Săptămâna Copilăriei, ediția a II-a

Dragi copii, în prag de 1 iunie îi spunem bun venit Verii, zâna cu soare și flori în păr, iar vouă, tuturor, vă urăm La mulți ani de poveste! Ziua Copilului e precum un curcubeu peste zilele întregului an: o minunăție de culori în care se îmbracă jocul, râsul, imaginația, deopotrivă cu întrebările și strigătele de mirare. Tot în 1 iunie, Blogul copiilor împlinește 12 ani! Desigur, nimic nu ne oprește să sărbătorim copilăria în fiecare zi, pregătindu-i, precum prietenii noștri Pettson și Findus, câte un delicios „tort de clătite” sau… „de povești”. Și pentru că bucuria copilăriei este fără margini, am hotărât să-i dedicăm nu doar o zi, ci o săptămână întreagă! Astfel, la toate secțiile pentru copii ale bibliotecii, din 31 mai până în 4 iunie, v-am pregătit o mulțime de activități: întâlniri în cadrul proiectelor cultural-educative, întâlniri cu scriitori, cluburi de limbi străine, Clubul curioșilor, activități în cadrul programului „100 de povești, cu biblioteca să crești!”, ore de joacă, ateliere de creativitate, expoziții ale celor mai frumoase cărți pentru copii, expoziții de pictură și multe alte surprize. Prima felie de tort? Anunțarea câștigătorilor Concursului de desene „Eroii Cărților Citite”, ediția L! Vă așteptăm cu drag să luați parte la Săptămâna Copilăriei!

Vă invităm la Zilele Bibliotecilor de Cartier!

Dragi copii, în prag de toamnă, vă invităm să participați la activitățile desfășurate în cadrul Zilelor Bibliotecilor de Cartier (26-30 octombrie). Ora poveștilor, Atelierul de robotică, Cenaclul literar, Storytelling Hour, Atelierele de bricolaj, Clubul de limba engleză și cel de limba franceză, curiozități, experimente, quizuri, toate vă așteaptă, dragi copii!

Programul Zilelor Bibliotecilor de Cartier

Ziua Internațională a Cititului Împreună 2020

Dragi copii,

Azi, 5 februarie 2020, sărbătorim ceva foarte important: Ziua Internațională a Cititului Împreună! Poate vă întrebați de ce este bine să citiți cu voce tare, împreună cu alți copii, părinți, bunici, profesori, bibliotecari. Pe lângă faptul că vă ajută să exersați cititul, să vă perfecționați dicția, să citiți cu intonație, puteți apoi să discutați despre ceea ce ați citit. Astfel, lectura cu voce tare împărtășită cu ceilalți vă aduce o mulțime de beneficii, de la îmbogățirea înțelegerii și a comunicării la sporirea încrederii în sine și a nivelului de bună dispoziție. Continue reading “Ziua Internațională a Cititului Împreună 2020”

Festivalul Cărţii pentru Copii îşi deschide porţile!

Dragi copii, vă invităm la prima ediţie a Festivalului Cărţii pentru Copii, care se va desfăşura în perioada 20-22 septembrie, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central.

Am pregătit pentru voi întâlniri cu scriitori şi ilustratori, ateliere de filosofie, experimente, scriere creativă, ore de poveste din diferite culturi, activităţi de bricolaj, spectacole artistice, jocuri interactive şi de mişcare.

Sâmbătă, de la ora 19:00, vă aşteptăm la Carnavalul personajelor de poveste, unde veţi avea ocazia să îmbrăcaţi costumele eroilor voştri preferaţi şi să vă întâlniţi cu invitaţii noştri surpriză.

Pe tot parcursul festivalului, la Photo Booth, vă vor aştepta Micul Prinţ, Mica Sirenă şi piticii Mutulică şi Doc, pentru o sesiune foto inedită.

Program Festivalul Cărții pentru Copii 2019

Program de vacanță 1 iulie-30 august 2019

Dragi copii, vă așteptăm, începând cu data de 1 iulie, să participați la minunatele programe de vacanță organizate de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, la Secția pentru copii și la Sala multiculturală de la Sediul central, la Filiala „Traian Brad”, la Filiala Kogălniceanu, la Filiala Zorilor și la Filiala Grigorescu. Ne vedem la bibliotecă!

Continue reading “Program de vacanță 1 iulie-30 august 2019”

Premianții Concursului de desene „Eroii Cărților Citite”, ediția a XLVIII-a

Dragi copii,

Anul acesta ne-ați uimit cu numărul mare de desene aduse pentru Concursul de desene „Eroii Cărților Citite”: 1567! Juriul a avut o misiune foarte grea în a alege cele mai bune 80 de desene ale preșcolarilor, elevilor de ciclu primar și elevilor de ciclu gimnazial, deoarece voi, copiii care ați participat la acest concurs ați fost deosebit de creativi, originali și talentați. Vă felicităm pe toți și așteptăm cu entuziasm ediția de anul viitor, la care să descoperim împreună noi personaje de poveste.

Lista premianților Concursului de desene „Eroii Cărților Citite”

2 aprilie – Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret

În anul 1967, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a hotărât ca ziua de naştere a scriitorului Hans Christian Andersen să fie sărbătorită ca Zi Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret. Sărbătorirea acestei zile este un omagiu adus marelui scriitor danez, cunoscut în întreaga lume pentru opera literară dedicată copiilor, dar şi o încercare în plus de a-i atrage pe cei mai mici cititori în minunatul univers al cărţilor.

Hans Christian Andersen a trăit între 2 aprilie 1805 şi 4 august 1875, talentul literar fiindu-i remarcat încă de la 17 ani de un regizor al Teatrului Regal. În 1835 a publicat primul său volum de basme, intitulat „Poveşti istorisite copiilor”. În perioada 1835-1850 a scris cele mai cunoscute şi apreciate poveşti ale sale, care au fost traduse în numeroase limbi: „Soldăţelul de plumb”, „Răţuşca cea urâtă”, „Povestea privighetorii”, „Crăiasa zăpezilor”, „Fetiţa cu chibriturile” etc.

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj celebrează și în acest an Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret prin mai multe activități desfășurate la secțiile pentru copii de la Sediul central și filialele bibliotecii.

Filosofia vă dă întâlnire la bibliotecă!

Dragi copii, în luna februarie vă așteptăm la Sediul central și la filialele Kogălniceanu, „Traian Brad” și Grigorescu să căutăm răspunsuri la întrebarea „De ce…?”. Ne vor ajuta specialiști de la Facultatea de Istorie și Filosofie din Cluj!