Vacanța asta ne vedem la bibliotecă!

Dragi copii, și în vara aceasta vă așteptăm la bibliotecă cu o bogată paletă de Programe de vacanță! Am pregătit pentru voi jocuri, ateliere de creativitate, curiozități, ateliere de lectură, vânători de comori, cluburi de limba franceză și engleză, ateliere dedicate culturii japoneze și coreene, sesiuni de karaoke, vizionări de filme și desene, ateliere de educație financiară, quilling, teatru kamishibai, ora poveștilor în limba română, maghiară și engleză. Participarea este gratuită pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Vă așteptăm cu drag!

Vă invităm la Clubul lecturii de vacanță cu tema „Povestea hârtiei – de la realizare la reciclare”!

Dragi copii, vă provocăm la o ghicitoare de vacanță:

Ca frunza foșnește,
Din copac se hrănește,
Cu semințe de idei
Înșirate-așa cum vrei,
Prinse bine să nu zboare,
Doar pe tine să te poarte
În zboruri imaginare,
Făcând inspirația să adie
Pe aripi de…

… Dacă ați urmărit logica rimei și sensul anume ales al unor cuvinte, cu siguranță ați descoperit răspunsul: Hârtia! Literele nu se pot împrieteni decât pe suprafața ei confortabilă, schițele de desen o iubesc și o mulțime de proiecte creative există datorită ei. Hârtia e casa poveștilor, dar v-ați întrebat vreodată care e povestea ei?

Vă invităm pe toți cei cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani la Clubul lecturii de vacanță cu tema „Povestea hârtiei – de la realizare la reciclare”. Clubul va avea loc în perioada 1-5 iulie 2024, între orele 13.00-15.00, la Secția pentru copii de la sediul central și la Filialele Zorilor și „Traian Brad”.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Atenție, locurile sunt limitate! Pentru informații și înscrieri ne puteți contacta la:

  • Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est, e-mail: copii@bjc.ro, telefon: 0264.430323;
  • Filiala „Traian Brad”, str. Izlazului nr. 18, e-mail: manastur@bjc.ro, telefon: 0264.565784;
  • Filiala Zorilor, str. Observatorului nr.1, e-mail: zorilor@bjc.ro, telefon: 0264.438409.

Vă așteptăm cu drag!

„Cum devii cititor și puțin visător” – ateliere de împrietenit cu cărțile pentru copii 6 ani+

Dragi copii, vă invităm în săptămâna 31 iulie-4 august să vă împrieteniți cu cărțile! Ghidul atelierelor de lectură și creație pregătite pentru voi va fi Dana Ryffel, psiholog, storyteller și autoare de cărți pentru copii.

Dacă aveți cel puțin 6 ani, vă așteptăm la Filiala „Traian Brad”, de-a lungul întregii săptămâni, de la ora 11.00, pentru a ne bucura împreună de povești și natură, pentru a discuta despre emoții și pentru a ne împărtăși visurile.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Pentru informații și înscrieri ne puteți contacta prin telefon: 0264-565784 sau e-mail: manastur@bjc.ro. Atenție! Locurile sunt limitate.

Vara asta ne vedem la bibliotecă!

Dragi copii, ce faceți vara aceasta? Ne vedem la bibliotecă? Vă așteptăm cu o mulțime de programe special pregătite pentru voi. Haideți să descoperim împreună lumea, să ne dezvoltăm creativitatea, să ne jucăm, să învățăm despre alte culturi și să ne bucurăm de magia lecturii. V-am făcut curioși? Biblioteca poate fi și portalul vostru către imaginație, cunoaștere și amuzament. Îndrăzniți, veniți la bibliotecă pentru a vă bucura de atelierele creative, de vizionările de filme, de curiozități, de jocuri, de orele de poveste și de cluburile de lectură!

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Vă așteptăm cu drag!

„E vremea cititului… pornind pe drumul cărții”

Dragi copii, v-ați întrebat vreodată care este drumul pe care îl parcurge o carte până să ajungă în mâinile cititorilor? Prin ce aventuri trece ea, de la mica sămânță a unei idei care rodește într-o poveste nemaipomenită și până la apariția în volum și așezarea acestuia în raftul bibliotecii? Ei bine, vara aceasta veți aveți ocazia să porniți pe drumul cărții în cadrul programului estival de lectură „E vremea cititului”!

Ajuns la cea de-a VII-a ediție, programul „E vremea cititului” vine anul acesta cu o propunere inedită. Vă invităm pe toți cei cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani să parcurgem împreună traseul cărții, trecând prin mai multe spații-cheie, cum ar fi editura, tipografia sau librăria, pentru a-i descoperi istoria. Totodată, vă veți putea bucura de întâlnirea cu un scriitor, cel mai bun ghid în universul fascinant al cărții.

Activitățile programului vor avea loc în perioada 5-26 iulie 2023, în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 11.00, la Secția pentru copii a bibliotecii, Calea Dorobanților, nr. 104, parter est.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Pentru informații și înscrieri vă așteptăm la Secția pentru copii sau ne puteți contacta prin telefon: 0264.430323 ori e-mail: copii@bjc.ro. Atenție! Locurile sunt limitate.

Vă așteptăm cu drag!

Clubul lecturii de vacanță „Micii bibliofili clujeni”

Dragi copii, vă invităm pe toți cei cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani la Clubul lecturii de vacanță cu tema „Micii bibliofili clujeni”. Clubul va avea loc în perioada 3-7 iulie 2023, între orele 13.00-15.00, la Secția pentru copii de la sediul central și la Filialele Zorilor și „Traian Brad”. De-a lungul săptămânii, veți avea ocazia să vă împărtășiți preferințele de lectură, iar imaginația vă va fi purtată prin ținuturile fascinante ale cărților ilustrate, romanelor de aventură, cărților cu tematică istorică, romanelor fantasy și benzilor desenate, tur completat de jocuri interactive și activități de creație, dar și de nelipsita bună dispoziție de vacanță.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Pentru informații și înscrieri ne puteți contacta la:

  • Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est, e-mail: copii@bjc.ro, telefon: 0264.430323;
  • Filiala „Traian Brad”, str. Izlazului nr. 18, e-mail: manastur@bjc.ro, telefon: 0264.565784;
  • Filiala Zorilor, str. Observatorului nr.1, e-mail: zorilor@bjc.ro, telefon: 0264.438409.

Vă așteptăm cu drag!

Ateliere de imprimare 3D

Dragi copii,

Dacă aveți vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani și nu știți ce să faceți în ultima săptămână de vacanță, vă invităm la o serie de 5 ateliere de imprimare 3D. Acestea vor avea loc în perioada 29 august-2 septembrie 2022, începând cu ora 13.00, la Secția pentru copii, Calea Dorobanților nr. 104, parter est.

Participarea este gratuită, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă. Informații și înscrieri la Secția pentru copii, e-mail: copii@bjc.ro și telefon: 0264.430323. ATENȚIE! Locurile sunt limitate!

Vă așteptăm cu drag!

E vremea cititului… și a descoperirii orașului comoară!

Anul acesta, în cadrul Programului estival de lectură „E vremea cititului”, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, ne propunem să descoperim orașul Cluj-Napoca, supranumit „orașul comoară”, să realizăm pe rând: o incursiune în istoria Clujului, un tur ghidat pentru a-i descoperi formele, culorile și arhitectura, o vizită la Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai, iar la final să realizăm o carte cu povești, curiozități și imagini reprezentative pentru orașul nostru. Continue reading “E vremea cititului… și a descoperirii orașului comoară!”

Vă invităm la „Summer Stories”!

Invităm preșcolarii la „Summer Stories”, program de vacanță ce va avea loc în fiecare zi de vineri, de la ora 17.00, la American Corner Cluj-Napoca. Ne vom distra citind povești, cântând în limba engleză și făcând puțină mișcare. Înscrierile se fac la americancornercluj@gmail.com sau la americancorner@bjc.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Club de grafică pentru copii și tineri

Dragi copii, dacă sunteți pasionați de grafică, vă invităm să participați la ediția specială „eGraphic Club” ce va avea loc în luna iulie 2022, la American Corner Cluj-Napoca. Coordonarea este asigurată de artistul grafic și ilustratorul de carte Adrian Barbu.

Întâlnirile se vor desfășura de două ori pe săptămână, în zilele de luni și miercuri, între orele 16.00-18.00. Înscrierile pentru participare se fac la adresa americancornercluj@gmail.com, până la data de 1 iulie 2022. Participarea este gratuită, dar numărul de locuri este limitat. Prima întâlnire va avea loc luni, 4 iulie 2022, ora 16.00.

Vă așteptăm cu drag!