Concursul de creație literară „Micii creatori” vă așteaptă lucrările, dragi copii!

Dragi copii, în prag de primăvară vă invităm să dați frâu liber imaginației, curajului și creativității și să vă înscrieți lucrările la cea de-a XXI-a ediție a Concursului de creație literară „Micii creatori”! Tema de anul acesta este la liberă alegere. Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați Regulamentul concursului. Mult succes tuturor!

„Orfanii apelor”, de Struan Murray

Astăzi ești norocos, cititorule, deoarece am să te iau cu mine într-una din cele mai neașteptate călătorii, o aventură ce, cu siguranță, o să te țină cu sufletul la gură. O să mergem într-un oraș misterios, cenușiu, scufundat în mare parte în apele oceanului, deși construit pe un vârf de munte, și unde fiecare locuitor poate fi gazda unui parazit, care-i ocupă corpul și-l face să acționeze după bunul său plac. Este ultimul oraș de pe Pământ!

Un zeu antic nefast, Vrăjmașul sau Inamicul cum este el numit, și-a înecat toți frații-zei, rămânând singurul, iar acum se concentrează asupra Orașului și a ultimilor reprezentanți ai umanității. Continue reading “„Orfanii apelor”, de Struan Murray”

Vă invităm la cea de-a XV-a ediție a Concursului de poezie on-line!

Dragi copii, ne pregătim să sărbătorim și în acest an Ziua Internaţională a Poeziei (21 martie), prin tradiționalul concurs de poezie on-line pentru elevi, ajuns la a XV-a ediție. Vă invităm, așadar, să ne trimiteți pe adresa sectiacopiibjc@gmail.com creațiile voastre, însoțite de formularul de înscriere, în perioada 14 februarie-14 martie 2024, respectând cerințele regulamentului. Continue reading “Vă invităm la cea de-a XV-a ediție a Concursului de poezie on-line!”

„Căluțul alb”, de Elisabeth Goudge

A fost odată ca niciodată; că de n-ar fi nu s-ar mai povesti.

A fost odată o fetiță, pe nume Maria Merrywheather, care în anul de grație 1842, orfană fiind, a fost nevoită să-și părăsească casa unde s-a născut și a crescut până la vârsta de treisprezece ani. Era considerată banală cu ochii ei ciudați cenușii-argintii, deși tulburător de pătrunzători, cu părul roșcat și fața slabă, palidă și plină de pistrui. Și cum era scundă și subțirică, părea mai degrabă copilul unei zâne, decât un copil de om.

În fapt, era o domnișoară de Londra ce iubea luxul, așa că lunga călătorie într-un februarie rece și cețos, până în Corwall, la conacul vărului și, de acum tutorele său, Benjamin Merrywheather, de pe Tărâmul Lunii, începea s-o deprime, la fel ca și gândul că de atunci încolo va locui la țară, un loc despre care nu știa absolut nimic. Era însoțită de domnișoara Heliotrope, ai cărei ochi albaștri ca floarea de nu-mă-uita o priveau cu multă dragoste, și de Wiggins, un motan lacom, încrezut, arțăgos, egoist și leneș. Continue reading “„Căluțul alb”, de Elisabeth Goudge”