Premianții Concursului de desene „Eroii Cărților Citite”, ediția LII

Dragi copii, ne bucurăm că și anul acesta ați dat formă, culoare și expresivitate personajelor voastre preferate! Am primit un număr impresionant de desene, de la mic la mare, de la 16 grădinițe și 36 de școli și licee din județ: 1076. Din juriu au făcut parte prof. univ. dr. Cristian Cheșuț, lector univ. dr. Barna Renata (Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca) și Delia Chira, bibliotecar la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, cărora le suntem recunoscători pentru efortul depus în vederea selectării a doar 80 de lucrări spre a fi premiate.

În pragul zilei de 1 iunie, vă felicităm pe toți, vă dorim La mulți ani de poveste, plini de veselie și creativitate, și vă invităm să vizionați expoziția desenelor premiate în foaierul sediului central al bibliotecii, până în data de 16 iunie.

Lista premianților Concursului de desene „Eroii Cărților Citite”

Copiii din lumea noastră

Copiii sunt la fel peste tot în lume – le place să fie iubiți și să se joace. Te-ai întrebat vreodată cum trăiesc copiii din alte țări? Există copii care trăiesc în corturi, în case pe piloni, în case obișnuite, într-un iglu, într-un riad sau în alt tip de locuință. Există copii care nu au case, deoarece fug din calea războiului, a inundațiilor sau a cutremurelor. Acești copii abia așteaptă să poată face lucruri care nouă ni se par normale, să manânce o înghețată sau să se amuze. Acum, în pragul Zilei Internaționale a Copilului, le dorim tuturor copiilor de pretutindeni „La mulți ani!”

 

„13 comori”, de Michelle Harrison

Pregătit(ă) pentru o nouă carte? Perfect! Pentru că am auzit că-ți plac cărțile în care ai parte de aventuri neobișnuite alături de ființe magice, iar cea la care mă gândesc este exact ceea ce trebuie, începând cu coperta (care te intrigă) și cu titlul (care te pune pe jar, căci oare despre ce fel de comori ar putea fi vorba, și de ce fix 13?!). Nu în ultimul rând, povestea îți va dezvălui o lume fabuloasă în care te vei putea pierde (căci multe nu sunt ceea ce par), dar pe care o vei putea explora dacă îți găsești motivația și curajul. Continue reading “„13 comori”, de Michelle Harrison”

Ghidușel vă invită să sărbătoriți împreună Ziua Mondială a Jocului (28 mai)

Dragi copii, lumea așteaptă să fie descoperită și mintea să fie antrenată prin joc și joacă. Ghidușel cel istețel vă invită cu ocazia Zilei Mondiale a Jocului, sărbătorită an de an pe 28 mai, să vă încercați puterile cu o selecție de jocuri care se regăsesc în colecția de carte a bibliotecii. Mult succes, dragi copii!

1. Basme amestecate

Găsiți răspunsul aici.

Continue reading “Ghidușel vă invită să sărbătoriți împreună Ziua Mondială a Jocului (28 mai)”