Clubul de istorie „Cavalerii trecutului”

Dragi copii, dacă încă nu ați găsit ceva interesant de făcut în vacanță, vă invităm la Secția pentru copii a Filialei „Traian Brad” în fiecare marți și vineri, de la ora 11.00, la Clubul de istorie „Cavalerii trecutului”. Veți avea ocazia, printre altele, să descoperiți cavalerii, să vă creați armura proprie și blazonul propriu, să deveniți voi adevărați cavaleri!

Activitățile sunt gratuite, pe baza Permisului de bibliotecă. Pentru informații și înscrieri, vă invităm la Filiala „Traian Brad”, str. Izlazului nr. 18, telefon: 0264.565784, e-mail: manastur@bjc.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Ora poveștilor bilingve

Dragi copii, Sala multiculturală vă invită în luna aprilie la Ora poveștilor bilingve. În cadrul activității online se vor citi povești scrise de autori contemporani în limba română și în limba maghiară, iar mai apoi acestea vor fi audiate în limba maghiară. Vă invităm să vă îmbogățiți vocabularul distrându-vă!

Activitatea se adresează școlarilor și va avea loc de la ora 17.00, în zilele de 13, 15, 27 și 29 aprilie.

Vă așteptăm cu drag!

Cluburi de limbi străine la Secția pentru copii

Dragi copii, vacanța de primăvară aduce cu ea activități de învățare și exersare a limbilor engleză, spaniolă și franceză. Activitățile se vor organiza online, pe platforma ZOOM, și sunt gratuite. Pentru detalii suplimentare și înscriere, ne puteți scrie pe adresa copii@bjc.ro sau ne puteți suna la numărul de telefon 0264 430323.

Vă invităm cu drag să participați!

Programul estival de lectură „E vremea cititului”… în cort

Ajuns la cea de-a patra ediție, Programul estival de lectură „E vremea cititului” s-a desfășurat anul acesta într-un spațiu nou: cortul din curtea Sediului central al bibliotecii. Tema acestei ediții a venit în întâmpinarea dorinței noastre de a ne revigora călătorind, explorând locuri spectaculoase din întreaga lume, și nu oricum, ci pe calea mereu la îndemână a poveștilor. Continue reading “Programul estival de lectură „E vremea cititului”… în cort”

Programul estival de lectură „E vremea cititului” vă invită să fiți călători în propria poveste

Dragi copii, anul acesta, vă invităm să călătorim în jurul cărții, în cadrul programului estival de lectură „E vremea cititului”! Sunt așteptați copiii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani, atât să împărtășească poveștile călătoriilor lor cele mai inedite, cât și să descopere noi orizonturi numai bune de explorat.

Cele 4 întâlniri ale programului se vor desfășura în fiecare miercuri, începând cu ora 11.00, în cortul din curtea Sediului central al bibliotecii, începând cu 5 august.

Participarea este gratuită pe baza permisului de intrare la bibliotecă. Locurile sunt limitate. Informații și înscrieri la Secția pentru copii, la numărul de telefon 0264.430323 sau pe e-mail copii@bjc.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Vacanța la bibliotecă

Dragi copii,

Dacă nu știți încă ce să faceți în vacanța mare, vă invităm la programele de vacanță organizate de secțiile pentru copii de la Sediul central și de la filialele bibliotecii. În această vară vă oferim activități la bibliotecă, dar și on-line. Vă lăsăm pe voi să alegeți!

Vă așteptăm cu drag!

Continue reading “Vacanța la bibliotecă”

Micul Prinț vă așteaptă la Clubul lecturii de vacanță!

Dragi copii, anul acesta, Micul Prinț vă dă întâlnire în cadrul Clubului lecturii de vacanță! Cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea scriitorului Antoine de Saint-Exupéry, creatorul Micului Prinț, vă invităm să descoperiți sau să redescoperiți dintr-o perspectivă nouă universul fascinant al uneia dintre cele mai îndrăgite povești scrise vreodată pentru copii și oameni mari.

Sunt așteptați cu drag toți copiii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani. Întâlnirile vor avea loc zilnic, în perioada 22-26 iunie, între orele 11.00-12.00, on-line pe platforma ZOOM.

Participarea este gratuită. Informații și înscrieri la telefon 0264-430323 sau e-mail copii@bjc.ro.

Programul estival de lectură „E vremea cititului”… în oraș

Anul 2019 fiind „Anul Cărții”, cea de-a treia ediție a Programului estival de lectură „E vremea cititului” (7-28 august) s-a desfășurat sub forma unor ateliere outdoor, în diferite spații ale orașului: în stațiile de autobuz și în mijloacele de transport în comun, la studioul Radio Cluj, în Parcul Iulius Mall, la Cofetăria Friandise, dar și în holul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”.

În cadrul primelor trei ateliere, participanții au avut șansa să promoveze lectura în rândul copiilor, precum și activitățile bibliotecii. Fiecare întâlnire a avut un farmec aparte: copiii au oferit cărți celor prezenți în autobuz, stârnindu-le pofta de citit; au vorbit liber despre beneficiile cititului, în cadrul interviului realizat de doamna Rodica Tulbure de la studioul Radio Cluj; au citit la umbra unui copac al lecturii, improvizat din cărți „zburătoare”; au îmbinat plăcerea lecturii cu savoarea prăjiturii, alături de doamna Veronica Szokoly, care le-a împărtășit din secretele unui cofetar; au născocit ei înșiși povești, pornind de la un joc cu zaruri, și s-au lăsat purtați ca într-un vis de muzica fermecătoare susținută la marimbă de doamna profesoară de percuție Mihaela Damian. Continue reading “Programul estival de lectură „E vremea cititului”… în oraș”

Clubul lecturii de vacanță 2019. Pe urmele cărții

Dragi copii, anul acesta, Clubul lecturii de vacanță a fost dedicat cărții. De-a lungul unei săptămâni, am pornit pe urmele cărții, care ne-au oferit prilejul de a o întâlni pe scriitoarea și ilustratoarea Maria Surducan și ne-au purtat la editura Casa Cărții de Știință, la Imprimeria Ardealul, la Librăria “Tutimi și Titoc” și la Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj. Le mulțumim tuturor că ne-au fost alături în descifrarea misterului cărții. Vă invităm pe toți să descoperiți povestea aventurilor noastre!

Vara aceasta „E vremea cititului”… în oraș!

Dragi copii, vă așteptăm la cea de-a treia ediție a Programului estival de lectură „E vremea cititului”, inițiat și coordonat la nivel național de grupul Citim Împreună România. În „Anul Cărții”, vă invităm să citim împreună în spațiile publice ale orașului Cluj-Napoca.

Programul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani. Participarea este gratuită pe baza permisului de intrare la bibliotecă. Atenție! Locurile sunt limitate. Informații și înscrieri la Secția pentru copii, la numărul de telefon 0264.595.620 sau la adresa de e-mail copii@bjc.ro. Vă așteptăm cu drag!