la fel de repede ca gândul.) Dar nimeni, niciodată, nici la școală și nici măcar acasă, nu mi-a apreciat desenele. Nimeni în afară de profesoara de muzică, care mi-a spus că sunt neobișnuit de talentat și că nu trebuie să renunț niciodată la pasiunea mea. Era atât de diferită de toți ceilalți profesori, singura care purta blugi și nu se ruja. Îi spuneau cu dispreț hippy, pacifista. Semăna cu o pasăre mare și frumoasă închisă într-o colivie murdară – școala. Iar eu, pe ascuns, speram să nu evadeze, deoarece asta ar fi însemnat să rămân singur. Continue reading “„Punte spre Terabithia”, de Katherine Paterson”

„Insula prieteniei”, de Smriti Prasadam-Halls și Robert Starling

Bine ați venit la fermă! – un loc unde animalele trăiesc și muncesc laolaltă, din vară până-n iarnă. La ferma despre care vorbim, trăiau, ca între prieteni, oi, vaci, cai, măgari, porci, capre, rațe, gâște și, desigur, un cocoș care în fiecare dimineață dădea deșteptarea. Rațele și gâștele trăiau într-un iaz aflat la marginea fermei. Aveau și o insuliță frumoasă, plină de verdeață și pomi fructiferi. Celelalte animale veneau zi de zi pe insuliță cu câte o treabă. Dar, într-o zi, gâștele au început să se cam sature să primească musafiri nepoftiți. Continue reading “„Insula prieteniei”, de Smriti Prasadam-Halls și Robert Starling”

„Operațiunea Iepurașul: primul caz al Agenției de detectivi ai zânelor”, de Sally Gardner

Tu crezi în zâne?

Dar în detectivi zâne?

Dacă nu, la sfârșitul cărții o să îți schimbi părerea. Dacă crezi, vei descoperi o mulțime de lucruri pe care nu le știai despre zâne. Continue reading “„Operațiunea Iepurașul: primul caz al Agenției de detectivi ai zânelor”, de Sally Gardner”

„Animale marine și sunetele lor”, de Andrea Pinnington și Caz Buckingham

Dragi copii, această mică enciclopedie cu sunete, frumos ilustrată și cartonată, este potrivită curioșilor care îndrăgesc animalele și marea.

Veți fi captivați de frumusețea și de magia naturii ascultând cântecul păsărilor și sunetele viețuitoarelor marine.

Animale marine și sunetele lor, de Andrea Pinnington și Caz Buckingham, București, Aramis, 2017, [12] f.

„Copilul E”, de Steve Tasane

Dacă îți alegi cărțile de citit după copertă, s-ar putea să nu-ți placă această carte. Pentru că nu are. Dacă vrei să cunoști personajele și după numele ce-l poartă, n-ai noroc, pentru că noi nu avem nume. Nu știm nici măcar data când ar trebui să ne serbăm ziua de naștere. Dar și dacă am ști, tot degeaba, din moment ce nu putem dovedi nimic. Este ca și când nici n-am exista. Nu mai figurăm pe nicio hartă, nicăieri. Pentru că ne lipsește ceva foarte important: Cartea de Viață. Acolo scrie numele, ziua de naștere, numele părinților, unde locuiești, pe unde ai călătorit, și are și o poză cu fața ta. Continue reading “„Copilul E”, de Steve Tasane”

„Harold și creionul mov”, de Crockett Johnson

Când se face seară, înainte să porniți spre lumea viselor, însoțiți-l pe Harold într-o plimbare sub clar de lună. Veți merge cu pași ușori, purtați de creionul mov al lui Harold. Acesta nu este un creion ca oricare altul. E creionul magic al imaginației! Continue reading “„Harold și creionul mov”, de Crockett Johnson”

„Băiatul șaman”, de Caroline Pitcher

S-a abătut asupra lor precum un nor greu și întunecat ce ascunde înaltul cerului, ducându-l în uitare. Îți imaginezi câte necazuri poate aduce un război în viața unui pui de om ce trăiește liniștit în sătucul său izolat? Un blestemat de război care a luat oameni, mulți, de ambele părți ale dealului. Deoarece unii se spălau pe cap vinerea, iar alții duminica. Unii mâncau carne de porc, alții carne de pasăre. Nici forma ochilor nu trecea neobservată. Lui Luka i-a răpit părinții. Un blestemat de război care a lăsat ceva, și încă din belșug: vrajbă, resentimente și suspiciuni.

Ai stat vreodată treaz toată noaptea? Și dacă da, de ce? Continue reading “„Băiatul șaman”, de Caroline Pitcher”