Ateliere de imprimare 3D

Dragi copii,

Dacă aveți vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani și nu știți ce să faceți în ultima săptămână de vacanță, vă invităm la o serie de 5 ateliere de imprimare 3D. Acestea vor avea loc în perioada 29 august-2 septembrie 2022, începând cu ora 13.00, la Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Informații și înscrieri la Secția pentru copii, e-mail: copii@bjc.ro și telefon: 0264.430323. ATENȚIE! Locurile sunt limitate!

Vă așteptăm cu drag!

E vremea cititului… și a descoperirii orașului comoară!

Anul acesta, în cadrul Programului estival de lectură „E vremea cititului”, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, ne propunem să descoperim orașul Cluj-Napoca, supranumit „orașul comoară”, să realizăm pe rând: o incursiune în istoria Clujului, un tur ghidat pentru a-i descoperi formele, culorile și arhitectura, o vizită la Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai, iar la final să realizăm o carte cu povești, curiozități și imagini reprezentative pentru orașul nostru. Continue reading “E vremea cititului… și a descoperirii orașului comoară!”

Vă invităm la „Summer Stories”!

Invităm preșcolarii la „Summer Stories”, program de vacanță ce va avea loc în fiecare zi de vineri, de la ora 17.00, la American Corner Cluj-Napoca. Ne vom distra citind povești, cântând în limba engleză și făcând puțină mișcare. Înscrierile se fac la americancornercluj@gmail.com sau la americancorner@bjc.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Club de grafică pentru copii și tineri

Dragi copii, dacă sunteți pasionați de grafică, vă invităm să participați la ediția specială „eGraphic Club” ce va avea loc în luna iulie 2022, la American Corner Cluj-Napoca. Coordonarea este asigurată de artistul grafic și ilustratorul de carte Adrian Barbu.

Întâlnirile se vor desfășura de două ori pe săptămână, în zilele de luni și miercuri, între orele 16.00-18.00. Înscrierile pentru participare se fac la adresa americancornercluj@gmail.com, până la data de 1 iulie 2022. Participarea este gratuită, dar numărul de locuri este limitat. Prima întâlnire va avea loc luni, 4 iulie 2022, ora 16.00.

Vă așteptăm cu drag!

Clubul lecturii de vacanță „Eroii copilăriei mele”

Dragi copii, vă invităm pe toți cei cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani la Clubul lecturii de vacanță cu tema „Eroii copilăriei mele”. Clubul va avea loc în perioada 27 iunie-1 iulie 2022, între orele 13.00-15.00, la Secția pentru copii de la sediul central și la Filialele Zorilor și „Traian Brad”. La fiecare întâlnire vor avea loc discuții despre personalități marcante din diverse domenii: literatură, sport, știință etc., pe care orice copil le poate avea drept model, dar și activități practice, creative.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Pentru informații și înscrieri ne puteți contacta la:

  • Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est, e-mail: copii@bjc.ro și telefon: 0264.430323;
  • Filiala Zorilor, str. Observatorului nr. 1, e-mail: zorilor@bjc.ro și telefon: 0264.438409;
  • Filiala „Traian Brad”, str. Izlazului nr. 18, e-mail: manastur@bjc.ro și telefon: 0264.565784.

Vă așteptăm cu drag!

Vara la bibliotecă

Dragi copii, cu toții am așteptat cu nerăbdare vacanța mare și iată că a sosit timpul să ne bucurăm de fiecare zi a ei. Secțiile pentru copii ale bibliotecii vă așteaptă cu activități diverse, pentru toate gusturile: ore de lectură, cluburi ale curioșilor, ateliere de creație, jocuri, vizionări de filme. Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Vă așteptăm cu drag!

Programul estival de lectură „E vremea cititului”… din cărți vii

Cea de-a cincea ediție a Programului estival de lectură „E vremea cititului” (4-25 august 2021) a fost dedicată cărților vii. Deschise, generoase, zâmbitoare, pline de idei și sfaturi, cărțile vii se lasă citite vizual, auditiv, mental și emoțional, oferind în plus, față de cărțile clasice, de hârtie, plăcuta experiență a contactului uman. Astfel, ne-am propus ca în acest an să aducem mai aproape de voi, dragi copii, oameni cu experiență profesională în domenii pe care e posibil să le îmbrățișați și voi într-o zi.

Pe parcursul celor patru săptămâni, ne-au onorat cu prezența patru doamne deosebite, dedicate profesiilor lor, care au răspuns cu bucurie invitației noastre de a juca rolul de cărți vii. Cum au făcut aceasta? Venind la bibliotecă, prezentându-se copiilor participanți la program, descriindu-și profesia și dezvăluind câteva din secretele, curiozitățile, tehnicile specifice și părțile frumoase ale acesteia. Cele patru meserii alese – medic, însoțitor de zbor, arhitect, muzician – au fost puse în cuvinte și gesturi, reprezentate prin obiecte și instrumente, și aproape au prins viață sub ochii participanților. Continue reading “Programul estival de lectură „E vremea cititului”… din cărți vii”

Vara aceasta „E vremea cititului”… din cărți vii!

Dragi copii, dacă aveți vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani și sunteți iubitori de carte, vă invităm în perioada 4-25 august 2021 la Programul estival de lectură „E vremea cititului”! Inițiat și coordonat la nivel național de grupul Citim Împreună România, programul a ajuns la cea de-a V-a ediție și vă așteaptă în fiecare an, pe parcursul lunii august, să călătoriți prin paginile cărților pornind de la o tematică atractivă și să împărtășiți gânduri și impresii de cititori într-un cadru vesel și prietenos.

Anul acesta ne-am propus ca, pe lângă cărțile clasice, aranjate frumos în bibliotecă, să citim și… „cărți vii”. Dacă e prima dată când auziți de acest termen, sunteți norocoși: veți avea surpriza de a vă întâlni cu adulți dedicați profesiilor lor, care vor avea plăcerea de a vă dezvălui din secretele activității pe care o desfășoară, fie că e vorba de cea de medic, stewardesă, muzician sau arhitect. Totodată, vă așteptăm cu o selecție tematică de cărți numai bune de răsfoit! Voi ce vreți să deveniți când veți fi mari?

Prima întâlnire din cadrul programului estival de lectură va avea loc miercuri, 4 august, începând cu ora 11.00, în cortul din curtea bibliotecii, Calea Dorobanților, nr. 104.

Participarea este gratuită pe baza permisului de intrare la bibliotecă.

Locurile sunt limitate. Informații și înscrieri la Secția pentru copii, la 0264.430323 sau e-mail copii@bjc.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Călătorii imaginare printr-un secol de bibliotecă

Dragi copii, vă invităm în perioada 30 iunie-4 august la o serie de ateliere de scriere creativă, sub genericul Călătorii imaginare printr-un secol de bibliotecă. Atelierele se adresează copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani și vor avea loc la Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 13.00-15.00. Participanții vor fi îndrumați atât de bibliotecari, cât și de scriitori clujeni (Alex Moldovan, Florin Bican), dar și din țară (Simona Antonescu, Laura Grünberg), prin întâlniri fizice sau facilitate de tehnologie.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Informații suplimentare și înscrieri la telefon: 0264.430323 și e-mail: copii@bjc.ro. Numărul de locuri este limitat!

Vă așteptăm cu drag!