„Prietenul din viitor”, de Camille DeAngelis

Salut, sunt Alec, am doisprezece ani și, împreună cu mama mea, tocmai ne-am mutat într-o casă nouă, calmă și tăcută, dar cu personalitate. Agentul imobiliar ne-a spus că a fost construită de o persoană faimoasă și că oamenii care au stat aici au trăit vieți interesante și au fost fericiți (dar ce nu spun agenții pentru a face o vânzare?!). Casa nouă-veche (având în vedere că are peste o sută de ani), cu siguranță, ascunde multe secrete, așa că abia aștept s-o explorez. Uite, construit în peretele camerei de oaspeți am găsit un mic spațiu de depozitare, dar e încuiat, și nu găsesc cheia nicăieri. Mama – ocupată cu reparațile casei și cu serviciul – nu pare foarte interesată de asta; ba chiar mai mult, crede că sufăr de prea multă imaginație.

Deci, dacă și tu ești curios, mă găsești pe Strada Sparrow la numărul 444. Continue reading “„Prietenul din viitor”, de Camille DeAngelis”

Interviu cu un scriitor de cărți pentru copii… Carmen Tiderle

Membră a Asociației Scriitorilor pentru copii și adolescenți DE BASM, Carmen Tiderle este „poetă șefă la Direcția de Rime Șmechere pentru Copii și nu Numai, copywriter-iță și mama lui Dor și a lui Ro”, așa cum este prezentată pe pagina asociației: https://debasm.ro/scriitori-de-basm/.

Începând din 2014, când, după 20 de ani de publicitate, începe să scrie poezie, Carmen Tiderle ne invită pe toți, copii și adulți deopotrivă, În orașul Bucurville. Vă întrebați ce putem face acolo? Acolo avem voie să facem totul Pe dos, putem afla Cine a pus piper în mare, ne putem face Selfie cu elfii, putem urca pe Marele acoperiș și, de ce nu, putem vizita Fabrica de lipici! Și mai putem face ceva ce nu putem face nicăieri altundeva: o Trecere pentru pitoni putem traversa!

Poeziile lui Carmen Tiderle fac deliciul copiilor de toate vârstele, mai ales atunci când sunt citite de autoarea însăși, așa cum o face deseori în cadrul evenimentelor publice. Rimele ei haioase le arată copiilor de azi că cititul poate fi distractiv și cărțile pot fi pe gustul lor. Încercați și voi! Continue reading “Interviu cu un scriitor de cărți pentru copii… Carmen Tiderle”

„Fram la grădiniță”, de Irina Forgaciu

Cum o fi la grădiniţă? Ce se întâmplă acolo? Cu cine ne întâlnim? Cum ne pregătim pentru colectivitate? Când vine mama după mine? Mai vine?

Vă invităm la bibliotecă să împrumutaţi această cărticică educativă din seria Emoțional! Veți descoperi cum se pregătește și se acomodează ursulețul Fram în această aventură nouă, grădinița!

Fram la grădiniță, de Irina Forgaciu, ilustrații de Ioana Alexandra Abagiu, București, Curtea Veche, 2019, 144 p.

„Mérleghinta”, Timo Parvela, Virpi Talvitie

A mérleghinta másik vége üres. Az egyik végén Pi, a magányos medve ül, hintázótársra vár, de hiába. Mi történik, ha nagyon szeretnénk mérleghintázni, ám a libikóka másik végére nincs aki ráüljön? Mit tehetünk? Pi ezt írja jegyzetfüzetébe: nem lehet hintázni, ha a mérleghinta másik végén nem ül senki. Amikor a hatalmas fenyő kidől és ráesik a mérleghintára, Pi, kiröpül a világűrbe. A hold sarlóján csüngve megtudja, hogy a hold és a nap mindig együtt hintáznak. Kalandjai során Pi sokféle szerzettel találkozik és rádöbben, hogy az életben minden fel-le billeg, hogy senki sem szeret egyedül lenni, hogy egy igazi barát olyan kincs, amire egész életünkben vigyázni kell. Timo Parvela finom ösztönnel vezeti végig olvasóit egy sor ismerős élményen. A mondanivalót Virpi Talvitie művészi illusztrációja gazdagítja, amely egyúttal a képzelőerőnek is szárnyakat ad. A Mérleghinta (Keinulauta) 2006-ban elnyerte Finnország legrangosabb gyermek- és ifjúsági irodalmi díját, a Finlandia Juniort. Continue reading “„Mérleghinta”, Timo Parvela, Virpi Talvitie”