Programul estival de lectură „E vremea cititului”… din cărți vii

Cea de-a cincea ediție a Programului estival de lectură „E vremea cititului” (4-25 august 2021) a fost dedicată cărților vii. Deschise, generoase, zâmbitoare, pline de idei și sfaturi, cărțile vii se lasă citite vizual, auditiv, mental și emoțional, oferind în plus, față de cărțile clasice, de hârtie, plăcuta experiență a contactului uman. Astfel, ne-am propus ca în acest an să aducem mai aproape de voi, dragi copii, oameni cu experiență profesională în domenii pe care e posibil să le îmbrățișați și voi într-o zi.

Pe parcursul celor patru săptămâni, ne-au onorat cu prezența patru doamne deosebite, dedicate profesiilor lor, care au răspuns cu bucurie invitației noastre de a juca rolul de cărți vii. Cum au făcut aceasta? Venind la bibliotecă, prezentându-se copiilor participanți la program, descriindu-și profesia și dezvăluind câteva din secretele, curiozitățile, tehnicile specifice și părțile frumoase ale acesteia. Cele patru meserii alese – medic, însoțitor de zbor, arhitect, muzician – au fost puse în cuvinte și gesturi, reprezentate prin obiecte și instrumente, și aproape au prins viață sub ochii participanților. Continue reading “Programul estival de lectură „E vremea cititului”… din cărți vii”

Vara aceasta „E vremea cititului”… din cărți vii!

Dragi copii, dacă aveți vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani și sunteți iubitori de carte, vă invităm în perioada 4-25 august 2021 la Programul estival de lectură „E vremea cititului”! Inițiat și coordonat la nivel național de grupul Citim Împreună România, programul a ajuns la cea de-a V-a ediție și vă așteaptă în fiecare an, pe parcursul lunii august, să călătoriți prin paginile cărților pornind de la o tematică atractivă și să împărtășiți gânduri și impresii de cititori într-un cadru vesel și prietenos.

Anul acesta ne-am propus ca, pe lângă cărțile clasice, aranjate frumos în bibliotecă, să citim și… „cărți vii”. Dacă e prima dată când auziți de acest termen, sunteți norocoși: veți avea surpriza de a vă întâlni cu adulți dedicați profesiilor lor, care vor avea plăcerea de a vă dezvălui din secretele activității pe care o desfășoară, fie că e vorba de cea de medic, stewardesă, muzician sau arhitect. Totodată, vă așteptăm cu o selecție tematică de cărți numai bune de răsfoit! Voi ce vreți să deveniți când veți fi mari?

Prima întâlnire din cadrul programului estival de lectură va avea loc miercuri, 4 august, începând cu ora 11.00, în cortul din curtea bibliotecii, Calea Dorobanților, nr. 104.

Participarea este gratuită pe baza permisului de intrare la bibliotecă.

Locurile sunt limitate. Informații și înscrieri la Secția pentru copii, la 0264.430323 sau e-mail copii@bjc.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Călătorii imaginare printr-un secol de bibliotecă

Dragi copii, vă invităm în perioada 30 iunie-4 august la o serie de ateliere de scriere creativă, sub genericul Călătorii imaginare printr-un secol de bibliotecă. Atelierele se adresează copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani și vor avea loc la Secția pentru adolescenți, Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 13.00-15.00. Participanții vor fi îndrumați atât de bibliotecari, cât și de scriitori clujeni (Alex Moldovan, Florin Bican), dar și din țară (Simona Antonescu, Laura Grünberg), prin întâlniri fizice sau facilitate de tehnologie.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Informații suplimentare și înscrieri la telefon: 0264.430323 și e-mail: copii@bjc.ro. Numărul de locuri este limitat!

Vă așteptăm cu drag!

Se caută prieteni la Clubul lecturii de vacanță!

Dragi copii, biblioteca județeană vă invită pe toți cei care aveți vârsta cuprinsă între 10 și14 ani la Clubul lecturii de vacanță cu tema „Se caută prieteni!”. Întâlnirile vor avea loc în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, între orele 13.00-15.00, la Filialele „Traian Brad” și Zorilor, și în perioada 5-9 iulie 2021, între orele 13.00-15.00, la Secția pentru copii de la sediul central. Activitățile sunt dedicate Zilei Internaționale a Prieteniei (30 iulie) și cuprind discuții despre prietenie, prietenii celebre, prietenia dintre oameni și animale, prieteni imaginari.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Pentru informații și înscrieri vă așteptăm la:

  • Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est, e-mail: copii@bjc.ro și telefon: 0264.430323;
  • Filiala „Traian Brad”, str. Izlazului nr. 18, e-mail: manastur@bjc.ro și telefon: 0264.565784;
  • Filiala Zorilor, str. Observatorului nr.1, e-mail: zorilor@bjc.ro și telefon: 0264.438409.

Vă așteptăm cu drag!

Clubul de istorie „Cavalerii trecutului”

Dragi copii, dacă încă nu ați găsit ceva interesant de făcut în vacanță, vă invităm la Secția pentru copii a Filialei „Traian Brad” în fiecare marți și vineri, de la ora 11.00, la Clubul de istorie „Cavalerii trecutului”. Veți avea ocazia, printre altele, să descoperiți cavalerii, să vă creați armura proprie și blazonul propriu, să deveniți voi adevărați cavaleri!

Activitățile sunt gratuite, pe baza Permisului de bibliotecă. Pentru informații și înscrieri, vă invităm la Filiala „Traian Brad”, str. Izlazului nr. 18, telefon: 0264.565784, e-mail: manastur@bjc.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Ora poveștilor bilingve

Dragi copii, Sala multiculturală vă invită în luna aprilie la Ora poveștilor bilingve. În cadrul activității online se vor citi povești scrise de autori contemporani în limba română și în limba maghiară, iar mai apoi acestea vor fi audiate în limba maghiară. Vă invităm să vă îmbogățiți vocabularul distrându-vă!

Activitatea se adresează școlarilor și va avea loc de la ora 17.00, în zilele de 13, 15, 27 și 29 aprilie.

Vă așteptăm cu drag!

Cluburi de limbi străine la Secția pentru copii

Dragi copii, vacanța de primăvară aduce cu ea activități de învățare și exersare a limbilor engleză, spaniolă și franceză. Activitățile se vor organiza online, pe platforma ZOOM, și sunt gratuite. Pentru detalii suplimentare și înscriere, ne puteți scrie pe adresa copii@bjc.ro sau ne puteți suna la numărul de telefon 0264 430323.

Vă invităm cu drag să participați!

Programul estival de lectură „E vremea cititului”… în cort

Ajuns la cea de-a patra ediție, Programul estival de lectură „E vremea cititului” s-a desfășurat anul acesta într-un spațiu nou: cortul din curtea Sediului central al bibliotecii. Tema acestei ediții a venit în întâmpinarea dorinței noastre de a ne revigora călătorind, explorând locuri spectaculoase din întreaga lume, și nu oricum, ci pe calea mereu la îndemână a poveștilor. Continue reading “Programul estival de lectură „E vremea cititului”… în cort”

Programul estival de lectură „E vremea cititului” vă invită să fiți călători în propria poveste

Dragi copii, anul acesta, vă invităm să călătorim în jurul cărții, în cadrul programului estival de lectură „E vremea cititului”! Sunt așteptați copiii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani, atât să împărtășească poveștile călătoriilor lor cele mai inedite, cât și să descopere noi orizonturi numai bune de explorat.

Cele 4 întâlniri ale programului se vor desfășura în fiecare miercuri, începând cu ora 11.00, în cortul din curtea Sediului central al bibliotecii, începând cu 5 august.

Participarea este gratuită pe baza permisului de intrare la bibliotecă. Locurile sunt limitate. Informații și înscrieri la Secția pentru copii, la numărul de telefon 0264.430323 sau pe e-mail copii@bjc.ro.

Vă așteptăm cu drag!