“The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”, by William Joyce

An amazing story, about a powerful storm that turns everything upside down, a young lady floating through the air with the help of books, and many, many flying books dwelling in an extraordinary building.

Mr. Morris Lessmore’s true adventure starts when he crosses the threshold of the books’ magical realm, invited by Humpty Dumpty, the character smiling at him from one of their pages. The books living here are small, big, illustrated, with glossy covers, some worn by the passing of time and the people’s negligence, fragile. However, they are all flying, like some strange birds. Continue reading ““The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”, by William Joyce”

„Anne de la Green Gables”, de Lucy Maud Montgomery

Ei bine, în viață ai de făcut o mulțime de alegeri… de acord, dar de ce tocmai asta? Probabil că s-a întors lumea cu susul în jos, dacă Marilla și Matthew vor să înfieze un copil, fie el și un băiat de unsprezece ani, care să-i ajute la fermă, dar să și primească o educație corespunzătoare. Păi de unde știi pe cine bagi în casă, sau ce părinți are? Dacă, Doamne ferește, dă foc la fermă?! Și, oricum, ce să caute un copil într-un loc în care nu mai locuise niciodată vreunul? Da, chiar îl compătimesc pe acel orfan. Continue reading “„Anne de la Green Gables”, de Lucy Maud Montgomery”

Interviu cu un scriitor de cărți pentru copii… Alex Donovici

Alex Donovici este jurnalist Pro TV de mai bine de 20 de ani și creatorul personajului de poveste Țup. Din pasiune pentru povești, din iubire pentru fiica sa Alexandra și din dorința de a continua tradiția poveștilor înregistrate pe care le asculta în copilărie, colaborează cu soția sa, Cristina Donovici, la proiectul Poveștile Cristinei (http://povestilecristinei.ro/ ). Poveștile sunt scrise de familia Donovici, iar vocile care le lecturează sunt ale unor jurnaliști (colegi din echipa Pro Tv), actori sau oameni de radio. De la poveștile înregistrate la poveștile apărute la editura Curtea Veche a fost doar un pas. Astfel, Alex Donovici a scris cu mare drag următoarele cărți: Țup. Imposibil e doar un cuvânt, Țup. Salvatoarea iernii, Țup și pădurea încremenită, Țup. Nu ai nevoie de aripi ca să poți zbura și Comoara lui Ben, iar împreună cu Cristina Donovici a publicat O iarnă de povești și Întâmplări vindecătoare. Continue reading “Interviu cu un scriitor de cărți pentru copii… Alex Donovici”

William Joyce (1957)

Consultați aici varianta în limba română a textului.

Who is William Joyce?

Book writer and illustrator, screenwriter, director, creator and executive producer of films and video games, designer, creative and visual effects consultant, etc., his favorite job is writing and illustrating books. Continue reading “William Joyce (1957)”

A început Olimpiada de Benzi Desenate, ediţia I, 2020!

Dragi copii, la bibliotecă s-a dat startul Olimpiadei de Benzi Desenate!

Acest proiect, iniţiat de autorul de benzi desenate şi romane grafice Mihai Ionuț Grăjdeanu, desfăşurat sub egida Comitetului Olimpic Sportiv Român, este un concurs național de benzi desenate, de promovare a spiritului olimpic și de conștientizare a valorilor culturale naționale, europene și internaționale în rândul elevilor din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal. Tema acestei ediții este „Povestea inelelor olimpice”, întrucât în 2020 se împlinesc 100 de ani de la prima prezentare oficială a steagului olimpic. Continue reading “A început Olimpiada de Benzi Desenate, ediţia I, 2020!”

„Un hotel cu surprize”, de Thomas Montasser

Familia Clopoțel era compusă din mama, tata, Valentina și frățiorul ei mai mic, Nils. Aceștia se pregăteau să petreacă o vacanță nemaipomenită în însorita Grecie, doar că uneori lucrurile nu se întâmplă așa cum îți dorești, iar familia a ajuns în Islanda.

Voi ați încurcat vreodată avioanele? Ați ajuns în altă parte decât v-ați propus? Continue reading “„Un hotel cu surprize”, de Thomas Montasser”

Ghidușel cel istețel „își ia inima-n dinți” și vă vorbește despre asta

Dragi copii, v-ați întrebat vreodată de unde vine expresia „a-ți lua inima-n dinți”, care înseamnă de fapt a avea curaj, a te mobiliza să faci ceva de care îți este frică, altfel spus, a îndrăzni? Și oare de ce ne imaginăm că locul curajului se află la nivelul inimii? Care o fi rolul ei în toată povestea aceasta?

Vă aduceți aminte cum inima începe să vă bată mai tare atunci când sunteți într-o situație nouă, cu multe necunoscute, poate puțin stresantă? Ei bine, acesta este răspunsul firesc al corpului de fiecare dată când ne confruntăm cu o posibilă amenințare: o serie de hormoni sunt eliberați în corp, care întețesc respirația și fac inima să înceapă să bată mai repede, să pompeze așadar mai mult sânge către mușchi, permițându-i astfel organismului să înfrunte pericolul și să-și dovedească astfel curajul sau să fugă.

Ghidușel vă invită să explorați împreună misterele funcționării inimii, organul care bate de-a lungul unei vieți de 75 de ani de 3 miliarde de ori, pentru a pompa neîncetat 5 litri de sânge, de-a lungul vaselor de sânge din corp, care puse cap la cap însumează 112.000 km, adică de aproape trei ori lungimea ecuatorului! Continue reading “Ghidușel cel istețel „își ia inima-n dinți” și vă vorbește despre asta”

„Murdărici merge la școală”, de Peter Bently

Îl cunoașteți pe Murdărici? E un cățel năzdrăvan și curios, căruia îi place foarte mult să scotocească prin casă și grădină, să scormonească în pământ, să se zbenguie și să descopere orice colțișor din lumea înconjurătoare. Iar atunci când nu explorează de unul singur, e nedespărțit de Ben, băiețelul care are grijă de el. Toată vara, Ben și Murdărici s-au jucat împreună. Dar iată că a venit toamna și Ben trebuie să meargă la școală. Continue reading “„Murdărici merge la școală”, de Peter Bently”