„Iepurașul care voia să fugă de acasă”, de Margaret Wise Brown

A fost odată un iepuraș care trăia fericit alături de mama lui. Dar, într-o zi, nu se știe de ce, iepurașul s-a hotărât să fugă de acasă. Ce credeți că a făcut mama? L-a lăsat să plece? Nicidecum. Avea să meargă după el! Dar iepurașul își dorea așa de mult să plece încât a început să-și imagineze ce ar putea să facă pentru ca mama lui să nu-i prindă urma. Să se prefacă în pește. Apoi în piatră. Într-o floare. Ba chiar și într-o pasăre! Numai că nici mama nu a renunțat așa ușor. Cu iubirea ei nemărginită, ea poate să-l găsească pe iepuraș oriunde s-ar afla. Chiar dacă asta presupune să se prefacă și ea în pescar, în alpinist, în grădinar sau într-un copac. Ce aventură! Continue reading “„Iepurașul care voia să fugă de acasă”, de Margaret Wise Brown”

„Căsuțele animalelor”, de Irina Bogdan

Căsuțele de vis ale animalelor din această carte frumos ilustrată te vor înveseli și te vor ajuta să înveți cuvinte noi.
Hai să facem cunoștință cu animalele sălbatice și cele domestice care își imaginează căsuțe de poveste, precum cele din visele lor!

Căsuțele animalelor, text și ilustrații de Irina Bogdan, Pitești, Paralela 45, 2012, 32 p.

 

„Pe acoperișurile Parisului”, de Katherine Rundell

Ai ajuns vreodată în mijlocul Canalului Mânecii, plutind într-o cutie de violoncel (cu partitura unei simfonii de Beethoven pe post de plăpumioară) și lăsând în urmă transatlanticul ce dispărea în apele oceanului?

Și dacă da, ai fost salvat în miez de noapte de un cărturar aiurit, cu brațe și picioare lungi, care a hotărât să te păstreze chiar de ziua ta de naștere? Care vorbea în engleză cu oamenii, în franceză cu pisicile și în latină cu păsările? Și care și-a promis să aibă grijă de tine ca de propriul copil? Charles Maxim avea bunătate acolo unde alți oameni au plămâni și politețe în vârful degetelor. Continue reading “„Pe acoperișurile Parisului”, de Katherine Rundell”

„Băiețelul cu aripă de fluture”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Dragi copii, v-ați gândit vreodată că fiecare ființă din această lume minunată este o poveste? Ce-ați spune dacă într‑o bună zi v-ați întâlni cu un băiețel care are… o aripă de fluture? Îl cheamă David și e un copil cu totul deosebit. Parcă o zână ar fi suflat peste el un praf magic, dăruindu-i o aripă delicată și multicoloră de fluture! Continue reading “„Băiețelul cu aripă de fluture”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc”

„Primele mele versuri, poezii şi cântecele”

„L-aţi văzut cumva pe Zdreanţă, / Cel cu ochii de faianţă?” – iată o poezie pe care toţi copiii o îndrăgesc! Ce ar fi copilăria fără cântece și poezii? Cartea reuneşte cele mai frumoase poezii clasice, cu versuri vesele, pe care cei mici le înţeleg şi le reţin uşor.

Primele mele versuri, poezii şi cântecele, cu ilustrații de Walter Riess, Bucureşti, Corint Junior, 2013, 60 p.

„Peggy Sue și fantomele: Ziua câinelui albastru”, de Serge Brussolo

Trebuie să fac ceva, dar ce? Sau, mai bine zis, cum?! Nu sunt o eroină din cărțile pentru adolescenți, ajutată de un autor binevoitor atunci când lucrurile o iau razna. N-am prieteni invincibili, care să apară la momentul potrivit. Familia mea habar nu are cu ce mă confrunt. I-am adus la disperare (tata credea oricum că fetele sunt complicate), având în vedere că din cauza mea trebuie să se mute dintr-un oraș în altul. Ei nu știu de ce sunt în stare oribilele făpturi care trăiesc alături de noi, nu știu că toate relele din lume se întâmplă din vina lor. Nici măcar nu-i văd. Continue reading “„Peggy Sue și fantomele: Ziua câinelui albastru”, de Serge Brussolo”

„Copilul din cărți”, de Oliver Jeffers și Sam Winston

Dragi copii, vouă v-ar plăcea să locuiți într-o carte?

O carte e ca o căsuță într-un copac: de acolo poți să privești cerul și stelele și să auzi inima copacului care comunică cu pământul. Și câte încă mai poți auzi și vedea! Lumini și cântece, și râsul soarelui și mantia nopții. Continue reading “„Copilul din cărți”, de Oliver Jeffers și Sam Winston”

„Grădina lui Poppy”, de Holly Webb

Eram atât de entuziasmată! Cred că stăteam deja de câteva ore bune cu caietul de schițe pe genunchi… Poate o jumătate de barcă ieșind din zidul școlii cu o mulțime de ghivece cu flori? Da, dar spațiul este în forma literei L, nu e bine. Hei, dar o grădină pentru prințese, plină cu trandafiri, iar castelul să fie pictat pe zid? Oare să fac și o fântână arteziană? Offf, tot nu e bine, florile s-ar ofili în același timp, iar băieții, ce să mai vorbesc, ar ocoli-o.

Grădinile medievale, mai ales cele de la mănăstiri, sunt minunate. Într-un spațiu atât de mic aveau și legume și fructe, aveau flori și gard viu, ba chiar și plante medicinale. Atâtea idei, care o fi cea mai bună?! Continue reading “„Grădina lui Poppy”, de Holly Webb”